Belenenses

BELENENSES

Opgericht 1919

Adres Avenida da Ilha da Madeira, Santa Maria de Belém 1449-015 Lisboa

Land Portugal

Telefoon +351 (21) 301 0461

Fax +351 (21) 302 0945 

E-mail [email protected]
Website https://www.osbelenensessad.com/

ESTÁDIO NACIONAL

Plaats Jamor, Oeiras

Geopend 1944

Architect Miguel Jacobetty Rosa

Capaciteit 37.593

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 14 augustus 2021 n.n.b. Belenenses - Marítimo Funchal
 • Speelronde 4 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Belenenses - Moreirense
 • Speelronde 6 zondag 19 september 2021 n.n.b. Belenenses - Gil Vicente
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Belenenses - Tondela
 • Speelronde 10 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Belenenses - Santa Clara
 • Speelronde 12 zondag 28 november 2021 n.n.b. Belenenses - Benfica
 • Speelronde 14 zondag 12 december 2021 n.n.b. Belenenses - Estoril
 • Speelronde 17 zaterdag 8 januari 2022 n.n.b. Belenenses - Arouca
 • Speelronde 18 zondag 16 januari 2022 n.n.b. Belenenses - FC Porto
 • Speelronde 20 zondag 30 januari 2022 n.n.b. Belenenses - Sporting Lissabon
 • Speelronde 22 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Belenenses - Vitória Guimarães
 • Speelronde 24 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Belenenses - Paços Ferreira
 • Speelronde 26 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Belenenses - Boavista
 • Speelronde 28 zondag 3 april 2022 n.n.b. Belenenses - Portimonense
 • Speelronde 30 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Belenenses - Vizela
 • Speelronde 32 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Belenenses - Sporting Braga
 • Speelronde 33 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Belenenses - Famalicão


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Portugal voor een wedstrijd van Belenenses!

Lissabon

Lissabon: schitterende historische stad aan de Taag

Lissabon is de grootste stad en de hoofdstad van Portugal. De stad ligt in het centraal westelijke deel van het land op de oevers van de rivier de Taag niet ver van de Atlantische Oceaan vandaan. De stad is volgens de legendes gesticht door de Griekse held Odysseus. Deze koning van Ithaka stichtte de stad tijdens zijn beroemde zeereis de Odyssee. Of dit ook echt zo is weet niemand zeker maar wel is bekend dat Lissabon door de eeuwen heen door meerdere volken is veroverd en geregeerd. Met name de Romeinen en de Moren hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de stad. Vanaf de twaalfde eeuw kwam de stad in handen van het toenmalige Koninkrijk Portugal die al snel van de stad hun hoofdstad maakte. Hierdoor werd Lissabon de plaats waarvan de verschillende zeevaarders en ontdekkingsreizigers vertrokken en de verkenden en veroverden. Dit niet zonder succes en Portugal werd één van de machtigste landen ter wereld. Tegenwoordig is Lissabon een prachtige stad die geliefd is bij toeristen maar ook door zijn bewoners. De meeste toeristen brengen een bezoek aan de stad om zijn prachtige bezienswaardigheden en zijn gezellige uitgaansleven. Met name de oudere wijken van de stad zoals Bélem, Alfama en de Bairro Alto zijn populair.

 

Nationaal Archeologisch museum van Portugal

Het Nationaal Archeologisch museum van Portugal is gevestigd in de linkervleugel van het Hiëronymietenklooster en is het belangrijkste archeologisch museum van Lissabon. In het museum zijn naast vondsten die in Lissabon en andere delen van Portugal gedaan zijn archeologische vondsten van over de gehele wereld te vinden. Het indrukwekkendste deel van de collectie bestaat uit vondsten het oude Egypte. Deze zijn tijdens één van de vele ontdekkingsreizen van Portugal naar het land toegehaald. Uit de Portugese geschiedenis zijn er ook tal van artefacten te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld Lusitiaanse krijgers te vinden uit de eerste eeuw na Christus. Verder zijn er sieraden en ijzeren kunstvoorwerpen uit de Brons en ijzertijdperk te vinden. Daarnaast staat het museum bekend om zijn Romeinse mozaïeken uit het zuidelijk en het centrale deel van Portugal.

