Real Mallorca

REAL MALLORCA

Opgericht 1916

Adres Camí dels Reis 07011 Palma de Mallorca

Land Spanje

Telefoon +34 (971) 221 221

Fax +34 (971) 220 388 

E-mail informacion@rcdmallorca.es

Website http://www.rcdmallorca.es/

IBEROSTAR ESTADI

Adres Camí dels Reis

Postcode 7011

Plaats Palma de Mallorca

Telefoon 971 221 221

E-mail informacion@rcdmallorca.es

Geopend 1999

Capaciteit 23.142

Oppervlak gras

Vroegere namen 1999 - 2008 Son Moix, 2008 - 2010 ONO Estadi

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 19:30 Real Mallorca - Real Betis Sevilla
 • Speelronde 3 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Real Mallorca - Espanyol
 • Speelronde 5 zondag 19 september 2021 n.n.b. Real Mallorca - Villarreal
 • Speelronde 7 zondag 26 september 2021 n.n.b. Real Mallorca - Osasuna
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Real Mallorca - Levante
 • Speelronde 11 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Real Mallorca - Sevilla
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Real Mallorca - Elche
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Real Mallorca - Getafe
 • Speelronde 17 zondag 12 december 2021 n.n.b. Real Mallorca - Celta de Vigo
 • Speelronde 19 zondag 2 januari 2022 n.n.b. Real Mallorca - Barcelona
 • Speelronde 21 woensdag 19 januari 2022 n.n.b. Real Mallorca - Real Sociedad
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Real Mallorca - Cádiz
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Real Mallorca - Athletic de Bilbao
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Real Mallorca - Valencia
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Real Mallorca - Real Madrid
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Real Mallorca - Atlético Madrid
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Real Mallorca - Alavés
 • Speelronde 35 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Real Mallorca - Granada
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Real Mallorca - Rayo Vallecano


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Spanje voor een wedstrijd van Real Mallorca!

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca maar ook van de autonome eilandengroep de Balearen. Het is tevens de grootste stad van deze eilandengroep. Het is een oude stad die al ver voor de jaartelling bewoond was. Van deze oude Romeinse stad is echter niet veel bewaard gebleven. Wel zijn er nog enkele overblijfselen te zien uit de tijd dat de Moren het hier voor het zeggen hadden. De meeste gebouwen in Palma de Mallorca stammen echter uit de late middeleeuwen toen de stad samen met Perpignan de hoofdstad was van het koninkrijk Mallorca. Tegenwoordig is Palma de Mallorca een populaire bestemming voor toeristen die op Mallorca op vakantie zijn. De meeste toeristen die de stad aandoen zijn dagjesmensen die met de bus of de trein de stad bezoeken. Jezelf verplaatsen in de stad kun je het beste doen met de bus of de metro aangezien de verschillende bezienswaardigheden vrij ver uit elkaar liggen.

 

Kathedraal La Seu

De Kathedraal La Seu is zonder twijfel het mooiste gebouw van Palma de Mallorca. De kerk is tussen de dertiende en de zeventiende eeuw gebouwd ter ere van de Maagd Maria. Het bijzondere aan de kathedraal is zijn reflectie die vroeger te zien was in de Middellandse zee en tegenwoordig in de vijver van het Parc de la Mar. In het begin van de twintigste eeuw is het interieur van de kathedraal gedeeltelijk gerenoveerd door de Catalaanse architect Antoni Gaudi. Het rijk gekleurde roosvenster en de kroonluchter zijn van zijn hand. Een bezoek aan de Kathedraal La Seu kan gezien worden als het hoogtepunt van een bezoek aan Palma de Mallorca.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/mallorca/kathedraal-la-seu.htm

 

Palau March

Palau March is zonder twijfel het mooiste museum van Palma de Mallorca. Alleen al voor het uitzicht en de beelden op het binnenplein is het museum een bezoek waard. Je hebt namelijk vanaf dit plein een prachtig uitzicht over Palma de Mallorca. Op het plein zijn meerder prachtige beelden te vinden waaronder een torso van Auguste Rodin. In het museum worden meerdere kunstcollecties tentoongesteld. Op de bovenverdieping van het museum zijn een aantal stijlkamers te vinden die nog de oude rijkdom van het gebouw uitademen. 

www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/palau-march/

Castell Bellver

Het Bellver kasteel is een gotisch kasteel drie kilometer ten noordwesten van Palma de Mallorca. Het kasteel is in de veertiende eeuw gebouwd op een heuvel vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en Palma de

Mallorca. Het is één van de weinige ronde kastelen ter wereld. De architect van het gebouw zou geïnspireerd zijn door het Herodion een paleizencomplex ten zuiden van Jeruzalem. Het kasteel heeft lang dienst gedaan als militair complex. Tegenwoordig is het Historisch museum van Palma de Mallorca in het kasteel gevestigd. Castell Bellver is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Palma de Mallorca. Het kasteel kan vrij gemakkelijk bereikt worden met de bus.

