Granada

GRANADA CF

Opgericht 1931

Adres Calle Recogidas 35, 1º Dcha 18005 Granada

Land Spanje

Telefoon +34 (958) 253 300

Fax +34 (958) 253 304 

E-mail secretaria@granadacf.es

Website http://www.granadacf.es/

ESTADIO NUEVO LOS CÁRMENES

Adres Calle Pintor Manuel Maldonado

Postcode 18005

Plaats Granada

Geopend 1995

Capaciteit 23.156

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Granada - Valencia
 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 n.n.b. Granada - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Granada - Real Sociedad
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Granada - Sevilla
 • Speelronde 9 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Granada - Atlético Madrid
 • Speelronde 11 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Granada - Getafe
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Granada - Real Madrid
 • Speelronde 16 zondag 5 december 2021 n.n.b. Granada - Alavés
 • Speelronde 18 zondag 19 december 2021 n.n.b. Granada - Real Mallorca
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Granada - Barcelona
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Granada - Osasuna
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Granada - Villarreal
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Granada - Cádiz
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Granada - Elche
 • Speelronde 30 zondag 3 april 2022 n.n.b. Granada - Rayo Vallecano
 • Speelronde 32 zondag 10 april 2022 n.n.b. Granada - Levante
 • Speelronde 34 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Granada - Celta de Vigo
 • Speelronde 36 woensdag 11 mei 2022 n.n.b. Granada - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Granada - Espanyol


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Granada!

Granada

Dat de Spaanse stad Granada een aantal eeuwen werd geregeerd door de Moren is nog altijd goed terug te zien. De Arabische invloeden zijn op verschillende plaatsen van de stad namelijk duidelijk zichtbaar. Met name in de vele paleizen die de stad telt zijn er heel veel prachtige details uit het verleden te bespeuren. Zeker in de wijken Albaicín, Sacromonte of Alhambra wordt de geschiedenis in ere gehouden. Deze knusse oude stadsdelen zorgen voor een nostalgisch gevoel, waarbij je niet altijd door hebt dat je wel degelijk in een grote stad terecht bent gekomen. Her en der danst men nog de flamenco op straat en staat de gezelligheid voorop.

 

Het Alhambra en de Generalife

Deze paleizen behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III en andere Moorse heersers. Het ‘Palacio de Generalife’ wat werd gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw, is gevestigd binnen de oude stadsmuren van Alhambra op de heuvel La Sabika. Hier bevindt zich ook het voormalig verdedigingsfort Alcazaba. Het Generalife paleis heeft meerdere binnenplaatsen en tuinen die door de islamitische koningen graag gebruikt werden als rustplaatsen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de ‘Patio de la Acequia en Cypress Patio de la Sultana’. De architectuur laat zich het best omschrijven als Moors met Renaissance invloeden. Sinds 1984 behoren deze culturele gebouwen tot Unesco Werelderfgoederen.

www.granadavoorbeginners.nl/alhambra.htm

 

Let op!

Het Alhambra is de absolute topattractie van Spanje. Jaarlijks bezoeken grote aantallen mensen dit enorme middeleeuwse paleis en fort. Wil je het Alhambra bezoeken dan kun je het beste skip-the-line tickets vooraf kopen. Bij het Alhambra staan wachtrijen met een gemiddelde wachttijd van 1 tot 2 uur. Op drukke dagen kan dit nog verder oplopen en bestaat zelfs de kans dat je helemaal niet binnenkomt. Dit heeft vooral te maken met de limiet van het aantal mensen dat per tijdslot van een half uur naar binnen mag: dat zijn slechts 300 personen. Met de Alhambra Card mag je de wachtrijen zo voorbij lopen en naar binnen gaan. Daarnaast kun je ook andere bezienswaardigheden in Granada gratis bezoeken en vijf ritten maken met het openbaar vervoer in de stad.

Meer info over 'skip the line' tickets voor het Alhambra en de Alhambra Card

Albaicín

Naast de Alhambra heeft Granada nog een oude en historische wijk die zeker de moeite waard is. Officieel is de stad Granada eigenlijk in dit stadsdeel ontstaan. Albaicín of Albayzín, wat eigenlijk recht tegenover de Alhambra ligt, heeft veel sfeervolle smalle straten die je voeren langs bijzondere bezienswaardigheden. Mooie 

voorbeelden hiervan zijn het archeologische museum ‘Casa de Castril’, het paleis Dar al-Horra, de Iglesia de San Nicolás kerk en verschillende Arabische badhuizen ‘Bañuelo’. Het allerbeste uitzicht heb je vanaf de Mirador de San Nicolás, bij de gelijknamige kerk. De wijk was vroeger bijzonder sterk in het voorzien van drinkwater. De hogere ligging en de aanwezigheid van diverse innovatieve waterputten ‘aljibe’ zorgden voor voldoende drinkwater voor de inwoners.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/granada/albaicin.htm