 

Monument voor de ontdekkingsreizigers

Het Padrão dos Descobrimentos of het monument voor de ontdekkingsreizigers. Dit monument is in 160 gebouwd ter ere van de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder. Het monument staat aan de over van de Taag terwijl verschillende historische figuren met Hendrik de Zeevaarder voorop over de Taag heenkijken. In totaal zijn er 33 historische figuren op het monument te vinden. Naast Hendrik de Zeevaarder staan Vasco de Gama, Afonso de Albuquerque, Gil Eanes en Bartolomeu Dias op het monument. De ontdekkingsreizigers worden vergezeld door cartografen, kunstenaars, wetenschappers en missionarissen. Met name de locatie van het monument maakt het tot een bijzondere bezienswaardigheid in Lissabon.

 

Belém

Belém of zoals de wijk officieel bekend staat Santa Maria de Belém is een voorstad of een wijk van Lissabon. De wijk is gebouwd in de vijftiende eeuw nadat koning Emanuel de troon besteeg. De wijk is vernoemd naar de Israëlisch plaats Bethlehem. In Belém bevinden zich enkele van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden van Lissabon. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan het Mosteiro dos Jerónimos, de Toren van Belém en de monument voor de ontdekkingsreizigers. Verder zijn er in de wijk tal van musea te vinden. Het bekendste is het nationaal archeologisch museum maar ook het maritiem museum en het elektriciteitsmuseum is in Belém te vinden. De wijk staat verder bekend om zijn Pastéis de Belém deze overheerlijk kleine zoetige hapjes zijn beroemd in de hele wereld. Een aantal van de monumenten in Belém staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

De wijk is vanuit het centrum van Lissabon het gemakkelijkst te bereiken met de trein vanaf het station Cais Sodré of met de tram. De tram doet er langer over maar het uitzicht met de tram is vele malen mooier.

 

De Toren van Bélem

De Torre de Belém is gebouwd in de zestiende eeuw als ceremoniële toegangspoort en verdedigingswerk ter ere van de ontdekkingsreizen van Vaso de Gama. De toren stond vroeger op een eiland in de Taag maar sinds de aardbeving van 1755 veranderde de stroming van de Taag.  Sindsdien staat de toren zo goed als tegen het vaste land aan. Een brug verbindt de toren met de over van Belém. De toren is net als het Hiëronymietenklooster gebouwd in de Manuelstijl. Mede hierdoor zijn de gebouwen samen opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De toren kan bezocht worden tegen een kleine entree. Met name het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is de moeite waard. Het mooiste is om de toren te bezoeken tijdens de zonsondergang. De toren en de Taag komen dan in een bijzonder mooi ligt te staan.

Wil je de Torre de Bélem bezoeken koop dan je kaartjes van te voren online.

 

Bairro Alto

Bairro Alto is de uitgaanswijk van Lissabon. In dit deel van de stad zijn de meeste kroegen bars en clubs te vinden. De meeste horecagelegenheden in dit deel van Lissabon zijn gericht op jongeren maar ook voor de meeste andere doelgroepen is er wel een leuke kroeg of restaurant te vinden. De Bairro Alto kenmerkt zich door de smalle autovrije straten met in de zomermaanden gezellige terrassen. Mede doordat zo goed als alle horeca gelegenheden in Portugal in zijn geheel rookvrij zijn is het in de Bairro Alto altijd gezellig druk op straat. Er hangt een gemoedelijk sfeer op straat waar bijzonder genoeg geen uitsmijters of overdreven veel politie op de been. Opvallend is wel dat er behoorlijk wat drugsdealers rondlopen wijzelf werden toen we door de wijk heen liepen meerdere malen aangesproken.

Net als in de wijk Alfama zijn er in de Bairro Alto meerdere fadoclubs te vinden. Bairro Alto betekend letterlijk de hoge wijk. De wijk is dan ook te vinden op één van de hoogste heuvels van de stad. Een gemakkelijke manier om de wijk te bereiken is met één van de liften of kabeltrams.

 

Rossio

Rossio is één van de mooiste en belangrijkste pleinen van Lissabon. Officieel heet het plein het Pedro IV-plein maar deze naam wordt door bijna niemand gebruikt. De naam Rossio komt van het nabij gelegen station Rossio. Het belangrijkste gebouw aan het plein is het Teatro Nacional Dona Maria II. Dir neoclassicistisch theater stamt uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Midden op het plein staat een standbeeld van Pedro IV op een meters hoge sokkel. Aan beide zijdes van de sokkels is een grote fontein te vinden. Als deze aanstaat straalt het Rossio plein de oude grandeur van de stad uit. In de gebouwen rond de kerk zijn voornamelijk horecagelegenheden en winkels te vinden. Hierdoor krijgt het plein een leuke en levendige uitstraling. Het plein zelf is bestraat met de beroemde tegeltjes die je in heel Lissabon tegenkomt. Op het Rossio-plein zijn de tegeltjes in een golfpatroon gelegd.

