Nantes

FC NANTES

Opgericht 1943

Adres Centre Sportif José Arribas, La Jonelière 44240 La Chapelle-sur-Erdre

Land Frankrijk

Telefoon +33 (89) 270 7937

Fax +33 (24) 037 2921 

E-mail [email protected]
Website http://www.fcnantes.com

STADE DE LA BEAUJOIRE - LOUIS FONTENEAU

Adres 5, boulevard de la Beaujoire

Postcode 44300

Plaats Nantes

Geopend 1984

Architect Berdje Agopyan

Capaciteit 38.285

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 15 augustus 2021 n.n.b. Nantes - Metz
 • Speelronde 4 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Nantes - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 5 zondag 12 september 2021 n.n.b. Nantes - Nice
 • Speelronde 7 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Nantes - Brest
 • Speelronde 9 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Nantes - Troyes
 • Speelronde 11 zondag 24 oktober 2021 n.n.b. Nantes - Clermont
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Nantes - Strasbourg
 • Speelronde 16 woensdag 1 december 2021 n.n.b. Nantes - Olympique Marseille
 • Speelronde 18 zondag 12 december 2021 n.n.b. Nantes - Lens
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Nantes - Monaco
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Nantes - Lorient
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Nantes - Reims
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Nantes - PSG
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Nantes - Montpellier
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Nantes - Lille
 • Speelronde 32 zondag 17 april 2022 n.n.b. Nantes - Angers
 • Speelronde 34 zondag 24 april 2022 n.n.b. Nantes - Bordeaux
 • Speelronde 36 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Nantes - Rennes
 • Speelronde 38 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Nantes - Saint-Étienne


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Nantes!

Nantes

Nantes is gelegen op slechts twee uur rijden van Parijs en wordt beschouwd als de westelijke hoofdstad van het land. 

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is altijd beschouwd als het belangrijkste symbool van deze stad. Dit kasteel werd gebouwd in 1466 in opdracht van Francis II. De stad is vol met prachtige architectonische bezienswaardigheden, de meest bekende daarvan zijn gelegen op de L’île Feydeau Straat. Hier kunt u ongelooflijk mooie witte huizen, die zijn versierd met kleine balkons met smeedijzeren leuningen, zien. De ramen van deze huizen zijn versierd met ongewone maskers. De kleur van de woningen wordt bepaald door het bouwmateriaal - witte zandsteen. Deze combinatie is ongebruikelijk, en het traditioneel verbaast en bekoord het de bezoekers. 

De meest bekende galerie van Nantes is de Passage Pommeraye, een mooi drievleugelig gebouw in de barokke stijl, met diverse tentoonstellingen en andere culturele evenementen. De stad trekt niet alleen liefhebbers van geschiedenis, maar ook fans van winkelen. De centrale winkelstraat van Nantes is Crebillon. De talrijke boetieks, gelegen in deze straat, bieden couture kleding, parfums van bekende Europese merken en er zijn ‘high-end‘ sieraden winkels. Het meest populaire winkelcentrum heet de Lafayette Galerie. Echter, als u de beste producten nodig hebt, gaat u dan naar de Talensac markt. Hier vindt u ruime keuze aan groenten, fruit, en, het belangrijkste, verse vis en zeevruchten.

U kunt een favoriete wijn van de lokale bevolking, genoemd Muscadet, proberen. Als u zich met culinaire hoogstandjes wilt verwennen, gaat u dan naar het restaurant Cigale, dat opvalt tussen de overige achthonderd restaurants, met een uniek decor in de stijl van de afgelopen eeuwen. Er zijn altijd meer dan 15 hotels open, dus het vinden van een geschikte verblijfplaats is niet moeilijk. 

De kathedraal van St. Peter en St. Paul is een van de grootste architectonische monumenten van Nantes en de grootste gotische kathedraal in Frankrijk. De hoogte van het gebouw is 63 meter, de bouw van de grote kathedraal begon in de 15e eeuw. De vorming van het huidige beeld ging door tot in de 19e eeuw. Het heeft veel originele interieurelementen behouden. 

Tegenwoordig herbergt het prachtige historische gebouw het Museum voor Schone Kunsten. Het museum opende in 1804 een van de rijkste kunstcollecties ter wereld. Sommige van zijn exposities dateren uit de 12e eeuw - de expositie beslaat een periode van meer dan 800 jaar. Bezoekers van het museum kunnen unieke werken van Claude Monet en Pablo Picasso bewonderen, evenals prachtige beeldhouwwerken en creaties van beroemde kunstenaars van het begin van de 20e eeuw. 

Een niet minder indrukwekkende verzameling wordt gepresenteerd door het Dobrée Museum met de naam van de oprichter - de beroemde filantroop Thomas Dobrée die in de 19e eeuw in Nantes woonde. Het museum bevindt 

zich in een chique paleis, dat ooit toebehoorde aan Dobrée. Hij verzamelde zijn hele leven lang kunstwerken, zodat het museum vandaag ook unieke koninklijke relikwieën kan aanbieden. De unieke collectie antiquiteiten van het museum telt meer dan 10.000 tentoonstellingen. 

Natuurlijk moet je zeker het indrukwekkende kasteel van de hertogen van Bretagne bezoeken, waarvan de bouw begon in de 13e eeuw. Het behoorde honderden jaren tot de adellijke familie van de hertogen en werd toen een koninklijke residentie. Het kasteel dat de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, herbergt een fascistische bunker. In 1942, na de restauratie van het kasteel, werd het historische museum hier geopend. Vandaag beslaat de uitgebreide expositie 32 kamers. 

Een ander cultureel object dat niet kan worden genegeerd in Nantes, is het Natural History Museum. Het werd in 1799 opgericht door een lokale apotheker die vele interessante natuurwetenschappelijke tentoonstellingen heeft verzameld. In 1806 kocht het stadsbestuur zijn verzameling en opende een museum in het oude schoolgebouw, dat nog steeds meer dan 200 jaar bezoekers ontvangt. In de eerste helft van de 19e eeuw verhuisde het museum naar een nieuw gebouw. Sindsdien is het gevestigd in het voormalige muntgebouw, dat van grote architectonische waarde is. Tegenwoordig is de hoofdtentoonstelling van het museum het skelet van een zeldzame vinvis, waarvan de lengte meer dan 18 meter is.

Vrienden van VanBastisch