Maccabi Haifa

MACCABI HAIFA FC

Opgericht 1913

Adres Heinrich Heine Str. 14 33264 Hefa (Haifa)

Land Israël

Telefoon +972 (4) 834 6626

Fax +972 (4) 834 6630 

E-mail [email protected]

Website http://maccabi-haifafc.walla.co.il/

SAMMY OFER STADIUM

Adres 2 Rothenberg Street

Plaats Haifa

Website http://www.sammyofer-stadium.co.il

Geopend 2014

Capaciteit 30.820

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Bnei Sakhnin
 • Speelronde 4 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Maccabi Petah Tikva
 • Speelronde 5 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Be'er Sheva
 • Speelronde 7 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Maccabi Netanya
 • Speelronde 9 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Ironi Kiryat Shmona
 • Speelronde 11 dinsdag 30 november 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Haifa
 • Speelronde 13 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Beitar Jeruzalem
 • Speelronde 14 maandag 20 december 2021 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Hadera
 • Speelronde 16 zaterdag 1 januari 2022 n.n.b. Maccabi Haifa - Maccabi Tel Aviv
 • Speelronde 19 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Jerusalem
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. Maccabi Haifa - Ashdod
 • Speelronde 23 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Tel Aviv
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Maccabi Haifa - Hapoel Nof HaGalil


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Israël voor een wedstrijd van Maccabi Haifa!

Haifa

De sfeervolle havenstad Haifa ligt in het noordwesten van Israël aan de Middellandse Zee. De stad komt qua grootte op de derde plaats van Israël, na Jeruzalem en Tel Aviv. Een vakantie Haifa in Israël heeft voor iedereen wel wat te bieden en dat maakt het een populaire vakantiebestemming. Bezienswaardigheden als de Wereldtempel van Bahai en de schilderachtige straatjes maken de badplaats erg geliefd. Doordat Haifa bij het Karmelgebergte en de zee ligt, wordt de stad omringd door natuurschoon.

 

Haifa ontdekken

Het idyllische Haifa in Israël ontdekken kan op veel manieren, maar al wandelend is zeer de moeite waard. Op die manier kan je je eigen tijd indelen en rustig de tijd nemen voor de mooie uitzichten en gebouwen. Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet die je de mooiste plekjes van de havenstad in Israël laten zien. Tijdens je wandeling kom je ongetwijfeld de meeste dingen waar Haifa om bekend staat tegen: de vele kerkjes, smalle straatjes, de bedrijvige haven en de beroemde Wereldtempel.

 

Onder het wandelen kom je langs prachtig aangelegde tuinen, wuivende palmbomen en eeuwenoude stadswijken. Niet alleen de binnenstad, maar ook de indrukwekkende omgeving is te voet te verkennen in je vakantie. In het uitgestrekte landschap rondom Haifa zijn ook routes uitgezet zodat je het natuurschoon van Israël kan ontdekken.

 

Bezienswaardigheden

Haifa bestaat uit drie delen: het laaggelegen Hair bij de haven, het middelhoge Hadar Ha-Carmel en het hoogste gedeelte Carmel Merqaz. De drie delen van Haifa zijn verbonden door een soort metroverbinding, de Carmelite. Deze gaat van Kikar Paris (Parijsplein) in Hair naar het park Gan Ha-Em in Carmel Merqaz. Hieronder zijn de mooiste bezienswaardigheden uit alle drie de stadsdelen voor je op een rijtje gezet:

WERELDTEMPEL BAHAI EN EL BAB

De bekendste bezienswaardigheid in Haifa is de Wereldtempel van Bahai. Het smetteloos witte gebouw met de schitterende gouden koepel vallen op wanneer je door de stad loopt. De Bahai-godsdienst ziet alle religies als één, ze hebben alleen andere boodschappers. In het El Bab mausoleum ligt een van de grondleggers van de Bahai begraven. Het bouwwerk is omgeven door prachtige, Perzische tuinen met paadjes, terrassen en allerlei kleurrijke bloemen. Vanaf de Wereldtempel heb je ook nog eens een adembenemend uitzicht over de havenstad!

PARK GAN HA-EM

Gan Ha-Em, wat ‘park van de moeder’ betekent, is een schaduwrijke tuin in het hoogste gedeelte van Haifa. Bij de tuin is een kleine dierentuin te vinden, leuk om met het gezin naartoe te gaan tijdens je vakantie! Wanneer je even wilt bijkomen van de drukte in de stad is Gan Ha-Em een must-visit in je vakantie.

 

KARMELGEBERGTE

Naast Haifa ligt het indrukwekkende Karmelgebergte, een populaire plaats tijdens een vakantie in Israël. Bekende plaatsen in het Karmelgebergte zijn de Grot van Elia, hier zou de Bijbelse profeet Elia zich verscholen hebben voor koning Achab. Ook het Karmelietenklooster Stella Maris is een must-see tijdens je bezoek aan Haifa. Beide plaatsen zijn met een kabelbaan vanaf de stad te bereiken.

 

MUSEA

Tijdens je vakantie Haifa kom je meer te weten over cultuur en geschiedenis door een bezoekje aan een van de musea. In Haifa zijn er veel te vinden, onder andere het Stadsmuseum (geschiedenis), Dagonmuseum (gewassen), Art Museum (kunst), Maritiem Museum (scheepvaart) en nog vele andere.

DUITSE KOLONIE

De Duitse Kolonie in Israël, vlakbij de Perzische tuinen van Bahai, is gesticht in de 19e eeuw door Duitse Tempeliers. De Tempeliers wilden in Israël een christelijke gemeenschap stichten en bouwden de bijzondere wijk. De charmante stenen huisjes zijn goed bewaard gebleven en geven een kijkje in vroegere tijden. Zeker bezoeken dus tijdens je vakantie!

 

BEN GOERION BOULEVARD

Langs deze zonnige boulevard, vlakbij Bahai, vind je historische huisjes die gebouwd zijn door Duitsers die naar Israël kwamen. Ze vestigden in de 19e eeuw de bovengenoemde Duitse Kolonie. De huisjes zijn gerestaureerd en geven je een kijkje in vroegere tijden. In veel van de huisjes langs de Ben Goerion Boulevard zijn leuke restaurants gevestigd, waar je een heerlijk hapje kan eten in je vakantie.

De omgeving

In de omgeving van het schilderachtige Haifa is veel te zien tijdens je vakantie. Zo ligt vlakbij het historische stadje Akko, waar je opgravingen uit onder andere de tijd van de Kruisvaarders kan bewonderen. In Akko hangt een gezellige sfeer en er is veel te bewonderen. Wanneer je wilt relaxen aan het strand ben je in Haifa ook aan het juiste adres. Er zijn schitterende zandstranden waar je kan genieten van de zon, een mooi uitzicht en leuke wateractiviteiten. De bekendste stranden zijn Dado Beach en Bat Galim.

 

Wanneer de natuur in de omgeving wilt ontdekken in je vakantie is het Karmel Hai-Bar Natuurreservaat een must-visit. Hier vind je herten, gazelles, adelaars en nog veel meer bijzondere diersoorten. Het Nahal Taninim natuurreservaat ligt een stukje verder weg, maar is ook zeer de moeite waard voor natuurliefhebbers.

Vrienden van VanBastisch