Leicester City

LEICESTER CITY FC

Opgericht 1884

Adres Filbert Way LE2 7FL Leicester

Land Engeland

Telefoon +44 (870) 040 6000

Fax +44 (116) 247 0585 

E-mail sales@lcfc.co.uk
Website http://www.lcfc.com

KING POWER STADIUM

Adres Filbert Way

Postcode LE2 7FL

Plaats Leicester, Leicestershire

Telefoon +44 (844) 815 7000

Website http://www.thewalkersstadium.co.uk

Geopend 2002

Capaciteit 32.262

Oppervlak gras 

Vroegere namen 2002 - 2011 The Walkers Stadium

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 16:00 Leicester City - Wolverhampton Wanderers
 • Speelronde 4 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Leicester City - Manchester City
 • Speelronde 6 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Leicester City - Burnley
 • Speelronde 8 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Leicester City - Manchester United
 • Speelronde 10 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Leicester City - Arsenal
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. Leicester City - Chelsea
 • Speelronde 13 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Leicester City - Watford
 • Speelronde 16 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Leicester City - Newcastle United
 • Speelronde 17 dinsdag 14 december 2021 n.n.b. Leicester City - Tottenham Hotspur
 • Speelronde 20 dinsdag 28 december 2021 n.n.b. Leicester City - Liverpool
 • Speelronde 21 zaterdag 1 januari 2022 n.n.b. Leicester City - Norwich City
 • Speelronde 23 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. Leicester City - Brighton & Hove Albion
 • Speelronde 25 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Leicester City - West Ham United
 • Speelronde 28 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Leicester City - Leeds United
 • Speelronde 30 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Leicester City - Brentford
 • Speelronde 32 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Leicester City - Crystal Palace
 • Speelronde 34 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. Leicester City - Aston Villa
 • Speelronde 36 zaterdag 7 mei 2022 n.n.b. Leicester City - Everton
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Leicester City - Southampton


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van Leicester City!

Leicester

Leicester is een stad in Engeland, die ook het administratieve centrum van Leicestershire is. De stad werd ongeveer twee duizend jaar geleden opgericht op de plaats van de voormalige Keltische nederzetting. In die tijd begonnen de oude Romeinen de eerste beschermende faciliteiten te bouwen, wat later de stad werd. Later, werd de stad door de Denen bezet, maar in de XIe eeuw, werd de stad opgenomen in het register van Britse steden, in "Het Boek des Oordeels". 

Tijdens de middeleeuwse periode was Leicester een actief centrum voor de handel. Veel industrieën begonnen hun ontwikkeling vanaf deze plek. Tijdens de XVIIe en de XIXe eeuw werd er een spoorweg gebouwd in Leicester, de stad werd een belangrijke transport kruising. Zelfs nu is het makkelijk om een groot aantal delen van het graafschap en het hele land vanuit deze stad te bereiken. Het goede transportsysteem heeft bijgedragen tot het versnellen van de ontwikkeling van de industrie, waardoor veel mensen naar Leicester gingen verhuizen. Hierdoor is de stad snel in omvang gegroeid en tal van kleine dorpen werden toegevoegd aan het grondgebied. 

Tegenwoordig is Leicester een typisch Engelse stad met een oud centrum vol met gebouwen in de Victoriaanse stijl en nieuwe wijken aan de rand. Het historische deel van de stad beschikt over tal van prachtige gebouwen uit de XVIIIe en de XIXe eeuw. Zij omvatten het stadsadministratie kantoor "The Guildhall", de "Maria de Castro" kerk, het eerste hotel van Leicester "The City Rooms", de Leicester abdij, het paleis en een aantal andere gebouwen. In deze 

stad ziet u ook de ruïnes van de Romeinse baden, de "Joodse" muur en de "Clock Tower" (deze is beroemd, omdat op het grondgebied van de toren 5 wegen kruizen).

In Leicester kunt u de Botanische Tuinen, de Abbey Tuinen, de Victoria Tuinen, winkelcentra, sportverenigingen, het stadion en nog veel meer bezoeken. Een groot deel van de bevolking van de stad is Aziatisch, zodat u een moskee, een centrum van het jainisme, een hindoeïstische tempel en een synagoge kunt zien. 

Het is interessant voor fans van schilderkunst in Leicester om het New Walk Museum en Art Gallery te bezoeken. Het beslaat een enorm territorium en biedt zijn gasten veel interessante animaties. Het museum heeft een grote collectie exposities die dateren uit de tijd van het oude Egypte. Oude tafels met rotstekeningen en mummies die werden ontdekt in de late 19e eeuw werden hier gebracht. De trots van het museum is een enorme collectie schilderijen. In het museum zijn de werken van vele beroemde Britse kunstenaars te zien. 

In de omgeving van Leicester is er het National Space Center, dat ook al lange tijd een populaire toeristische attractie is. De belangrijkste bezoekers zijn toeristen met kinderen. Voor hen worden cognitieve excursies in het centrum uitgevoerd, waarbij ze in actie kunnen zien, verschillende interactieve exposities. In dit centrum zijn veel interessante evenementen gewijd aan astronomie en moderne wetenschap. 

Een geweldige plek voor familietoerisme en iedereen die graag wil ontspannen in een landelijke sfeer, is Gorse Hill City Farm. Het is een heel mooi park, volledig uitgerust voor recreatie. Op het grondgebied van het park is een kleine boerderij. Hier kunt u een verscheidenheid aan dieren zien, ze voeren en ook uitstekende, onvergetelijke foto's maken. Dit park is het meest interessant om te bezoeken in het warme seizoen. 

Een van de belangrijkste symbolen van Leicester is de River Soar. Een wandeling langs de kust kan ook een onvergetelijke gebeurtenis worden. Aan de oever van de rivier zijn prachtige parken uitgerust. In het warme seizoen organiseren de lokale bewoners hier vaak picknicks en genieten ook van sportentertainment. Heel dicht bij dit prachtige parkgebied zijn levendige gebieden met restaurants, winkels en bezienswaardigheden. 

Fans van ongewone bezienswaardigheden zullen geïnteresseerd zijn om het park Wistow Maze te bezoeken. Dit is een ongemakkelijk park. Het ziet eruit als een grote boerderij, waarin doolhoven van alle bekende planten overal zijn uitgerust. Hier kun je wandelen in de doolhoven van zonnebloemen en maïs. Op deze boerderij zijn er interessante speeltuinen voor kinderen. Voor de jongste bezoekers worden hier cognitieve activiteiten gehouden, waar ze veel interessante dingen over de plantenwereld kunnen leren. Het is interessant om zelfstandig door de uitgestrekte velden te wandelen; er zijn overal interessante informatieborden.

Vrienden van VanBastisch