U E F A

Europa League

Het 'kleine broertje' van de Champions League biedt in de groepsfase al een aantal mooie affiches! En wat te denken van de knock-out fase wanneer ook de nummers drie uit de groepsfase van de Champions League instromen?  Bezoek Real Betis in het Spaanse Sevilla of reis af naar het Portugese Braga om het plaatselijke Sporting in actie te zien. Of toch Engeland met Leicester City en West Ham United? En wat te denken van de Italiaanse steden Rome en Napels? Zowel Lazio als Napoli plaatsten zich rechtstreeks voor de groepsfase. Dichterbij huis kan ook: bij onze Oosterburen kwalificeerden Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen zich. VanBastisch helpt u graag op weg met uw keuze, helemaal tot aan de finale in het Estadio Ramón Sánchez Pizjúan van Sevilla!

De UEFA heeft de locaties voor de Europa League-finales van de komende jaren bekend gemaakt. Die van 2022 wordt gespeeld in het Estadio Ramón Sánchez Pizjúan van Sevilla. Op die manier krijgt de club de kans om José Antonio Reyes te eren, die begin 2019 overleed bij een auto-ongeluk. Reyes won samen met Sevilla drie keer de Europa League. 
De finale van 2023 is toegekend aan Boedapest, waar het Ferenc Puskásstadion het decor van de eindstrijd zal zijn. Als gevolg van het verplaatsen van de wedstrijden van EURO2020 vanuit Dublin en Bilbao naar respectievelijk Sint-Petersburg en Sevilla, vormen de Ierse stad in 2024 en de Spaanse stad in 2025 het decor van de finale. 

Estadio Ramón Sánchez Pizjúan - Sevilla

Ferenc Puskásstadion - Boedapest

Aviva Stadium - Dublin

San Mames - Bilbao

Vrienden van VanBastisch