U E F A

Champions League

Het miljardenbal! Reis af naar Europa's mooiste steden en zie de grootste sterren aan het werk in de mooiste stadions! Ga naar het Spaanse Madrid om 13 voudig winnaar Real te bekijken, bezoek Bayern in het Duitse München (5 maal winnaar) of Borussia in Dortmund of reis af naar het Engelse Liverpool (ook 5 keer de beste), Manchester (met City) of cuphouder Chelsea in Londen. Natuurlijk zijn ook het Franse Parijs (met Paris Saint Germain) en het Italiaanse Turijn (Juventus) vertegenwoordigd. Vraag VanBastisch naar de mogelijkheden en reis met ons mee helemaal tot en met de finale in Sint-Petersburg!

De UEFA heeft bekendgemaakt dat, als gevolg van het COVID19 virus, de locaties van de finales voor de komende edities worden 'opgeschoven'. Dat betekent dat de eindstrijd in 2022 in het Russische Sint-Petersburg plaatsvindt en die van 2023 het Turkse Istanbul als decor heeft. In 2024 wordt de finale gespeeld in Engeland: voetbaltempel Wembley in Londen is de dan de gastheer. Het Duitse München tenslotte vormt de locatie voor de eindstrijd van het miljardenbal in 2025.

Zenit Stadion - Sint Petersburg

Om te beginnen is het Sint-Petersburg (Stadion van Zenit Sint-Petersburg) het toneel voor de Champions League-finale van 2022. Het is de eerste keer dat die stad gastheer is voor de eindstrijd van het miljardenbal. De finale werd wel al eens in Rusland gehouden. Edwin van der Sar werd in 2008 de held namens Manchester United door een strafschop van Nicolas Anelka te stoppen in het Loezhniki Stadion in Moskou. De finale in Sint-Petersburg vindt plaats op 28 mei 2021.

Atatürkstadion - Istanbul 

De finale van de Champions League in 2023 werd toegewezen aan het Atatürkstadion in Istanbul. In die arena zou de eindstrijd van 2021 plaatsvinden tussen Manchester City en Chelsea. De UEFA verplaatste dat duel echter naar Porto vanwege de beperkende maatregelen op coronagebied. Eerder in 2005 werd hier al de legendarische finale tussen AC Milan en Liverpool afgewerkt (Liverpool won na een 3-0 achterstand bij rust uiteindelijk na penalty's).

Wembley - Londen 

Het laatste stadion dat de UEFA bekendmaakte was Wembley. Door het 'opschuiven' van de locaties, krijgen de Engelsen de finale niet in hun jubileumjaar (Wembley bestaat in 2023 honderd jaar), maar zal het het theater vormen voor de  Champions League-finale van 2024. Dat wordt alweer de achtste keer dat dit gebeurt. In 1963, 1968, 1971, 1978, 1992, 2011 en 2013 werd ook op Wembley gespeeld om de winst van de Cup met de Grote Oren. 

Allianz Arena - München

In 2025 keert de Champions League-finale dertien jaar na dato terug in de Allianz Arena in München. In 2012 werd de finale ook afgewerkt in het stadion van Bayern München. Toen won Chelsea na strafschoppen van Bayern München nadat Arjen Robben in de verlenging een penalty miste. Voor die tijd was München ook al drie keer de gaststad voor de finale van de Champions League/Europa Cup 1. In 1979, 1993 en 1997 werd de eindstrijd gehouden in het Olympiastadion in München.