Spartak Moskou

SPARTAK MOSKOU

Opgericht 1922

Adres Krasnopresnenskaja naberezhnaja, dom 10 str. 4 123100 Moskva

Land Rusland

Telefoon +7 (495) 646 1924

Fax +7 (495) 646 1926 

E-mail [email protected]
Website http://spartak.com/

OTKRYTIYE ARENA

Adres Volokolamskoye shosse, Tushino

Postcode 125424

Plaats Moskva

Geopend 2014

Capaciteit 45.360

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 3 zaterdag 7 augustus 2021 19:00 Spartak Moskou - Nizhny Novgorod
 • Speelronde 4 zaterdag 14 augustus 2021 16:30 Spartak Moskou - Ural
 • Speelronde 6 zondag 29 augustus 2021 19:45 Spartak Moskou - Sochi
 • Speelronde 7 zondag 12 september 2021 n.n.b. Spartak Moskou - FC Khimki
 • Speelronde 9 vrijdag 24 september 2021 n.n.b. Spartak Moskou - Ufa
 • Speelronde 11 vrijdag 15 oktober 2021 n.n.b. Spartak Moskou - Dinamo Moskou
 • Speelronde 13 vrijdag 29 oktober 2021 n.n.b. Spartak Moskou - Rostov
 • Speelronde 14 vrijdag 5 november 2021 n.n.b. Spartak Moskou - Lokomotiv Moskou
 • Speelronde 17 vrijdag 3 december 2021 n.n.b. Spartak Moskou - Akhmat Grozny
 • Speelronde 19 vrijdag 25 februari 2022 n.n.b. Spartak Moskou - CSKA Moskou
 • Speelronde 21 vrijdag 11 maart 2022 n.n.b. Spartak Moskou - Krasnodar
 • Speelronde 24 vrijdag 8 april 2022 n.n.b. Spartak Moskou - Arsenal Tula
 • Speelronde 25 vrijdag 15 april 2022 n.n.b. Spartak Moskou - Rubin Kazan
 • Speelronde 27 vrijdag 29 april 2022 n.n.b. Spartak Moskou - Krylia Sovetov Samara
 • Speelronde 29 vrijdag 13 mei 2022 n.n.b. Spartak Moskou - Zenit Sint-Petersburg


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Rusland voor een wedstrijd van Spartak Moskou!

Moskou

Moskou is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Rusland. Moskou ligt in het hoogland tussen de Oka en de Wolga.

 

De naam 'Moskou' is afkomstig van eeuwenoude benamingen voor het volk in het huidige Rusland. De stad Moskou heeft dus een historische naam gekregen. De oude Russische naam is Grad Moskov, wat letterlijk 'stad bij de Moskvarivier' betekent.

 

Moskou is het bestuurlijk centrum van het Centraal Federaal District en is een federale stad.

 

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Moskou

 

Kremlin

Het historische en geografische centrum van Moskou is het Kremlin en ligt op de linkeroever van de Moskva en aan het Rode Plein. Het woord Kremlin komt van het Russische woord 'kreml' dat 'versterkte stadskern' betekent. De regering van de vroegere Sovjet-Unie en tegenwoordig de Russische Federatie is waar de Kremlin voor is gebouwd. Daarnaast vind je in het Kremlin ook een museum, theater, de tsarenklok, diverse paleizen en kathedralen en het tsarenkanon.

Rode Plein

Moskous centrale plein is het Rode Plein en deze is 100 meter breed en 550 meter lang. Het Rode Plein is voor de Russen meer dan alleen het hart van Moskou, het is het hart van Rusland. Ook het historische machtscentrum van Rusland is aan het Rode Plein te vinden, het Kremlin. Daarnaast staan er rondom het plein ook vele kathedralen en tsarenpaleizen.

 

Vlooienmarkt

Ieder weekend wordt er in het Izmajlovopark in Moskou een grote vlooienmarkt gehouden. Er zijn ontzettend veel kraampjes en je moet dus erg goed kijken wil je leuke spullen voor weinig geld kopen. Je vindt onder andere glas, zilver, porselein, bontmutsen en tapijten. Naast deze kraampjes zijn er ook een aantal toeristische kraampjes waar je typisch Russische souvenirs kunt kopen zoals de Matroesjka poppetjes.

 

Wapenkamer Kremlin

De Wapenkamer van het Kremlin in Moskou is zeker iets wat je niet mag overslaan. In de wapenkamer zijn alle schatten te bezichtigen die door de eeuwen heen zijn verzameld door de tsaren. Iedere zaal laat de schatten van een andere tsaar zien. Er is een aparte zaal voor wapens, koetsen, harnassen, hofkleding en kostbare stoffen. Je kunt de wapenkamer dus eigenlijk zien als een schatkamer.

Het Kremlin van Moskou is het geografische en historische centrum van de Russische hoofdstad Moskou en ligt aan het Rode Plein.

 

Zoo van Moskou

De Zoo van Moskou ligt in het centrum van de hoofdstad en bestaat al vanaf 1865. Onder de lokale bevolking is de dierentuin erg populair door de grote verscheidenheid aan dieren, er leven namelijk 1.000 verschillende diersoorten. Naast de dieren is er in het 21 hectare grote park een kinderboerderij waar kinderen kleine dieren kunnen aaien. De dierentuin in Moskou is de oudste van het land en bezit ook de meeste bedreigde diersoorten van Rusland.

 

Geschiedenis

Het oudste overblijfsel van menselijke bewoning stamt uit de Steentijd. Andere oude vindplaatsen binnen de huidige stadsgrenzen zijn een begraafplaats uit de Fatjanovskaja Cultuur en een overblijfsel van een woonplaats van de Djakovskaja Cultuur uit de Vroege Steentijd op het terrein van het Kremlin, de Setoenrivier, de Mussenheuvels, het bospark Koentsevski en andere locaties. Aan het einde van het eerste millennium na Chr. werden het gebied van het huidige Moskou en oblast Moskou bewoond door de Slavische stammen Vjatitsjen en Krivitsjen. Eind 11e eeuw, toen de stad voor het eerst werd genoemd, vormde Moskou een afgelegen provinciestadje.

Vrienden van VanBastisch