 

GoCars

Een leuke en bijzondere manier om Lissabon te verkennen is met de zogenaamde GoCars. Deze bijzondere wagentjes kom je in meerdere Europese en Amerikaanse steden tegen maar zeker in Lissabon kunnen ze een toevoeging zijn op je stedentrip. Het is namelijk door het heuvelachtige karakter van de stad bijna niet te doen om de hele stad lopend te bezoeken.

Je kunt de GoCar voor verschillende tijdsduren huren en afhankelijk hiervan kun je bepaalde delen van de stad bezoeken. Het voordeel van een GoCar is dat ze op plekken mogen komen waar ander gemotoriseerd verkeer verboden is.  Tijdens de rondrit in de GoCar wordt je door middel van GPS de goede richting opgestuurd terwijl je informatie krijgt over de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Het is echter wel verstandig om er tijdig één te bestellen.

Trams

De tram is het meest opvallende vervoersmiddel 

van Lissabon. Met name de oude trams, die hoofdzakelijk door de toeristen gebruikt worden, vormen een mooi plaatje in het straatbeeld van Lissabon. De trams zijn een gemakkelijke manier om snel veel van de stad en zijn omgeving te kunnen zien. De laatste jaren zijn de trams steeds verder uit het stadsbeeld verdwenen. Zo werd het aantal tramlijnen teruggebracht van veertien naar vijf . De twee belangrijkste lijnen van het tramstelsel zijn lijn 12 en 28. Deze twee lijnen worden massaal gebruikt door de toeristen die in Lissabon verblijven. Deze twee lijnen rijden door het historische centrum van Lissabon langs de vele bezienswaardigheden in de stad.

Naast de gewone trams zijn er ook nog drie kabeltrams. Deze trams verbinden de lagere delen van de stad met de hoog gelegen wijken Chaido en Bairro Alto. Deze trams rijden zo goed als dagelijks ieder kwartier van boven naar beneden.

Oceanario de Lisboa

Het aquarium van Lissabon behoort tot de grootste en mooiste aquaria ter wereld. Toen het aquarium in 1998 voor het eerst zijn deuren opende was het de op één na grootste aquarium ter wereld. Met name de grote tank in het midden van het aquarium is erg indrukwekkend. In deze immense tank leven verschillende soorten haaien, roggen, tonijnen en een manta. Deze tank vormt het middelpunt van het aquarium. Rond deze tank zijn in de vier hoeken verschillende onderwaterwerelden te vinden. Op de bovenste verdieping zijn er naast verschillende soorten vissen ook vogels te vinden, er komen onder andere papegaaiduikers, pinguïns en sternen voor. Op de onderste verdieping  zijn verschillende kleine aquaria te vinden met vele bijzondere vissen. De opzet van het Oceanario de Lisboa zorgt ervoor dat je een goed totaal beeld krijgt van het complete onderwaterleven over de gehele wereld. aquarium

 

Het aquarium bevindt zich in de wijk Parque das Nações. Deze wijk is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1998. Het gebouw zelf is gebouwd op een groot aantal palen die in de Taag omhoog steken. De bijzondere architectuur van het gebouw wordt door sommige mensen vergeleken met een vliegdekschip. De entree bevindt zich op het land waarna door middel van een overdekte brug naar het Aquarium loopt. In het gebouw op het land worden met regelmaat tentoonstellingen en exposities gehouden.

 

MUDE

In een voormalig bankgebouw in de Rua Augusta is tegenwoordig het MUDE museum te vinden. Het Museu do Design e da Moda zoals het museum officieel heet is een van de grootste en belangrijkste modemusea ter wereld. In het museum zijn naast werken van couturiers  Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, and Yves Saint Laurent ook allerlei designobjecten te vinden van bijvoorbeeld Philippe Stark en Charles Eames.

Mede door de locatie van het museum, in de drukste en bekendste winkelstraat van Lissabon, is het één van de drukst bezocht musea in de stad. De basis van het museum is opgebouwd rond de Fransico Capelo-Collectie. Door de combinatie van mode en design kan er een goed beeld gegeven worden van een bepaalde periode in de mode. Ook de industriële vormgeving van het voormalige bankgebouw helpt hier aan mee.

