VfL Bochum

VFL BOCHUM

Opgericht 1848

Adres Castroper Straße 145 44791 Bochum

Land Duitsland

Telefoon +49 (234) 951 848

Fax +49 (234) 951 895 

E-mail info@vfl-bochum.de

Website http://www.vfl-bochum.de/

VONOVIA RUHRSTADION

Adres Castropher Straße 145

Postcode 44791

Plaats Bochum

E-mail info@vfl-bochum.de

Website http://www.vfl-bochum.de/webcache/Verein_Stadioncenter_en_116.htm

Geopend 1911

Capaciteit 30.748

Oppervlak gras 

Vroegere namen 1979 - 2006 Ruhrstadion, 2006 - 2016 rewirpowerSTADION

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 n.n.b. VfL Bochum - FSV Mainz 05
 • Speelronde 4 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. VfL Bochum - Hertha BSC
 • Speelronde 6 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. VfL Bochum - VfB Stuttgart
 • Speelronde 9 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. VfL Bochum - Eintracht Frankfurt
 • Speelronde 11 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. VfL Bochum - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 13 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. VfL Bochum - SC Freiburg
 • Speelronde 15 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. VfL Bochum - Borussia Dortmund
 • Speelronde 17 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. VfL Bochum - Union Berlin
 • Speelronde 18 zaterdag 8 januari 2022 n.n.b. VfL Bochum - VfL Wolfsburg
 • Speelronde 20 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. VfL Bochum - 1. FC Köln
 • Speelronde 22 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. VfL Bochum - Bayern München
 • Speelronde 24 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. VfL Bochum - RB Leipzig
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. VfL Bochum - Greuther Fürth
 • Speelronde 27 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 29 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. VfL Bochum - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 31 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. VfL Bochum - FC Augsburg
 • Speelronde 33 zaterdag 7 mei 2022 n.n.b. VfL Bochum - Arminia Bielefeld


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van VfL Bochum!

Bochum

Binnen enkele jaren viert Bochum haar 700ste verjaardag. Dit is een groot industrieel centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden en interessante plaatsen zijn met het thema van de industrialisatie verbonden. Wanneer rijke afzettingen van steenkool in de nabijheid van de stad werden ontdekt, heeft de stad het leven drastisch veranderd. Bochum kreeg een krachtige impuls om in de ontwikkeling van de economische, wetenschappelijke en, uiteraard, de culturele sfeer te investeren. 

Over de geschiedenis van het bloeien van de stad vertelt het Industriële Museum van Westfalen, op het grondgebied waarvan de acht grote fabrieken zijn gevestigd. Een van de bedrijven is volledig tot een museum omgebouwd en vertelt het verhaal van de 200-jaar ontwikkeling van de industrie. Op het eerste gezicht lijkt een tour van de industriële zones misschien eigenaardig en saai, echter, zelfs kinderen hoeven zich tijdens het lopen niet te vervelen. Inderdaad is een van de grootste mijnen een fascinerend museum voor jonge bezoekers. Een gids zal de kinderen over het proces van de mijnbouw vertellen, zullen jonge bezoekers aan leuke spelletjes deelnemen en om echte mijnbouw instrumenten en gereedschappen proberen te gebruiken.

Een ander wereld-beroemd cultureel centrum is de "Centennial Hall", waar jaarlijks het festival "Ruhr Triennale" gewijd aan hedendaagse kunst wordt gehouden. Het gebouw werd opgetrokken in 1902, maar ondanks zijn gevorderde leeftijd, ziet het er modern en indrukwekkend uit. De ruime kamers dienen als een plek voor concerten en sportevenementen.

Het symbool van de stad is de kerk van St. Peter en St. Paul. Het was op het bevel van Karel de Grote in het begin van de 9e eeuw gebouwd. Het is het prachtig gotisch bouwwerk. De hoogte van een van de torens is 68 meter. Nu heeft de kerk een toonzaal waar bezoekers oude overblijfselen van verschillende tijdperken kunnen zien. (Tegenwoordig wordt een van de zalen van deze kerk voor tentoonstellingen gebruikt, waar gasten van de stad oude relikwieën die verwijzen naar verschillende tijdperken kunt bekijken.)


Er zijn veel ongewone bezienswaardigheden in de stad; Geological Park is populair onder de fans van wandelwandelingen. Dit park is in 1971 aangekondigd als een belangrijke natuurlijke site, daarvoor waren er in zijn omgeving verschillende grote mijnen en fabrieken. Vandaag trekt het park met een interessante excursie, waarbij je de geologische afzettingen van verschillende periodes kunt zien. Vanwege tektonische bewegingen ontstonden er veel fouten in de aardkorst, het is fascinerend om de perioden van de ontwikkeling van onze planeet te volgen door die te gebruiken. Een van de belangrijkste artefacten van het park zijn de versteende stammen van bomen die miljoenen jaren geleden op onze planeet groeiden. 

Het Carl Zeiss Planetarium is een geweldige plek voor een familiebezoek. De opening van het planetarium werd gehouden in 1964, het was oorspronkelijk een unieke hal, met een meest accurate imitatie van de nachtelijke hemel met sterren. 

Tegenwoordig organiseert het planetarium elke dag interessante culturele evenementen, waaronder speciale rondleidingen voor kinderen. Het heeft verschillende beurshallen, waar bezoekers kennis kunnen maken met de collecties van thematentoonstellingen.

Een unieke attractie is het brouwhuis - Altes Brauhaus Rietkotter Restaurant. Het is het oudste gebouw in de stad, dat werd gebouwd in 1630; vandaag is het een historisch monument dat welbekend is bij fijnproevers. Net als vele jaren geleden produceert de brouwerij nu bier volgens oude kloosterrecepten. Hier kunt u de unieke soorten bier proeven, evenals de meest populaire nationale gerechten. 

Er is een prachtige botanische tuin in Bochum, die aangenaam is voor een wandeling op een zonnige dag. Het uitgestrekte grondgebied van deze tuin is verdeeld in verschillende thematische gebieden, en binnen de overdekte kas is er een zeer interessante verzameling van exotische planten gepresenteerd. De tuin heeft planten van over de hele wereld, hier kunt u een verzameling zien gewijd aan de natuur in Azië, Zuid- en Noord-Amerika en ook Europa. 


Een van de favoriete plaatsen om te wandelen tussen de gasten van Bochum is de 'Bermudadriehoek'. Zogenaamd is een deel van de historische wijk, waaronder verschillende pittoreske verkeersvrije straten, de wijk ligt dicht bij het treinstation. Er zijn veel interessante toeristische attracties, waaronder kleurrijke souvenirwinkels en het beste van de nationale restaurants.

Vrienden van VanBastisch