FC Khimki

FC KHIMKI

Opgericht 1997

Adres ul. Kirova 24

141400 Khimki

Land Rusland

Telefoon +7 (495) 793 4266

Fax +7 (498) 691 3222 

E-mail office@fckhimki.ru

Website http://www.fckhimki.ru/

STADION RODINA

Adres ul. Chkalova 4a

Postcode 141400

Plaats Khimki

Telefoon +7 (495) 572 7183

E-mail office@fckhimki.ru

Geopend 2007

Capaciteit 10.033

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 24 juli 2021 16:30 FC Khimki - Zenit Sint-Petersburg
 • Speelronde 3 zondag 8 augustus 2021 16:30 FC Khimki - Rostov
 • Speelronde 5 zondag 22 augustus 2021 16:30 FC Khimki - Rubin Kazan
 • Speelronde 6 zaterdag 28 augustus 2021 16:30 FC Khimki - Nizhny Novgorod
 • Speelronde 9 vrijdag 24 september 2021 n.n.b. FC Khimki - Lokomotiv Moskou
 • Speelronde 11 vrijdag 15 oktober 2021 n.n.b. FC Khimki - Akhmat Grozny
 • Speelronde 13 vrijdag 29 oktober 2021 n.n.b. FC Khimki - Ural
 • Speelronde 16 vrijdag 26 november 2021 n.n.b. FC Khimki - Krasnodar
 • Speelronde 17 vrijdag 3 december 2021 n.n.b. FC Khimki - Arsenal Tula
 • Speelronde 19 vrijdag 25 februari 2022 n.n.b. FC Khimki - Dinamo Moskou
 • Speelronde 21 vrijdag 11 maart 2022 n.n.b. FC Khimki - Sochi
 • Speelronde 24 vrijdag 8 april 2022 n.n.b. FC Khimki - CSKA Moskou
 • Speelronde 26 vrijdag 22 april 2022 n.n.b. FC Khimki - Krylia Sovetov Samara
 • Speelronde 27 vrijdag 29 april 2022 n.n.b. FC Khimki - Ufa
 • Speelronde 30 zaterdag 21 mei 2022 n.n.b. FC Khimki - Spartak Moskou


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Rusland voor een wedstrijd van FC Khimki!

Moskou

Moskou is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Rusland. Moskou ligt in het hoogland tussen de Oka en de Wolga.

 

De naam 'Moskou' is afkomstig van eeuwenoude benamingen voor het volk in het huidige Rusland. De stad Moskou heeft dus een historische naam gekregen. De oude Russische naam is Grad Moskov, wat letterlijk 'stad bij de Moskvarivier' betekent.

 

Moskou is het bestuurlijk centrum van het Centraal Federaal District en is een federale stad.

 

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Moskou

 

Kremlin

Het historische en geografische centrum van Moskou is het Kremlin en ligt op de linkeroever van de Moskva en aan het Rode Plein. Het woord Kremlin komt van het Russische woord 'kreml' dat 'versterkte stadskern' betekent. De regering van de vroegere Sovjet-Unie en tegenwoordig de Russische Federatie is waar de Kremlin voor is gebouwd. Daarnaast vind je in het Kremlin ook een museum, theater, de tsarenklok, diverse paleizen en kathedralen en het tsarenkanon.

Rode Plein

Moskous centrale plein is het Rode Plein en deze is 100 meter breed en 550 meter lang. Het Rode Plein is voor de Russen meer dan alleen het hart van Moskou, het is het hart van Rusland. Ook het historische machtscentrum van Rusland is aan het Rode Plein te vinden, het Kremlin. Daarnaast staan er rondom het plein ook vele kathedralen en tsarenpaleizen.

 

Vlooienmarkt

Ieder weekend wordt er in het Izmajlovopark in Moskou een grote vlooienmarkt gehouden. Er zijn ontzettend veel kraampjes en je moet dus erg goed kijken wil je leuke spullen voor weinig geld kopen. Je vindt onder andere glas, zilver, porselein, bontmutsen en tapijten. Naast deze kraampjes zijn er ook een aantal toeristische kraampjes waar je typisch Russische souvenirs kunt kopen zoals de Matroesjka poppetjes.

 

Wapenkamer Kremlin

De Wapenkamer van het Kremlin in Moskou is zeker iets wat je niet mag overslaan. In de wapenkamer zijn alle schatten te bezichtigen die door de eeuwen heen zijn verzameld door de tsaren. Iedere zaal laat de schatten van een andere tsaar zien. Er is een aparte zaal voor wapens, koetsen, harnassen, hofkleding en kostbare stoffen. Je kunt de wapenkamer dus eigenlijk zien als een schatkamer.

Het Kremlin van Moskou is het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou en ligt aan het Rode Plein.

 

Zoo van Moskou

De Zoo van Moskou ligt in het centrum van de hoofdstad en bestaat al vanaf 1865. Onder de lokale bevolking is de dierentuin erg populair door de grote verscheidenheid aan dieren, er leven namelijk 1.000 verschillende diersoorten. Naast de dieren is er in het 21 hectare grote park een kinderboerderij waar kinderen kleine dieren kunnen aaien. De dierentuin in Moskou is de oudste van het land en bezit ook de meeste bedreigde diersoorten van Rusland.

 

Geschiedenis

Het oudste overblijfsel van menselijke bewoning stamt uit de Steentijd. Andere oude vindplaatsen binnen de huidige stadsgrenzen zijn een begraafplaats uit de Fatjanovskaja Cultuur en een overblijfsel van een woonplaats van de Djakovskaja Cultuur uit de Vroege Steentijd op het terrein van het Kremlin, de Setoenrivier, de Mussenheuvels, het bospark Koentsevski en andere locaties. Aan het einde van het eerste millennium na Chr. werden het gebied van het huidige Moskou en oblast Moskou bewoond door de Slavische stammen Vjatitsjen en Krivitsjen. Eind 11e eeuw, toen de stad voor het eerst werd genoemd, vormde Moskou een afgelegen provinciestadje.

Vrienden van VanBastisch