Metz

FC METZ

Opgericht 1932

Adres 3, allée Saint-Symphorien 57000 Metz

Land Frankrijk

Telefoon +33 (38) 766 7215

Fax +33 (38) 756 1429 

E-mail [email protected]

Website http://www.fcmetz.com/

STADE SAINT-SYMPHORIEN

Adres 3, allée Saint-Symphorien

Postcode 57050

Plaats Longeville-lès-Metz

E-mail [email protected]

Website http://www.fcmetz.com/club.php?q=stade

Geopend 1923

Capaciteit 25.636

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 8 augustus 2021 n.n.b. Metz - Lille
 • Speelronde 3 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Metz - Reims
 • Speelronde 5 zondag 12 september 2021 n.n.b. Metz - Troyes
 • Speelronde 7 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Metz - PSG
 • Speelronde 10 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Metz - Rennes
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Metz - Saint-Étienne
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Metz - Bordeaux
 • Speelronde 16 woensdag 1 december 2021 n.n.b. Metz - Montpellier
 • Speelronde 18 zondag 12 december 2021 n.n.b. Metz - Lorient
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Metz - Strasbourg
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Metz - Nice
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Metz - Olympique Marseille
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Metz - Nantes
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Metz - Lens
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Metz - Monaco
 • Speelronde 32 zondag 17 april 2022 n.n.b. Metz - Clermont
 • Speelronde 34 zondag 24 april 2022 n.n.b. Metz - Brest
 • Speelronde 36 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Metz - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 37 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Metz - Angers


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Metz!

Metz

Metz is een oude stad gelegen in het oostelijke deel van het land. De stad heeft een rijke historie die meer dan drieduizend jaar geleden begon. Het moderne Mets is een belangrijk industrieel centrum, dat bezoekers trekt ook door elegante natuur landschappen en een ontspannen sfeer die gunstig is voor de ongestoorde rust. 

De kathedraal van St. Etienne, gebouwd in de gotische stijl, is een van de belangrijkste attracties van Metz. Dit is ook een van de grootste religieuze gebouwen in Frankrijk. In de buurt van het centrale plein van de stad ligt het Museum van Kunst en Geschiedenis, de zalen tonen tal van artikelen die over de meeste belangrijke momenten in de geschiedenis van Mets vertellen. 

De stad is gelegen in de nabijheid van de rivier Moezel. Bij de rivier kunt u het pittoreske eiland Saulx zien. De meeste huizen op het eiland werden gebouwd in de 18e eeuw.

Overdag is de stad ideaal voor wandelingen en verkenning. 'S nachts verandert Metz onherkenbaar in een mysterieuze en onbekende plaats. De reden hiervoor ligt in het feit dat alle huizen in de stad zijn afgewerkt met een soort van iriserende steen die een regenboog kleur heeft in het licht van de lantaarns. Boetieks en winkelcentra op centrale straten blijven open tot laat in de avond. U vindt hier ook Franse restaurants en bars. Een van de traditionele gerechten, die u in een restaurant van de stad zal worden aangeboden, is het dessert gemaakt van mirabella. Deze vrucht werd gekweekt door lokale selecteurs uit gewone 

pruimen, maar u zult deze vrucht nooit ergens anders vinden. Als u in de zomer naar dit resort gaat, zult u in de gelegenheid zijn om te genieten van de pracht van de lokale parken, die in de avonden de locatie zijn van een groot aantal concerten. Elk park is versierd met prachtige dansende fonteinen die de mensen magnetiseren en rustig maken, waardoor ze urenlang naar de fonteinen kijken.

In de stad is er een uitstekend Centre Pompidou-Metz, dat alle bewonderaars van de moderne cultuur zal interesseren. Het gebouw is een van de mooiste moderne gebouwen van de stad. De bouw van het centrum werd in 2010 voltooid. Binnen de muren van het spectaculaire gebouw bevindt zich het grootste beurscomplex van Frankrijk. Tentoonstellingen van moderne Europese kunstenaars, beeldhouwers en fotografen worden hier regelmatig gehouden. Dankzij de originele vorm van het dak is het Centre Pompidou-Metz een van de meest herkenbare stadsattracties. 

Op het Comedy Square ligt het oudste operagebouw van Frankrijk, waarvan het gebouw in 1753 werd gebouwd. Net als vele jaren geleden worden vandaag de meest populaire operaproducties binnen de muren bewaard. Voor de jaren van zijn bestaan ​​slaagde het theater erin zijn unieke historische interieur te behouden. 

Het gebouw van het treinstation in Metz is ook een belangrijke historische attractie. Het werd in de 19e eeuw 

gebouwd op bevel van keizer Wilhelm II. Ten tijde van de bouw was dit station een van de grootste en technisch meest uitgeruste in het land. Tijdens de oorlogsjaren speelde het een belangrijke strategische rol. Elke dag werden op dit station de treinen onderhouden door 25.000 soldaten en werden ze gebruikt om cavalerie te vervoeren. 

Een van de meest ongewone symbolen van de stad is de Brug der Doden, die zijn verschijning en sombere naam dankt aan de plaatselijke aartsbisschop. In de Middeleeuwen werden op last van de aartsbisschop een aantal verbazingwekkende besluiten uitgevaardigd, die allemaal zonder meer werden uitgevoerd. Volgens een van deze decreten, na de dood van elke burger, zou zijn rijkste gewaad het eigendom van de bisschop worden. Dure kleding werd verkocht en al het geld dat van de verkoop werd ontvangen, werd geïnvesteerd in de bouw van de brug. 

Al vele jaren wordt de Metz onofficieel de Garden City genoemd. Mooie boomgaarden en parken nemen een aanzienlijk deel van het grondgebied in beslag. Reizigers die in de zomer de stad bezoeken, hebben de gelegenheid om door deze prachtige tuinen te wandelen en geurige frambozen te proberen, die de grootste ter wereld zijn. Voor degenen die van lange wandelingen houden, is er een interessant 34 kilometer lang wandelpad in Metz. Het beslaat alle belangrijke en pittoreske plekken in de stad. Een deel van het voetpad loopt langs de oever van de rivier.

Vrienden van VanBastisch