Troyes

ESPÉRANCE SPORTIVE TROYES AUBE CHAMPAGNE

Opgericht 1986

Adres 42, avenue Robert Schuman 10000 Troyes

Land Frankrijk

Telefoon +33 (32) 270 4830

Fax +33 (32) 570 4833 

E-mail [email protected]

Website http://www.estac.fr/

STADE DE L'AUBE

Adres 42, avenue Robert Schuman

Postcode 10000

Plaats Troyes

Geopend 1924

Capaciteit 21.877

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 8 augustus 2021 n.n.b. Troyes - PSG
 • Speelronde 4 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Troyes - Monaco
 • Speelronde 6 zondag 19 september 2021 n.n.b. Troyes - Montpellier
 • Speelronde 8 zondag 26 september 2021 n.n.b. Troyes - Angers
 • Speelronde 10 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Troyes - Nice
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Troyes - Rennes
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Troyes - Saint-Étienne
 • Speelronde 16 woensdag 1 december 2021 n.n.b. Troyes - Lorient
 • Speelronde 18 zondag 12 december 2021 n.n.b. Troyes - Bordeaux
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Troyes - Brest
 • Speelronde 21 zondag 16 januari 2022 n.n.b. Troyes - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Troyes - Metz
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Troyes - Olympique Marseille
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Troyes - Nantes
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Troyes - Reims
 • Speelronde 32 zondag 17 april 2022 n.n.b. Troyes - Strasbourg
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Troyes - Clermont
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Troyes - Lille
 • Speelronde 37 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Troyes - Lens


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Troyes!

Troyes

Troyes is de prachtige hoofdstad van het departement Aube, in de regio Grand Est. De stad ligt aan de oevers van de Seine en bij het Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient. Troyes ligt op 6 uur rijden van Utrecht en is de perfecte bestemming voor een stedentrip of korte vakantie. De stad is rijk aan cultuur en historie en je kunt er van alles zien en doen! Bekijk hier de leukste bezienswaardigheden, restaurants en hotels in Troyes.

 

Bezienswaardigheden

Troyes heeft een ontzettend rijke geschiedenis. De stad werd al in 22 voor christus bewoond en groeide eerst uit tot een bisschopsstad en later in de middeleeuwen tot een handelscentrum. De stad staat dan ook vol met mooie bezienswaardigheden en is de perfecte plek voor een stedentrip. Het oude stadscentrum van Troyes is goed bewaard gebleven en staat bekend om zijn oude vakwerkhuizen. Deze zestiende eeuwse huisjes worden gekenmerkt door de witte stenen met bruine balken. De huizen worden versierd met kleurrijke gevels en bloemen en dit zorgt voor een prachtig plaatje. Je kunt er heerlijk rondstruinen door de pittoreske straatjes en genieten van een de gemoedelijke sfeer. Het middelpunt van de stad is het Place Alexandre Israël. Dit grote plein wordt omringd door mooie huizen en je vindt er ook het stadhuis. Vanaf het plein kun je makkelijk de stad verkennen en loop je zo naar de mooie kerken Église Saint-Jean-au-Marché en Église Sainte-Madeleine. Ook moet je zeker een kijkje nemen bij de Kathedraal van Troyes. De gotische kathedraal is erg indrukwekkend en kun je van binnen en buiten bewonderen.

Op zoek naar leuke musea? Die zijn er in Troyes genoeg! Eén van de belangrijkste musea is het Musée Saint-Loup (Beaux-Arts et archéologie). In het museum kun je archeologische vondsten en kunstwerken uit de omgeving vinden. In het museum vind je een enorme collectie met voorwerpen van alle tijdvakken. Ook het Musée d’Art Moderne mag je niet missen. In het museum kun je een grote collectie van moderne kunstwerken bewonderen. In het Musée de Vauluisant kun je een een museum vinden over de regionale kunst van het kousen maken en een museum met bijzondere kunstwerken. Daarnaast moet je ook zeker een bezoek brengen aan het Maison de l’Outil. In dit museum vind je duizenden handgemaakte gereedschap. In het museum kun je alles leren over vakmanschap en de kennis en krachten die daarbij komen kijken.

 

Markten in Troyes

Tijdens de late middeleeuwen werden in Troyes de zogeheten Jaarmarkten van Champagne georganiseerd. Deze markten waren de belangrijkste van Europa en vormden een belangrijk economisch middelpunt voor heel Europa. Eind dertiende eeuw kwam er een einde aan de markten maar tegenwoordig worden ze weer twee keer in het jaar georganiseerd. De Saint-Jean markt wordt in de zomer georganiseerd en de Saint-Rémy markt in de winter. Beiden markten duren twee maanden en bestaan uit vele marktkramen, handelaren, optredens, terrassen en activiteiten. De markten zijn altijd erg gezellig en het perfecte uitje als je in Troyes bent. Daarnaast kun je in Troyes ook een bezoekje brengen aan de Marché des Halles. Deze grote markthal staat vol met gezellige kraampjes, waar je allerlei lekkernijen uit de Aube kunt kopen.

Lekker eten in Troyes

In Troyes kun je genoeg leuke restaurants en cafés vinden. Een echte aanrader is het gezellige L’Annexe Tout Simplement. Het restaurant bevindt zich midden in het centrum en beschikt over een groot terras. Het restaurant heeft een gemoedelijke sfeer en je kunt er heerlijke Franse en Europese gerechten bestellen. Daarnaast kun je er kiezen uit een grote selectie van lokale en nationale wijnen. Ook het leuke burgerrestaurant Pulp Sandwiches mag je zeker niet missen. In het restaurant kun je voor 10 euro een menu krijgen met een heerlijke burger, friet en wat te drinken. Je kunt er kiezen uit meer dan 20 verschillende burgers. Op zoek naar wat meer luxe? Dan moet je bij La Valentino zijn. Het gastronomische restaurant beschikt over een terras en je kunt er de lekkerste Franse gerechten uit proberen. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart en er is een menu met allerlei visgerechten.

 

Omgeving van Troyes

Troyes bevindt zich in een groene omgeving, waar je veel kunt zien en doen. Zo ligt de stad aan de voet van het Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient. Het groene natuurpark is de perfecte plek voor een lange wandeling of fietstocht. Je kunt er genieten an grote meren, diepe bossen en mooie uitzichten. Vanuit Troyes rij je zo het park in en kun je de omgeving verkennen. In het park vind je 3 belangrijke meren, Lac d’Orient en Lac d’Auzon Temple en Lac d’Amance. De meren worden omgeven door groen en je kunt er heerlijk zwemmen bij één van de vele strandjes. Daarnaast kun je er allerlei watersporten beoefenen. In het Parc Naturel Régional de la Forêt d’Orient moet je ook zeker een kijkje nemen bij het stadje Brienne-le-Château. Bij de historische stad staat een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis. Andere leuke dorpjes in de buurt van Troyes zijn La côte des bar, Aix-en-Othe en Bar-sur-Seine.

Vrienden van VanBastisch