 

Praca do Comércio

Het Praca do Comércio is één van de grootste en bekendste pleinen van Lissabon. Het plein bevindt zich tussen de Rua Augusta en de rivier de Taag in. Bij veel mensen staat het plein bekend als het Terreiro do Paço, het paleisplein. Voor de grote aardbeving in 1755 was er op de plaats van het plein een groot paleis te vinden. Er werd besloten dit niet terug te bouwen en op het plein een groot standbeeld te plaatsen van de toenmalige koning Jozef I van Portugal te paard.

Tijdens de Anjerrevolutie in 1974 speelde dit plein een belangrijke rol. Deze revolutie maakte een eind aan het bewind van Marcello Caetano.

Tegenwoordig is het Praca do Comércio een druk maar gezellig plein met verschillende horecagelegenheden maar ook met een aantal kantoren. De entree van de Rua Augusta naar het plein wordt gevormd door de Arco de Rua Augusta. Deze triomfboog werd twintig jaar na de aardbeving van 1755 gebouwd om de veerkracht van de stad te benadrukken.

 

Gare de Oriente

Het Gare de Oriente is te vinden in de nieuwe wijk Parque Das Nações. Dit prachtige station is ontworpen door Santiago Calatrava. Deze controversiële Spaanse architect staat bekend om zijn schitterende ontwerpen maar ook om het feit dat zijn ontwerpen vaak vele malen duurder uitvallen dan gepland.

Dit doet echter niet af aan de schoonheid van het station. Het station is gebouwd voor de wereldtentoonstelling die in 1998 in Portugal werd gehouden. Sindsdien is het Gare de Oriente uitgegroeid tot een van de belangrijkste en bekendste station van Lissabon. Naast verschillende treinverbindingen vertrekken er vanaf het station ook metro’s en bussen. Gemiddeld maken ongeveer 75 miljoen mensen gebruik van het station.

 

Tuk-tuk

Een tuk-tuk is niet het eerste vervoersmiddel dat je zou verwachten in Lissabon, toch zijn er in de stad vele tientallen te vinden. Deze driewielige brommers kom je overal in de stad tegen en staan vaak te wachten bij de bekendste en belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Het voordeel van een tuk-tuk ten opzichte van bijvoorbeeld een taxi is dat een tuk-tuk op plaatsen kan komen waar een taxi niet is toegestaan. Je kunt een tuk-tuk nemen voor een bepaalde tijd huren terwijl hij je meeneemt langs de verschillende bezienswaardigheden of je kunt bij een tuk-tuk instappen en hem als een soort van taxi gebruiken. De prijzen voor een tuk-tuk liggen bijzonder genoeg hoger als voor een gewone taxi.

 

Station Rossio

Het station Rossio of zoals het officieel heet Estação de Caminos de Ferro do Rossio is het belangrijkste station in het historische centrum van Lissabon. Het station is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw in de Neo-Manuelstijl. Hierdoor lijkt het station veel ouder dan dat het in werkelijkheid is. Alle treinen die vanaf dit station vetrekken hebben als eindpunt Sintra. De officiële ingang van het station bevindt zich tussen het Rossioplein en het Praça dos Restauradores in. De sporen liggen echter enkele verdiepingen hoger. Gelukkig kun je deze hoogte met een roltrap overbruggen.

Onder de grond kun je richting de groene metrolijn die je uiteindelijk naar het Cais do Sodré metrostation brengt.

 

Café A Brasileira

Een van de oudste en bekendste cafés in Lissabon is Café A Brasileira het café is te vinden in de wijk Chaido niet ver van het Chaido-plein. Het café opende voor het eerst zijn deuren in 1905 en heeft sindsdien altijd dezelfde functie gehad. Het pand heeft een prachtig versierde entree met in een grote boog erboven de naam. In de zomermaanden staat er voor de deur van het café een klein maar gezellig terras. Op dit terras is altijd Fernando Pessoa te vinden. Café A Brasileira was namelijk het stamcafé  van deze beroemde Portugese dichter die na zijn dood een vast plekje kreeg aan zijn stamtafel.

Het interieur van het café lijkt zich het beste beschrijver als aanwezig met veel spiegels en koper. Het café is tegenwoordig eerder een toeristische attractie geworden dan een bijzondere horecagelegenheid.  Toch is het bijzonder plekje om een kopje koffie te drinken en een typisch Portugees broodje te eten.

