Kleedkamerperikelen

Welkom in de kleedkamer! Deze sectie bevat tal van verhalen die je een
betere indruk geven van de clubs en bestemmingen die je met een VanBastische voetbalstedentrip kunt bezoeken. Leuk voor wat meer achtergrondinformatie indien je je reis al vastgelegd hebt, maar ook zeker nuttig als je nog niet weet welke club of bestemming het moet gaan worden. Duik in de verhalen en kom meer te weten over de clubs en hun cultuur en historie. Hier begint de voorpret! Alle artikelen die je hier vindt zijn afkomstig uit diverse voetbalbladen: Staantribune, SANTOS, Catenaccio, Panenka en Tardelli. 

Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, kijkt op een andere manier naar voetbal.
De artikelen in Staantribune gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf. Het draait in Staantribune vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Met Staantribune willen de makers laten zien dat voetbal meer is dan alleen de negentig minuten binnen de witte lijnen.

staantribune.nl

SANTOS is een ode aan de voetbalcultuur.
SANTOS is niet alleen een kwaliteitsblad voor de voetballiefhebber; het is magazine, een website, een podium én een creatief bureau ineen. SANTOS is als de grillige linksbuiten; nooit hetzelfde, altijd mooi om naar te kijken. SANTOS brengt de beste journalisten, schrijvers, vormgevers en fotografen samen in een blad zoals Nederland het nog niet eerder heeft gezien. SANTOS staat vol mooie anekdotes, fraaie verhalen en indrukwekkende beelden. Voor iedere voetballiefhebber die verder kijkt dan de waan van de dag.

santosonline.nl

Panenka kijkt anders naar de belangrijkste bijzaak van de wereld. De verhalen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, maar dan niet om transfer-bedragen, tactieken en wedstrijdanalyses. Panenka draait om de liefde voor het spelletje, van amateur tot prof, van supporter tot verzamelaar en groundhopper. Men gaat op zoek naar voetbalerfgoed en de sociaal-maatschappelijk betekenis van voetbal en men neemt de lezer graag mee op hun avonturen.

 

Dit alles aan de hand van boeiende en sfeervolle dossiers, indrukwekkende verhalen en rake fotografie in een stijlvolle vormgeving.

panenka-magazine.com

Catenaccio verdedigt de voetbalsport met de kracht van de pen. Het laat het licht schijnen op de alternatieve kant. De mooie kant. De ruwe kant. De échte kant. Catenaccio is een ode aan het voetbal en een aanklacht aan al wat het bedreigt.

catenaccio-magazine.com

Tardelli mikt op historische verhalen uit de periode van de pakweg 25 jaar tussen 1965 en 1990. Het blad is genoemd naar Marco Tardelli (1954), wereldkampioen met Italië in 1982. Met name de jaren zeventig en tachtig hebben veel mooie verhalen opgeleverd, het tijdvak met de eerste grote Nederlandse voetbalsuccessen. Men wil vooral de verhalen brengen die zich op het veld afspelen, die over het spel gaan.

tardelli.nl

Vrienden van VanBastisch