CSKA Moskou

CSKA MOSKOU

Opgericht 1911

Adres Leningradskij prospekt 39a 125167 Moskva

Land Rusland

Telefoon +7 (495) 612 0780

Fax +7 (495) 613 2809 

E-mail cska@pfc-cska.com
Website http://www.pfc-cska.com/

VEB ARENA

Adres 3-ya Peschanaya ul.

Postcode 125252

Plaats Moskva

Geopend 2016

Capaciteit 30.000

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 25 juli 2021 19:00 CSKA Moskou - Ufa
 • Speelronde 2 zaterdag 31 juli 2021 19:00 CSKA Moskou - Lokomotiv Moskou
 • Speelronde 5 zaterdag 21 augustus 2021 16:30 CSKA Moskou - Akhmat Grozny
 • Speelronde 8 vrijdag 17 september 2021 n.n.b. CSKA Moskou - Spartak Moskou
 • Speelronde 10 vrijdag 1 oktober 2021 n.n.b. CSKA Moskou - Krasnodar
 • Speelronde 12 vrijdag 22 oktober 2021 n.n.b. CSKA Moskou - Krylia Sovetov Samara
 • Speelronde 15 vrijdag 19 november 2021 n.n.b. CSKA Moskou - FC Khimki
 • Speelronde 16 vrijdag 26 november 2021 n.n.b. CSKA Moskou - Zenit Sint-Petersburg
 • Speelronde 18 vrijdag 10 december 2021 n.n.b. CSKA Moskou - Arsenal Tula
 • Speelronde 20 vrijdag 4 maart 2022 n.n.b. CSKA Moskou - Nizhny Novgorod
 • Speelronde 22 vrijdag 18 maart 2022 n.n.b. CSKA Moskou - Rubin Kazan
 • Speelronde 23 vrijdag 1 april 2022 n.n.b. CSKA Moskou - Ural
 • Speelronde 26 vrijdag 22 april 2022 n.n.b. CSKA Moskou - Dinamo Moskou
 • Speelronde 28 vrijdag 6 mei 2022 n.n.b. CSKA Moskou - Sochi
 • Speelronde 30 zaterdag 21 mei 2022 n.n.b. CSKA Moskou - Rostov


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Rusland voor een wedstrijd van CSKA Moskou!

Moskou

Moskou is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Rusland. Moskou ligt in het hoogland tussen de Oka en de Wolga.

 

De naam 'Moskou' is afkomstig van eeuwenoude benamingen voor het volk in het huidige Rusland. De stad Moskou heeft dus een historische naam gekregen. De oude Russische naam is Grad Moskov, wat letterlijk 'stad bij de Moskvarivier' betekent.

 

Moskou is het bestuurlijk centrum van het Centraal Federaal District en is een federale stad.

 

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Moskou

 

Kremlin

Het historische en geografische centrum van Moskou is het Kremlin en ligt op de linkeroever van de Moskva en aan het Rode Plein. Het woord Kremlin komt van het Russische woord 'kreml' dat 'versterkte stadskern' betekent. De regering van de vroegere Sovjet-Unie en tegenwoordig de Russische Federatie is waar de Kremlin voor is gebouwd. Daarnaast vind je in het Kremlin ook een museum, theater, de tsarenklok, diverse paleizen en kathedralen en het tsarenkanon.

Rode Plein

Moskous centrale plein is het Rode Plein en deze is 100 meter breed en 550 meter lang. Het Rode Plein is voor de Russen meer dan alleen het hart van Moskou, het is het hart van Rusland. Ook het historische machtscentrum van Rusland is aan het Rode Plein te vinden, het Kremlin. Daarnaast staan er rondom het plein ook vele kathedralen en tsarenpaleizen.

 

Vlooienmarkt

Ieder weekend wordt er in het Izmajlovopark in Moskou een grote vlooienmarkt gehouden. Er zijn ontzettend veel kraampjes en je moet dus erg goed kijken wil je leuke spullen voor weinig geld kopen. Je vindt onder andere glas, zilver, porselein, bontmutsen en tapijten. Naast deze kraampjes zijn er ook een aantal toeristische kraampjes waar je typisch Russische souvenirs kunt kopen zoals de Matroesjka poppetjes.

 

Wapenkamer Kremlin

De Wapenkamer van het Kremlin in Moskou is zeker iets wat je niet mag overslaan. In de wapenkamer zijn alle schatten te bezichtigen die door de eeuwen heen zijn verzameld door de tsaren. Iedere zaal laat de schatten van een andere tsaar zien. Er is een aparte zaal voor wapens, koetsen, harnassen, hofkleding en kostbare stoffen. Je kunt de wapenkamer dus eigenlijk zien als een schatkamer.

Het Kremlin van Moskou is het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou en ligt aan het Rode Plein.

 

Zoo van Moskou

De Zoo van Moskou ligt in het centrum van de hoofdstad en bestaat al vanaf 1865. Onder de lokale bevolking is de dierentuin erg populair door de grote verscheidenheid aan dieren, er leven namelijk 1.000 verschillende diersoorten. Naast de dieren is er in het 21 hectare grote park een kinderboerderij waar kinderen kleine dieren kunnen aaien. De dierentuin in Moskou is de oudste van het land en bezit ook de meeste bedreigde diersoorten van Rusland.

 

Geschiedenis

Het oudste overblijfsel van menselijke bewoning stamt uit de Steentijd. Andere oude vindplaatsen binnen de huidige stadsgrenzen zijn een begraafplaats uit de Fatjanovskaja Cultuur en een overblijfsel van een woonplaats van de Djakovskaja Cultuur uit de Vroege Steentijd op het terrein van het Kremlin, de Setoenrivier, de Mussenheuvels, het bospark Koentsevski en andere locaties. Aan het einde van het eerste millennium na Chr. werden het gebied van het huidige Moskou en oblast Moskou bewoond door de Slavische stammen Vjatitsjen en Krivitsjen. Eind 11e eeuw, toen de stad voor het eerst werd genoemd, vormde Moskou een afgelegen provinciestadje.

Vrienden van VanBastisch