 

Teleférico

De Teleférico is een kabelbaan in de wijk Parque Das Nações. De kabelbaan is aangelegd tegelijkertijd met de bouw van de wijk in 1998 als toeristische attractie. De kabelbaan loopt vanaf het aquarium van Lissabon naar de Toren Vasco de Gama. Vanuit de kabelbaan die opgehangen is tussen zeven grote pilaren heb je een prachtig uitzicht over de wijk Parque Das Nações, de vele schitterende bouwwerken die er staan en over de Taag. In totaal zijn er 44 gondels die het vervoer tussen de twee delen van de wijk vervoeren. In praktijk zijn meestal niet meer dan tien tot twintig van deze gondels in gebruik. De gondels zijn 365 

dagen per jaar in gebruik. Een ritje in de gondel kost enkele euro’s.

Museu do Combatente

In het voormalige Fort Bom Sucesso is tegenwoordig het Museu do Combatente gevestigd. Dit museum voor de strijders van Portugal opende voor het eerst zijn deuren in 2003 nadat het voormalige fort een forse verbouwing had ondergaan. Het belangrijkste doel is om ruchtbaarheid te geven aan de vele Portugese veroveringen, vredesmissies en overzeese campagnes door de eeuwen heen. Met name om de gevallen strijders te eren en op een gepaste manier te herdenken. Voor het museum staat een monument wat hier permanent aan moet herinneren.

Het museum is verdeeld in twee delen. Een deel over de militaire activiteiten in de twintigste eeuw en een deel over de militaire geschiedenis door de eeuwen heen. Het museum is dagelijks geopend en gratis te bezoeken voor oud-strijders.

 

Sintra

Net buiten Lissabon op ongeveer een half uur rijden met de trein ligt de gemeente Sintra. Deze gemeente staat bekend om zijn prachtige paleizen en zijn vele bezienswaardigheden. Én van de oudste bezienswaardigheden is het Castelo dos Mouros dat in de zevende en de achtste eeuw na Christus is gebouwd. In het stadje Sintra zelf is het Paleis van Sintra te vinden. Dit prachtige paleis is gebouwd in de veertiende eeuw en staat bekend om zijn twee karakteristieke schoorstenen die in de keuken uitkomen.

Hoog bovenop een heuvel in de buurt van Sintra is op een voormalig Hiëronymietenklooster het Palácio da Pena gebouwd. Dit bijzondere bouwwerk uit de negentiende eeuw is een typisch voorbeeld van de romantische kunststroming. Mede door zijn bijzondere voorkomen en prachtige ingerichte kamers staat het paleis de Pena op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Als laatste kun je in de buurt van Sintra in het dorpje Queluz ligt het Paleis van Queluz bezoeken. Dit prachtige paleis heeft lang gediend als zomerresidentie van de Portugese Koninklijke familie.

Castelo de Sāo Jorge

Het Castelo de Sāo Jorge is te vinden op de hoogste heuvel van de stad. Het kasteel is één van de bekendste en drukst bezochte bezienswaardigheden van Lissabon. Vanaf de muren en het terrein rond het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Lissabon en de Taag. De oudste delen van het kasteel stammen uit de zesde eeuw na Christus maar ook voor deze periode werd deze heuvel al bewoond. Het kasteel heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens het beleg van Lissabon in de twaalfde eeuw. Tijdens dit beleg veroverde koning Alfonso Heriques met behulp van Noord-Europese kruisvaarders de stad terug op de Moren. Hierna heeft het Castelo de Sāo Jorge lang dienst gedaan als het koninklijke paleis. Mede hierdoor is de geschiedenis van Lissabon verweven met het kasteel. Zo werd Vasco de Game hier ontvangen na zijn geslaagde reis naar India en werden bekende Portugese toneelstukken er voor het eerst opgevoerd.

Nadat er nieuw koninklijk paleis werd gebouwd verloor het Castelo de Sāo Jorge aan waarde en raakte het langzaamaan in verval. In de vorige eeuw heeft er een grote renovatie plaatsgevonden en kunnen de meeste delen van het kasteel weer in hun originele schoonheid worden aanschouwd.

 

De kathedraal van Lissabon of Sé de Lisboa vaak afgekort als Sé is de oudste en enige nog bestaande kathedraal van Lissabon. De kathedraal werd gesticht in de twaalfde eeuw nadat Alfons I van Portugal de stad had veroverd op de Moren. De Sé de Lisboa werd gesticht op de resten van een oude moskee.

