Wolverhampton Wanderers

WOLVERHAMPTON WANDERERS

Opgericht 1877

Adres Waterloo Road WV1 4QR Wolverhampton

Land Engeland

Telefoon +44 (870) 222 2220

Fax +44 (1902) 687 006 

E-mail info@wolves.co.uk
Website http://www.wolves.co.uk

MOLINEUX STADIUM

Adres Waterloo Road

Postcode WV1 4QR

Plaats Wolverhampton, West Midlands

Geopend 1889

Architect 1925: Archibald Leitch, 1979: Atherden, Rutter, 1993: Alfred McAlpine

Capaciteit 31.700

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 16:00 Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur
 • Speelronde 3 zondag 29 augustus 2021 17:30 Wolverhampton Wanderers - Manchester United
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Brentford
 • Speelronde 7 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Newcastle United
 • Speelronde 10 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Everton
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - West Ham United
 • Speelronde 14 dinsdag 30 november 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Burnley
 • Speelronde 15 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Liverpool
 • Speelronde 18 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Chelsea
 • Speelronde 19 zondag 26 december 2021 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Watford
 • Speelronde 22 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Southampton
 • Speelronde 24 dinsdag 8 februari 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Arsenal
 • Speelronde 26 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Leicester City
 • Speelronde 28 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace
 • Speelronde 30 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Leeds United
 • Speelronde 31 zaterdag 2 april 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Aston Villa
 • Speelronde 33 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Manchester City
 • Speelronde 35 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Brighton & Hove Albion
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Wolverhampton Wanderers - Norwich City


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van Wolverhampton Wanderers!

Wolverhampton

Wolverhampton is een stad in Engeland, gelegen in het noord-westen van West Midlands. Deze plaats heeft een status van "de goede stad". 

Wolverhampton werd opgenomen in de West Midlands in 1974 na een reeks hervormingen. Voorafgaand daaraan was de stad een deel van Staffordshire land. Tegenwoordig is het gebied van deze stad 69 vierkante kilometer; Wolverhampton grenst in het noord-westen aan Staffordshire, in het oosten aan Walsall en in hetzuiden aan Dudley. De bevolking van Wolverhampton telt 236.000 mensen. 

De stad is onder beheer van de gemeenteraad, die bestaat uit zestig leden, die in twintig provincies werden verkozen. De resultaten van de laatste verkiezingen toonde 28 zetels voor de vertegenwoordigers van de arbeidspartij partij.

 

Wolverhampton is een van de mooiste steden in het Verenigd Koninkrijk. 

De plaatselijke universiteit speelt een belangrijke rol in het leven van de stad. Hoewel de universiteit pas in 1992 werd opgericht, heeft de deze een goede plek bij alle instellingen van hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk. Om de kwaliteit van het onderwijs in de Universiteit van Wolverhampton te verhogen, werden hier in 1997 twee nieuwe educatieve centra geopend. Deze centra zijn 

uitgerust met bibliotheken, audio kamers, video- en computerhallen. De universiteit besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van moderne technologieën en probeert alles in het onderwijsproces te gebruiken, om studenten aan de voorwaarden van de moderne wereld te laten voldoen. 

In de stad zijn er veel prachtige historische gebouwen, waarvan een belangrijk deel werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Een van de mooiste architectonische meesterwerken is de St. Peter's Collegiate Church. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is al meer dan 500 jaar de residentie van de bisschop. 

Fans van de schilderkunst krijgen de gelegenheid om de Art Gallery te bezoeken, waarvan de opening plaatsvond in 1884. Tegenwoordig is de galerie erg populair bij fans van popart. Binnen de muren wordt de grootste verzameling kunstmeesterstukken in deze stijl in het land verzameld. 

Een van de meest ongewone attracties van Wolverhampton is het Black Country Living Museum. De expositie is gewijd aan het industriële thema. Het museum vertelt bezoekers over de belangrijkste innovaties die de industriële revolutie in de manier van leven van mensen brachten. Onder de tentoongestelde voorwerpen van het museum, kunt u diverse industriële toebehoren zien. Het museum heeft ook een grote verzameling oude foto's. Een belangrijk deel van 

de expositie is gewijd aan milieuproblemen. Bezoekers kunnen duidelijk zien hoe de lokale landschappen de bouw van industriële vestigingen hebben veranderd. 
Een andere herinnering aan de industriële revolutie is het prachtige Wightwick Manor. Het werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw door een van de meest welvarende industriëlen van de stad, Theodore Mander. Het luxueuze herenhuis in de Victoriaanse stijl is tot onze dagen in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Nu wordt het oude gebouw geassocieerd met vele interessante legendes en vreselijke verhalen. In het landhuis was het mogelijk de instellingen van de voorgaande jaren zoveel mogelijk te behouden. Binnen de muren zijn er collecties antieke meubels, kunstwerken en bezittingen die ooit toebehoorden aan de eigenaren van het landhuis. Locals geloven dat de geest van Theodore Mander zelfs nu in het huis woont en zorgvuldig de volgorde erin bewaakt. Niet minder interessant dan het oude landhuis zelf, is de omliggende tuin. Daarin zie je prachtige eeuwenoude bomen, en ook interessante landschapsornamenten, waarvan de leeftijd ook meer dan honderd jaar is. 

Voor degenen die graag in pittoreske plaatsen willen wandelen, is het de moeite waard om in de prachtige rozentuin van David Austin te kijken. In deze prachtige tuin groeien tientallen soorten rozen en andere prachtige sierplanten. In het warme seizoen lopen pauwen altijd door zijn territorium.

Vrienden van VanBastisch