Bordeaux

FC GIRONDINS DE BORDEAUX

Opgericht 1881

Adres Rue Joliot Curie 33187 Le Haillan

Land Frankrijk

Telefoon +33 (89) 268 3433

Fax +33 (55) 628 8334 

E-mail contact@girondins.com
Website http://www.girondins.com

STADE MATMUT-ATLANTIQUE

Adres Cours Jules Ladoumegue

Postcode 33000

Plaats Bordeaux

Geopend 2015

Architect Herzog & de Meuron

Capaciteit 42.115

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 8 augustus 2021 n.n.b. Bordeaux - Clermont
 • Speelronde 3 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Bordeaux - Angers
 • Speelronde 5 zondag 12 september 2021 n.n.b. Bordeaux - Lens
 • Speelronde 8 zondag 26 september 2021 n.n.b. Bordeaux - Rennes
 • Speelronde 10 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Bordeaux - Nantes
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Bordeaux - Reims
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Bordeaux - PSG
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Bordeaux - Brest
 • Speelronde 17 zondag 5 december 2021 n.n.b. Bordeaux - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Bordeaux - Lille
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Bordeaux - Olympique Marseille
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Bordeaux - Strasbourg
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Bordeaux - Monaco
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Bordeaux - Troyes
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Bordeaux - Montpellier
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Bordeaux - Metz
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Bordeaux - Saint-Étienne
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Bordeaux - Nice
 • Speelronde 37 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Bordeaux - Lorient


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Bordeaux!

Bordeaux

centrum, reeds lange tijd wordt de stad jaarlijks door duizenden toeristen bezocht.

Het uitgangspunt voor vele excursies is het Exchange Square, waarnaast verschillende prachtige barokke gebouwen die werden gebouwd in de 18e eeuw staan. De belangrijkste versiering van het plein is de bouw van het uitwisselingspaleis, verder is er het douane-museum. Onlangs is het Spiegelfontein het belangrijkste monument van het historische plein. Deze ongewone fontein is een groot vlak oppervlak dat is gevuld met water. Door speciale sproeikoppen wordt water uit de fontein gespoten, dus het vierkant wordt altijd in een lichte waas gehangen. 

Fans van theaterkunst kunnen het Grand Theatre bezoeken; het is de belangrijkste theaterscène van de stad sinds de 18e eeuw. Dit theater beslaat een ongelooflijk mooi gebouw met kolommen; fragmenten van een oude Romeinse tempel werden ontdekt tijdens de bouw op zijn plaats. 

Onder de opmerkelijke religieuze sites in Bordeaux, van bijzonder belang is Cathédrale Sen Andre. De eerste tempel in zijn plaats werd gebouwd in de 9e eeuw, en de kathedraal, die bezoekers vandaag kunnen zien, werd gebouwd in de 11e eeuw. Ondanks het feit dat tijdens de honderden jaren van bestaan ​​van de kathedraal 

verschillende keren werd gereconstrueerd, heeft het zijn unieke gotische kenmerken behouden. Binnenin de kathedraal zijn veel van de oude elementen van het gebouw bewaard gebleven en bezoekers krijgen de gelegenheid om de kunstzinnige glas-in-loodramen en stucwerk aan de muren te bewonderen. 

Er moet ook aandacht zijn voor de barokke kerk Notre-Dame, die werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Het kan een tijdje duren om de façade van de kerk te bewonderen, het is versierd met elegante bas-reliëfs en sculpturen. Deze oude kerk slaagde er ook in om de oude afwerking te behouden, binnenin is het versierd met een kunstige muurschildering uit de 18e - 19e eeuw. 

Elk jaar neemt het aantal verbluffende bezienswaardigheden in Bordeaux toe, 2016 werd het oorspronkelijke museum genaamd 'Wine City' geopend. Het is gevestigd in een ongelooflijk mooi modern gebouw; dit museum is gewijd aan de geschiedenis van het wijnbouwgebied. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers ontdekken wat voor soort wijn wordt geproduceerd in lokale fabrieken, en het museum organiseert vaak proeverijen en interessante thematische evenementen. Het museum heeft een winkel waar u interessante nationale wijnen kunt kopen. Het unieke gebouw van het museum is nu een van de meest gefotografeerde locaties in de stad.

Bordeaux is een prachtige stad, de vijfde grootste stad van Frankrijk. Het is vermeldenswaard dat Bordeaux niet te ver van de hoofdstad van het land ligt en het duurt ongeveer een uur met het vliegtuig van Parijs naar het mooie stadje, of u kunt met een hogesnelheidstrein, die u binnen 3 uur naar het punt van bestemmingen brengt. Het klimaat is mild, en zomer en winter varieert het van 10 tot 25 graden Celsius. Het zachte klimaat geeft de mogelijkheid om op natuurlijke manier een groot aantal prachtige planten te ontwikkelen. De natuur van Bordeaux zal u direct boeien. 

Bordeaux is een havenstad. In de 3e eeuw was het zo belangrijk, dat Bordeaux de naam "Klein Rome" heeft verworven. En inderdaad, het was een kleinere kopie van Rome. Echter, in de 18e eeuw zijn architecten erin geslaagd om het uiterlijk van de stad te veranderen en het "Klein Parijs"te noemen. 

De meeste gebouwen van Bordeaux staan onder bescherming van UNESCO, want ze hebben een echte waardevolle architectonische en historische betekenis.


De musea van de stad zijn vol luxe en originaliteit. Hier zult u in staat zijn om in een lange eeuwenoude geschiedenis van deze plek weg te dromen. De stad heeft een enorme hoeveelheid aan historische schatten en attracties verzameld. Bovendien is Bordeaux een groot toeristisch 

Vrienden van VanBastisch