VfL Wolfsburg

VFL WOLFSBURG

Opgericht 1945

Adres In den Allerwiesen 1 38446 Wolfsburg

Land Duitsland

Telefoon +49 (5361) 890 30

Fax +49 (5361) 890 3150 

E-mail fussball@vfl-wolfsburg.de
Website http://www.vfl-wolfsburg.de

VOLKSWAGEN ARENA

Adres In den Allerwiesen 1

Postcode 38446

Plaats Wolfsburg

E-mail fussball@vfl-wolfsburg.de

Website http://www.volkswagen-arena.de

Geopend 2002

Architect Hentrich-Petschnigg & Partner KG (HPP), Düsseldorf

Capaciteit 30.000

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - VfL Bochum
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - RB Leipzig
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt
 • Speelronde 7 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 9 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - SC Freiburg
 • Speelronde 11 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - FC Augsburg
 • Speelronde 13 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund
 • Speelronde 15 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart
 • Speelronde 16 woensdag 15 december 2021 n.n.b. VfL Wolfsburg - 1. FC Köln
 • Speelronde 19 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - Hertha BSC
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - Greuther Fürth
 • Speelronde 23 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - Union Berlin
 • Speelronde 27 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 29 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - Arminia Bielefeld
 • Speelronde 31 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - FSV Mainz 05
 • Speelronde 34 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. VfL Wolfsburg - Bayern München


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van VfL Wolfsburg!

Wolfsburg

Wolfsburg is een Duitse stad in Neder-Saksen, aan het Mittellandkanaal, dat is ten zuiden van de oude bedding van de rivier Aller ligt. 

De bevolking telde in 2010 meer dan 121 duizend mensen. Dit maakt Wolfsburg een van de grootste steden van Duitsland. 

Wolfsburg werd opgericht in de eerste helft van de 20e eeuw. 1 juli 1983 wordt als 100e verjaardag van de stad beschouwd. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog werd deze stad bekend onder een andere naam - Stadt des KDF Wagens bei Fallersleben en werd gebruikt als woongebied voor mensen die werken bij "Volkswagen" auto-zorg. Op dat moment was het hoofddoel van de zorg om zo veel mogelijk beroemde VW Kevers te maken. Deze auto's veroorzaakten een ware revolutie in de auto-industrie, waardoor een voertuig niet langer alleen voor rijke mensen betaalbaar was, maar ook voor de werkende middenklasse.

Ook dient de stad als basis voor de voetbalclub "FC Wolfsburg" en de hockeyclub "Grizzly Adams Wolfsburg". 

Wolfsburg is ook beroemd om zijn Autostadt, een soort van auto-museum, dat werd gebouwd in het jaar 2000. U kunt hier ook het museum "Het huis van de Tijd" bezoeken, dat een expositie van 80 auto's van de beroemde auto-zorg toont.

U kunt ook de nieuwste producten en ontwikkelingen VW zien en vele fabricaten van automakers, de auto's van: Skoda, Audi, Lamborghini, Bentley en Volkswagen. Alle auto's worden tentoongesteld in twee enorme "auto cilinders" gemaakt van glas. De cilinders zijn 42 meter hoog. Bovendien biedt deze Motor Stad spannende attracties en trucs met stuntmannen op alle soorten "Volkswagens". En op het einde loopt u door het prachtige park met fonteinen, kanalen en kunstmatige heuvels. En als u dat wilt, kunt hier u een nieuwe auto kopen. 

De stad heeft geen historische sites. U kunt het prachtige kasteel van middeleeuwse architectuur - het kasteel van Wolfsburg hier zien. Dit luxe kasteel uit de 15e eeuw is een architectonisch meesterwerk in de stijl van de Renaissance. Al vele jaren is het een permanente locatie voor interessante culturele evenementen. In het kasteel is er een kunstgalerie, waar vaak tentoonstellingen van hedendaagse schilders worden gehouden. Daarnaast is een deel van het kasteel het Institute of Photography en vaak worden er verschillende festivals georganiseerd. Het kasteel van Wolfsburg en de omliggende tuin kunnen gerust een van de meest romantische plekken in de stad worden genoemd. Jonggehuwden regelen hier vaak een bruiloftsfotosessie. 
Liefhebbers van geschiedenis zullen ook het kasteel Neuhaus leuk vinden. Dit onneembare kasteel werd gebouwd in 1372 en ligt op de helling van een rotsachtige klif. De excursie naar dit kasteel omvat noodzakelijk een 

wandeling door de schilderachtige omgeving, waarin u interessante natuurlijke bezienswaardigheden kunt zien. Het majestueuze middeleeuwse kasteel heeft een zeer interessante geschiedenis. Het behoorde honderden jaren tot opmerkelijke hertogen. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd een weeshuis geopend in het kasteel, dat duurde tot 1980. Nu zijn er in het historische gebouw kantoren van verschillende staatsinstellingen. 

Wolfsburg is niet alleen beroemd om zijn historische monumenten, maar ook om eersteklas entertainmentfaciliteiten, waaronder het waterpark BadeLand. Het is een enorm entertainmentcomplex, op het grondgebied waarvan naast het waterpark zelf, veel bezienswaardigheden zijn. Er is een luxe spa, met meer dan tien soorten sauna's. In het waterpark is er een enorme selectie aan attracties voor volwassenen en kinderen van verschillende leeftijden. De meest extreme attractie is een heuvel met een hoogte van meer dan 100 meter. 

Het belangrijkste religieuze symbool van Wolfsburg is de kerk van St. Anne die al in de 13e eeuw werd gebouwd. Honderden jaren lang werd deze kerk herhaaldelijk gereconstrueerd. Niettemin slaagde het erin om een ​​aantal oerelementen en functies te behouden. In de directe omgeving van de kerk is een oude begraafplaats, die vandaag ook vanuit architecturaal oogpunt van groot belang is.

Vrienden van VanBastisch