KV Oostende

KV OOSTENDE

Opgericht 1904 / 1911 / 1981

Adres Leopold van Tyghemlaan 62, Mariakerke 8400 Oostende

Land België

Telefoon +32 (59) 703 610

Fax +32 (59) 514 698 

E-mail info@kvo.be
Website http://www.kvo.be

VERSLUYS ARENA

Adres Leopold van Tyghemlaan 62, Mariakerke

Postcode 8400

Plaats Oostende

Capaciteit 8.432

Oppervlak gras 

Vroegere namen - 2016 Albertpark

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 24 juli 2021 20:45 KV Oostende - Sporting Charleroi
 • Speelronde 3 zondag 8 augustus 2021 21:00 KV Oostende - KAA Gent
 • Speelronde 6 zondag 29 augustus 2021 21:00 KV Oostende - Zulte-Waregem
 • Speelronde 8 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. KV Oostende - Beerschot-Wilrijk
 • Speelronde 9 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. KV Oostende - Anderlecht
 • Speelronde 11 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. KV Oostende - Cercle Brugge
 • Speelronde 13 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. KV Oostende - KV Mechelen
 • Speelronde 15 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. KV Oostende - Union Sint-Gillis
 • Speelronde 17 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. KV Oostende - KAS Eupen
 • Speelronde 19 woensdag 15 december 2021 n.n.b. KV Oostende - KV Kortrijk
 • Speelronde 21 zondag 26 december 2021 n.n.b. KV Oostende - RC Genk
 • Speelronde 23 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. KV Oostende - Antwerp FC
 • Speelronde 26 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. KV Oostende - OH Leuven
 • Speelronde 28 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. KV Oostende - Standard Luik
 • Speelronde 29 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. KV Oostende - Sint-Truiden
 • Speelronde 31 zaterdag 12 maart 2022 n.n.b. KV Oostende - Club Brugge
 • Speelronde 33 zaterdag 2 april 2022 n.n.b. KV Oostende - RFC Seraing


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar België voor een wedstrijd van KV Oostende!

Oostende

Oostende is een belangrijke havenstad en een bekende badplaats. De naam van de stad kan worden vertaald als "oostelijke rand", omdat het oorspronkelijk het in het oostelijke deel van het eiland Testerep was gelegen. Later is het niveau van de zee omlaag gebracht en het eiland samengevoegd met het vasteland, maar de naam bleef de herinnering aan zijn fundament. 


Tijdens het warme seizoen trekt het resort bezoekers door zijn ruime stranden. Het zwemseizoen is geopend van juni tot eind september. Voor de rest van het jaar zijn er excursies naar bijzondere plekken, die de belangrijkste attracties voor toeristen blijven. Het Spaanse Huis, gebouwd in 1741 is een van de oudste gebouwen van Oostende. Ooit werd het huis gebruikt als een wasserette, later werd het gebouw omgezet in een speelgoedwinkel. In het midden van de 20e eeuw werden alle oude gebouwen gesloopt, maar het Spaanse Huis heeft op wonderbaarlijke wijze overleefd. Gedurende vele jaren was het huis verlaten, tot het gebouw werd gekocht door autoriteiten van de stad. In 2001 werd het huis gerestaureerd, en tegenwoordig wordt het beschouwd als de mooiste historische plek en het symbool van de stad. 


De kerk van St. Peter en Paul, gebouwd in 1905, is de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van Oostende. De torens bereiken een hoogte van de 72 meter. Op het grondgebied van de kerk is de eerste koningin van België begraven, Louise Marie van Orleans.

Niet ver van de kerk ligt de toren van St. Peter's, de voornaamste inrichting daarvan zijn de oude klokken, gemaakt door meesters in de 15e eeuw. Het bezoek aan de kerk van kapucijnen is ook echt de moeite waard. Dit is een prachtige architectonische structuur van het begin van de 17e eeuw. Het grootste openluchtmuseum van het land is hier ook gevestigd. Dit is het Raversijde Museum Complex. Hier vindt u een klein vissersdorpje, een complex van militaire forten en torens, evenals een mooi herenhuis, dat ooit heeft toebehoord aan Prins Charles. Kunstliefhebbers kunnen het huis-museum van kunstenaar James Ensor bezoeken, dit museum vertoont een grote verzameling van zijn schilderijen.

Een geweldige plek om te wandelen is het Leopoldplein, waarvan de belangrijkste decoratie een monument is voor Leopold I, de eerste koning van België. Het monument is aan één kant in een maritieme stijl ingericht, wat een levendige herinnering is aan de hobby van de koning - vissen. De andere kant van het monument symboliseert de plechtige toetreding van de koning tot de troon. 


Een soort symbool van de badplaats is het Thermae-paleis. Veel vooraanstaande personen kozen dit chique thermische complex als een vakantieplek. Het thermische complex in een luxepark is momenteel open voor het publiek. In de warmere maanden vinden de gasten een openbaar zwembad en een ongelooflijk mooie Japanse tuin in de directe omgeving van het paleis. 

Niet lang geleden werd hier in het park een kunstgalerie geopend, zodat je je gezondheidsverbeterende vakantie altijd kunt diversifiëren met een interessante excursie. In de buurt van het Thermae Palace is een populair strand. 

Oostende heeft een groot Historisch Museum, dat bezoekers kennis laat maken met de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. Dit museum huisvest waardevolle historische documenten, collecties van oude wapens en huishoudelijke artikelen, evenals unieke kunstwerken en handwerk. Het museum organiseert speciale excursies voor kinderen, waarbij ze een aantal van de tentoongestelde voorwerpen in hun handen mogen houden.

Een onvergetelijke gebeurtenis is een bezoek aan het Museum van Mariene Geschiedenis dat is gevestigd in het oude vissersschip Amandine. De sfeer van het verleden wordt volledig opnieuw gecreëerd op het schip. Tegenwoordig zijn aan boord waardevolle scheepsuitrusting, oude zeekaarten en andere ongelooflijke mariene artefacten aanwezig. 

Een van de meest pittoreske en ongewone stadswijken is de zogenaamde Visserswijk, ook bekend als Visserskaai. De centrale attractie is een groot aquarium met een rijke verzameling zeecreaties. In hetzelfde kwartaal kunt u een bezoek brengen aan een aantal fijne visrestaurants en gastronomische winkels, evenals vele lokale souvenirwinkels met interessante scheepvaartcadeaus.

Vrienden van VanBastisch