www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/bellver/

             

Arabische Baden of Banys Arabs

De Arabische baden van Palma de Mallorca zijn één van de weinige overblijfselen van de Arabische overheersing op Mallorca. De baden waren onderdeel van een oud Moors kasteel dat vroeger op deze plaats gestaan heeft. De baden zijn hier het enige overblijfsel van. De Arabische baden van Palma de Mallorca bestaan uit twee ruimtes waarvan er één versierd is met zuilen. Je komt de baden tegen als je vanaf de Kathedraal La Seu naar het historische centrum van Palma loopt. De baden zijn tegen een kleine vergoeding te bezoeken.

www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/arabische-badenbanys-arabs/

             

Parc de la Mar

Het Parc de la Mar is in de jaren zestig van de vorige eeuw aangelegd toen er een nieuwe rondweg langs Palma de Mallorca gebouwd moest worden. Door de komst van de rondweg zou de kathedraal La Seu zijn spiegelbeeld in de zee kwijtraken. Door de komst van het park met de vijver is het spiegelbeeld van de kathedraal bewaard gebleven. Het park is een fijne rustige plek in de stad waar in alle rust even bij kan komen van alle hectiek in het historische centrum van Palma de Mallorca. De Catalaanse kunstenaar Joan Mìro heeft een grote kunstwerk gemaakt op één van de muren van het park.

  

Tapas

Net zoals in heel Spanje zijn er in Palma de Mallorca genoeg leuke barretjes en restaurants te vinden waar je heerlijk tapas kan eten. Of dit nou aan de bar is tussen de andere Spanjaarden of gezellig op een terras terwijl je geniet van zon, de tapas smaken er altijd heerlijk. Je kunt hier net als in de rest van Spanje kiezen uit een groot assortiment tapas. De tapas die uit vis bestaan zijn met name erg populair in Palma de Mallorca.

Plaza Mayor

Het mooiste en gezelligste plein van de stad is zonder twijfel het Plaza Mayor. Het Plaza Mayor in 

Palma de Mallorca is een replica van de Plaza Mayor in de Spaanse hoofdstad Madrid. Het plein staat vol met gezellige terrassen waar het heerlijk vertoeven is in de heerlijke Spaanse zon. Op de drukste dagen van het jaar zijn er op het plein veel straatartiesten te vinden. Van levende standbeelden tot jongleurs je komt ze hier allemaal tegen. Het plein bevindt zich centraal in het oude centrum van Palma de Mallorca en verbindt meerdere winkelstraten met elkaar.

www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/plaza-mayor/

Paleis van Almudaina

Het Paleis van Almudaina of het Koninklijke paleis van Palma de Mallorca staat naast de kathedraal van La Seu. Het Paleis van Almudaina is gebouwd in de veertiende eeuw door de Moorse gouverneurs die in deze periode het bestuur van Mallorca in hun macht hadden. Grote delen van het paleis stammen nog uit deze periode. Er zijn echter wel kleine aanpassingen gedaan om het gebouw leefbaar te maken. Het paleis wordt namelijk nog steeds gebruikt door de Spaanse Koninklijke familie die minimaal één week per jaar in het paleis verblijven. In het gebouw kan tegen een entree bezocht worden. In het gebouw hangen Vlaamse wandtapijten en vele zestiende- en zeventiende-eeuwse kunstwerken.

www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/paleis-van-almudaina/

             

Museum Can Morey de Santmartí

Het Museum Can Morey de Santmartí is een museum dat in zijn geheel gewijd is aan de Spaanse kunstenaar Salvador Dali. In het museum zijn verschillende etsen te bewonderen van deze bijzondere kunstenaar. De collectie van het museum is samengebracht door de Duitse kunsthandelaar Wolfgang Hörnke. Het is een vrij nieuw museum dat in 2012 voor het eerst zijn deuren opende. De werken van Dali worden tentoongesteld in drie verschillende kamers van het museum. In de entree van het museum zijn wisselende exposities te zien van overwegend Spaanse kunstenaars.

             

Passeig de Born

De Passeig del Born is één van de gezelligste straten van het historische centrum van Palma de Mallorca. De straat bestaat uit twee wegen met daartussen een brede middenstrook met grote bomen. Tussen deze grote bomen staan meerdere terrassen die met name in de avonduren erg druk bezocht worden. Aan de Passeig del Born vindt je restaurants, barretjes, kledingwinkels en galeries. Er zijn in de Passeig de Born in de zomermaanden allerlei verschillende soorten straatartiesten te vinden.

Vrienden van VanBastisch