Montpellier

MONTPELLIER HSC

Opgericht 1974

Adres Domaine de Grammont 34967 Montpellier

Land Frankrijk

Telefoon +33 (46) 715 4600

Fax +33 (46) 715 4615 

E-mail [email protected]
Website http://www.mhscfoot.com

STADE DE LA MOSSON

Adres Avenue de Heidelberg

Postcode 34085

Plaats Montpellier

Geopend 1972

Capaciteit 32.939

Oppervlak gras

Vroegere namen 1998 Stade de la Mosson-Mondial 98

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 8 augustus 2021 n.n.b. Montpellier - Olympique Marseille
 • Speelronde 3 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Montpellier - Lorient
 • Speelronde 5 zondag 12 september 2021 n.n.b. Montpellier - Saint-Étienne
 • Speelronde 7 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Montpellier - Bordeaux
 • Speelronde 9 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Montpellier - Strasbourg
 • Speelronde 10 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Montpellier - Lens
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Montpellier - Nantes
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Montpellier - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 17 zondag 5 december 2021 n.n.b. Montpellier - Clermont
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Montpellier - Angers
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Montpellier - Troyes
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Montpellier - Monaco
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Montpellier - Lille
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Montpellier - Rennes
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Montpellier - Nice
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Montpellier - Brest
 • Speelronde 32 zondag 17 april 2022 n.n.b. Montpellier - Reims
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Montpellier - Metz
 • Speelronde 37 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Montpellier - PSG


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Montpellier!

Montpellier

Eerste vermeldingen van de stad dateren van de 10e eeuw, toen Montpellier toebehoorde aan de beroemde Franse graven. De stad is gunstig gelegen tussen twee hoge heuvels, en sommige van haar straten liggen in bergachtig terrein. De stad ligt op de grens tussen Spanje en Italië, het was altijd een belangrijk centrum van handel. 

De oude stad was erg klein, het was omringd door een krachtige beschermende muur met een kapel en een kasteel. Het grondgebied van Montpellier breidde gestaag uit, dus tegenwoordig kunnen toeristen in de stad, de twee torens zien, die zijn overgebleven van de voormalige vestingwerken. De torens zijn "la Tour des Pn" en "la Tour de la Babot" genaamd. Een oude kerk genaamd "Notre-Dame-des-Tables" is er ook in geslaagd om te overleven. In de oudheid was het nogal een opmerkelijke plaats voor pelgrims, het aantal van hen nam elk jaar toe. Dat was de reden voor de uitbreiding van de stad. Om alle nieuwkomers in deze plaats een onderkomen te kunnen geven, werden de eerste hostels, hotels en tavernes gebouwd. 

In 1220 werd de "Medicine" school in de stad geopend, in opdracht van de kardinaal Conrad, en een paar jaar later werd Montpellier het eigendom van Aragonese koningen. Tijdens deze periode begon de echte welvaart en de economische groei van deze regio, omdat de burgers veel vrijheden en mogelijkheden hebben gekregen. Handel begon ook serieus te ontwikkelen en werd de belangrijkste bron van inkomsten voor de schatkist van de stad.

Tegenwoordig is de stad een rustige en stille plek, toeristen komen hier alleen in de zomer. De straten van Montpellier zijn rijk aan parken en steegjes en ideaal om te wandelen. Hier vindt u uitstekende restaurants, café's en winkels. Het nieuwste deel van de stad wordt "place de la Comde" genaamd, hier kunt u de beste restaurants, winkels en moderne architecturale structuren bezoeken. 

Het beginpunt van vele sightseeingtours in Montpellier is Place de la Comédie (Comedy Square), dat vlakbij het centraal station ligt. De belangrijkste versiering van het plein is een prachtige fontein met de sculpturale compositie 'Three Graces' en eromheen zijn prachtige historische gebouwen te vinden. Hier zijn de Opera Comédie en verschillende overheidsgebouwen; veel historische gebouwen bevatten tegenwoordig winkels en restaurants. 

Voor fans van schilderen is het interessant om het Fabre Museum in de buurt van het plein te bezoeken. Binnen de muren bevindt zich een unieke verzameling Europese schilderijen, afzonderlijke museumzalen zijn gewijd aan beroemde Vlaamse en Nederlandse kunstenaars. De leeftijd van sommige tentoongestelde voorwerpen in het museum is meer dan 500 jaar, deze schilderijen zijn gemaakt in de 14-15 eeuwen. 

Een belangrijk historisch symbool voor de stad is het Saint-Clément-aquaduct, dat zich in een prachtig groot park bevindt. Dit aquaduct uit de 17e eeuw heeft de stad vele 

jaren van water voorzien. Sommige delen van het park laten bezoekers toe dit grandioze gebouw in al zijn glorie te waarderen, hier kunt u ook prachtige sculpturen en landschapsdecoraties bewonderen.

Het museum van het oude Montpellier, dat ook is gehuisvest in een ongelooflijk mooi historisch gebouw, introduceert toeristen in de geschiedenis van de stad. In dit museum kunt u oude kunstwerken, collecties antieke meubelen en prachtige nationale kostuums en huishoudelijke artikelen bekijken. Het museum wordt niet gekenmerkt door een grote schaal, dus de rondleiding lijkt niet vervelend. 

Wie in het warme seizoen Montpellier bezoekt, moet beslist een wandeling maken door de historische botanische tuin van Jardin des plantes. Opgericht in 1593, is de botanische tuin alleen in de zomer geopend voor publiek. Hier zie je veel zeldzame planten en bloemen uit andere hoeken van de wereld. 

Een uitstekende plek om te wandelen is de historische wijk Antigone. Het staat bekend om zijn spectaculaire postmoderne gebouwen gekenmerkt door weelderige gevelversieringen. Naast pittoreske gebouwen kunt u hier verschillende charmante pleinen zien, evenals gesmede lichten, een van de belangrijkste decoraties in de buurt. Tijdens het wandelen hier kun je veel gedenkwaardige foto's maken.

Vrienden van VanBastisch