De kathedraal is te vinden in de wijk Alfama en is binnen deze wijk een van de belangrijkste toeristische trekpleisters. Voor de kathedraal staan er vaak enkele tientallen tuk-tuks te wachten op toeristen die de Sé de Lisboa aan het bezoeken zijn. De kerk kan gratis bezocht worden maar als je bijbehorende klooster aan de achterzijde wil bezoeken dan moet je een kleine entree betalen. De kathedraal van Lissabon kan dagelijks bezocht worden maar tijdens diensten is het niet wenselijk dat er gefotografeerd wordt.

 

Museu Militair

Het museu Militar in Lissabon heeft een van de grootste militaire collecties in de wereld. Het museum is gevestigd in een voormalig arsenaal. Vroeger werden hier wapens geproduceerd, gerepareerd en opgeslagen. Het gebouw heeft een prachtige barokke inrichting die nog grotendeels intact is. De muren zijn rijkelijk bewerkt met muurschilderingen en beeldhouwwerk. Ook de plafonds hebben de typische barokke schilderingen. Tot de collectie behoort een enorme hoeveelheid zwaarden, geweren, kanonnen en andere wapens. Maar liefst 34 zalen lang wordt het wapentuig aan de bezoeker getoond. Tot een van de topstukken van de collectie behoort het zwaard van Vasco da Gama.

 

Ponte 25 de Abril

De pont de 25 Abril is een 2,2 kilometer lange brug over de Taag. De brug heeft een grote gelijkenis met de brug in St. Francisco. Deze brug werd door de zelfde ontwerpers gemaakt en is ook op een zelfde soort locatie gebouwd. Op het hoogste punt is de brug zo’n 190 meter hoog. Er gaat zowel auto als treinverkeer over de brug. Toen de brug geopend werd in 1966 heette hij nog de Ponte Salazar. De brug was toen vernoemd naar de dictator van die tijd. Tijdens de Anjerrevolutie van 1974 werd de brug met verf omgedoopt naar Pont 25 de Abril. De naam is sinds die tijd ongewijzigd.

 

Time Out Mercado da Ribeira

De Time Out Mercado da Ribeira is een bijzonder leuk concept dat deels te vinden is in een overdekte markt. Het is een soort van Foodcourt of Foodhall waar een aantal van de beste en leukste restaurants van Lissabon hun restaurant proberen te promoten. Er zijn in de Time Out Mercado da Ribeira ongeveer twintig tot vijfentwintig restaurants vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er nog een wijnwinkel, een winkel met sardientjes uit blik, een ijssalon en verschillende bars te vinden.

In het midden van de Time Out Mercado da Ribeira zijn meerdere grote tafels te vinden waar je de lekkernijen kunt opeten. De prijs van de verschillende gerechten ligt ergens tussen de twee en de zestien euro. Bij de meeste gerechten kun je een begeleidend wijntje nemen. De Time Out Mercado da Ribeira is een echte aanrader voor de lunch.

 

Maritiem museum

Het maritiem museum van Lissabon is één van de belangrijkste maritieme museum van Europa. Dit komt hoofdzakelijk door de belangrijke rol die de Portugezen op de wereldzeeën hebben gespeeld. Lang was Portugal één van de belangrijkste zeenaties ter wereld. Vanuit Portugal zijn er vele ontdekkingstochten georganiseerd. Belangrijke drijfveer achter deze tochten was Hendrik de Zeevaarder. Later heeft Portugal nog vele zeehelden voortgebracht. De bekendste is waarschijnlijk Vasco de Gama. In het museum is nog een houten beeld van de aartsengel Gabriel te vinden die Vasco de Gama vanuit zijn eerste reis naar India had meegebracht. Andere hoogtepunten van het museum zijn twee achttiende-eeuwse ceremoniële taken die door de Portugese koninklijke familie zijn gebruikt. Verder zijn er nog vele schatten te vinden uit de Portugese koloniale tijd. Het museum is dagelijks geopend behalve op maandag.

 

Miradoura da Graca

De Miradoura da Graca is één van de vele uitzichtpunten maar wat deze bijzonder maakt is het uitzicht op het Castelo de Sāo Jorge. Het uitzichtpunt is te vinden in de wijk Alfama bij de Graça Kerk. Deze kerk is gebouwd in de tweede helft van de dertiende eeuw en heeft een barokinterieur uit de zeventiende eeuw. Het interieur van de Graça kerk is niet zo overweldigend als dat van de Igreja de São Roque maar als je er in de buurt bent zeker het bekijken waard.

In de buurt van Miradoura de Graça ligt het Miradouro da Nossa Senhora do Monte dit is het hoogste uitkijkpunt van Lissabon.

Vrienden van VanBastisch