Ashdod

FC ASHDOD

Opgericht 1999

Adres Zalman Arad Str. 11 77128 Ašdod (Ashdod)

Land Israël

Telefoon +972 (8) 853 1240

Fax +972 (8) 853 1236 

E-mail [email protected]

YUD-ALEF STADIUM

Adres Ha-Histadrut Street 6

Postcode 77401

Plaats Ašdod (Ashdod)

Geopend 1966

Capaciteit 7.980

Oppervlak gras 

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Ashdod - Hapoel Haifa
 • Speelronde 4 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Ashdod - Beitar Jeruzalem
 • Speelronde 6 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Ashdod - Bnei Sakhnin
 • Speelronde 8 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Ashdod - Maccabi Haifa
 • Speelronde 10 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Ashdod - Hapoel Jerusalem
 • Speelronde 13 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Ashdod - Hapoel Ironi Kiryat Shmona
 • Speelronde 14 maandag 20 december 2021 n.n.b. Ashdod - Hapoel Tel Aviv
 • Speelronde 16 zaterdag 1 januari 2022 n.n.b. Ashdod - Hapoel Nof HaGalil
 • Speelronde 18 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. Ashdod - Hapoel Hadera
 • Speelronde 20 zaterdag 29 januari 2022 n.n.b. Ashdod - Maccabi Tel Aviv
 • Speelronde 22 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Ashdod - Hapoel Be'er Sheva
 • Speelronde 24 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. Ashdod - Maccabi Netanya
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Ashdod - Maccabi Petah Tikva


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Israël voor een wedstrijd van Ashdod!

Ashdod

De sfeervolle badplaats Ashdod, ook wel Asdod of Asjdod genoemd, ligt aan de Middellandse Zee in West-Israël, vlakbij Askelon, Tel Aviv en Jeruzalem. De witte, ruime stad wordt tijdens een vakantie in Israël veel bezocht en dat is niet voor niets. De mooie ligging, de cultuur en het nog steeds zichtbare verleden maken een bezoek aan Ashdod in je vakantie zeer de moeite waard. Lees hier wat je niet mag missen in je vakantie!

 

Geschiedenis van Ashdod

De geschiedenis van Ashdod heeft veel raakvlakken met die van het nabijgelegen Askelon. Door de vele opgravingen in de Tel die iets buiten de huidige stad ligt, wordt er veel duidelijk over deze stad. Men denkt dat de stad rond de 17e eeuw voor Christus is opgericht. Zo’n 200 jaar later werd de stad in West-Israël een belangrijke handelsplaats door de haven. Net als in Askelon overheersten in Ashdod de Filistijnen, Egyptenaren, Babyloniërs en Romeinen. Ook de Perzen en Assyriërs hebben over Ashdod geregeerd.

 

Later in de geschiedenis van Israël kwam de stad onder aanhangers van de Islam te vallen. Zij noemden de stad Mahuz Azdud. Hierop kwamen de Kruisvaarders naar Ashdod en de stad werd in die tijd mogelijk verwoest. In het Ottomaanse Tijdperk kwam het onder zeggenschap van de Turken en het werd een rustig, onopvallend dorpje. Ashdod kwam daarna onder Brits Mandaat en in de Arabisch-Israëlische Oorlog veroverde Israël de stad. Het moderne Ashdod werd gesticht in 1956, vlakbij de oude stad.

In het Oude Testament van de Bijbel wordt deze stad een aantal keer genoemd. Samen met vier andere steden van de Filistijnen, waaronder Askelon, wordt Ashdod genoemd. Het gaat dan om de vijf belangrijkste steden waar Israël voortdurend in strijd mee was. Zo namen de Filistijnen de Ark van het Verbond van Israël mee en plaatsen het in Ashdod, in de Tempel van Dagon. Als straf kregen de Filistijnen een aantal plagen (1 Samuël). Eerder in de Bijbel verovert Jozua voor Israël de omgeving van de stad en wijst deze toe aan de stam van Juda (Jozua 15). Ook zou Jona, die werd opgeslokt door een walvis, hier begraven liggen.

 

Bezienswaardigheden tijdens je vakantie in Ashdod

Naast de geschiedenis van Israël die haar sporen heeft nagelaten in Ashdod zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te bewonderen. De woeste omgeving, de schitterende ligging aan zee en kenmerkende bezienswaardigheden maken een bezoek aan Ashdod de moeite waard tijdens je vakantie in Israël. Lees hieronder wat je niet mag overslaan als je de stad in je vakantie bezoekt!

 

GIVAT YONAH

De Givat Yonah is een hoge berg vlakbij de zee, waar volgens de overlevering de profeet Jona begraven zou liggen. Vanaf de Givat Yonah heb je een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee: de klotsende golven, het komen en gaan van ontelbaar veel schepen en de bedrijvigheid in de haven. Veel mensen komen hier om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Een must-visit in je vakantie!

STADSWANDELING

Een uitstekende manier om Ashdod te verkennen is al wandelend. De mediterrane stijl waarin de stad is gebouwd geeft een zomers gevoel. Doordat Asdod ontworpen is, past alles precies bij elkaar. Wanneer je even wilt bijkomen kan dat in een van de vele groene parken of in een gezellig cafeetje.

 

AD HALOM

De Ad Halom brug ligt in het Ad Halom park en is een oorlogsmonument. Ad Halom betekent ‘tot hier en niet verder’, die naam is ontstaan doordat het leger van Egypte niet verder kwam dan dit punt. De brug is gebouwd tijdens de Turkse overheersing. Vanaf de uitkijkpost kan je de mooie omgeving overzien.

 

STRAND

Doordat de badplaats Ashdod aan de Middellandse Zee ligt heeft het aan stranden geen gebrek. Ideaal voor een dagje ontspannen tijdens je vakantie! Op de stranden verzamelen allerlei culturen zich, erg leuk om al die verschillen te ontdekken. Er zijn sfeervolle restaurantjes waar je na een dagje zon kan genieten van een hapje en drankje.

 

TEL ASHDOD

Net buiten de stad ligt Tel Ashdod, waar veel opgravingen zijn gedaan. Bij deze Tel zijn veel voorwerpen gevonden die meer leren over het verleden van Israël. Bij de Tel zijn verschillende ruïnes, muren en baden te bewonderen. Er zijn hier keramieken, terracottafiguren en gebruiksvoorwerpen uit allerlei tijdsperioden gevonden. Een interessant uitje voor tijdens je vakantie in Israël!

Vrienden van VanBastisch