             

Klooster van Hiëronymus

Omstreeks het jaar 1504 werd dit katholieke klooster gebouwd voor augustijnen. De renaissance invloeden zijn ook hier rijkelijk aanwezig. Het klooster wordt voor sommige zelfs gezien als de bakermat voor Andalusische bouwkunst. De belangrijke positie van het het klooster van Hiëronymus wordt nog duidelijker, aangezien er een aparte ruimte te vinden is waar de vrouw van keizer Karel, Isabel de Portugal regelmatig verbleef. Na de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog is het klooster een tijd in verval geraakt. Gelukkig heeft men de waarde van het bouwwerk op tijd ingezien en hebben er daarna verschillende restauraties plaatsgevonden. Een ander bijzonder klooster van Granada is de ‘Cartuja de Granada’.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/granada/klooster-van-hieronymus.htm

 

Paleis van Karel V

Door de prachtige en hoger gelegen omgeving, besloot Karel V zich samen met zijn vrouw Isabel te vestigen tussen Nasrid erfgoederen. Er werd een paleis gebouwd die vooral een Europese stijl moest uitstralen. Hierdoor wijkt het erg af van andere gebouwen in de omgeving. Het paleis van Karel V bestaat uit twee etages met een cirkelvormige binnenplaats. Voor het ontwerp raadpleegde de koning een leerling van Michelangelo, Pedro Machuca. In het gebouw is het museum voor schone kunsten gevestigd ‘Museo de Bellas Artes de Granada’.

www.alhambra-patronato.es

             

Kathedraal van Granada

In de zestiende eeuw werd deze belangrijke Spaanse kathedraal gebouwd in de stad Granada. Ruim 180 jaar is er hard gewerkt om de kathedraal van Granada het imposante uiterlijk te verschaffen zoals wij dat vandaag kunnen aanschouwen. De ‘Santa Iglesia Catedral Metropolitana de la Anunciación de Granada’ heeft veelal barokke elementen. In de hoofdkapel verbeelden prachtige gebrandschilderde vensters allerlei passages uit de bestaansgeschiedenis van Jezus. De kathedraal van Granada bevindt zich midden in de oude medina van de stad.

Parque de las Ciencias

Naast de vele culturele bezienswaardigheden uit de oudheid zijn er in Granada ook wetenschappelijke en wetenswaardigheden te ontdekken. In het ‘Parque de las Ciencias’ worden allerlei onderzoeken en ontdekkingen uitgelegd. Hoe zit het menselijk DNA precies in elkaar, maak een reis door het menselijk lichaam, wat is de kracht van lucht en hoe je het menselijk brein kunt beïnvloeden. Al dit soort vragen vinden hier een antwoord. Vooral voor kinderen is het erg leuk om deel te nemen aan allerlei proeven en experimenten. www.parqueciencias.com/parqueciencias/index.html

Museo Arqueológico

In Casa de Castril is het archeologische museum van Granada gevestigd. Sinds het zijn deuren opende in 1919 heeft het museum vele gasten mogen ontvangen. In het Paleoithicum gaat men helemaal terug naar de prehistorie. Hier zijn onder ander schedels van mammoets te bewonderen. In andere ruimtes worden periodes tentoongesteld als het koperen tijdperk, het bronzen tijdperk, de kolonisatie van de Iberische wereld, het Romeinse tijdperk en de late oudheid.

www.museosdeandalucia.es/culturaydeporte/museos/MAEGR/?lng=es

             

Palacio de Dar-al-Horra

Dit paleis behoorde toe aan de moeder van de laatste Arabische koning van Granada, Koning Boabdil. Het paleis staat in de wijk Albayzin. De Arabische invloeden vind je vooral terug in de plafonds en teksten die er op de muren te vinden zijn. Op de binnenplaats is een zeer klein zwembad te vinden.

             

Plaza Bib-Rambla

Het bruisende hart van de stad Granada is te vinden rondom het Bib-Rambla plein. Vroeger werd hier al handel gedreven, vonden de stierengevechten er plaats en begon het commerciële leven zich langzaam te ontwikkelen. Nu vandaag geniet men er graag op één van de terrassen, vertoeft men graag rondom het fontein of koopt er een bloemetje bij één van de vele kramen die er te vinden zijn.

             

Paseo de los Tristes

Parallel aan de rivier de Darro is de meest romantische wandeling af te leggen die er mogelijk is in Granada. Aan deze Paseo de los Tristes zijn enkele terrassen te vinden voor de overheerlijke tapas en bijvoorbeeld een goed glas wijn. Wanneer je de noordelijke brug oversteekt naar de Camino del Avellano passeer je een oude waterbron.

Vrienden van VanBastisch