Boedapest

De website van dit reis-programma bevat beeldmateriaal over duizenden bestemmingen. Kijk snel of er ook iets over die van jou te vinden is!

Op Ciao Tutti ontdek je de beste tips voor je vakantie in Italië én voor het Italiëgevoel thuis. 
Virtueel genieten van prachtige plekken en de Italiaanse keuken!

City Sightseeing tours biedt op haar website stadsrondritten aan; dè gemakkelijke manier om alle bezienswaardigheden in een stad te bezoeken!

OrangeSmile levert hotel boekingsdiensten, maar biedt op haar website ook reisgidsen aan. Check de site voor (nog) meer info over jouw bestemming!

Spanje…een land volop verrassingen, onontdekte plekken
en zoveel moois! Neem een kijkje op Sprankelend Spanje en ontdek elf stedenwebsites!

De hoofdstad van Hongarije, Boedapest, wordt vaak 'de parel van de Donau'. De Donau stroomt door de stad en verdeelt deze in twee delen. Pas in de 19e eeuw werd de brug, die aangesloten Buda en Pest werd gebouwd. Dus op deze manier de naam 'Budapest' is gemaakt. Tegenwoordig is een prachtige stad met veel historische gebouwen, mooie pleinen, gezellige parken en interessante musea. Maar het meest van allemaal, de stad is beroemd om zijn badhuizen.

De Fisherman's Bastion. De Fisherman's Bastion is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Boedapest. Het is waarschijnlijk om zijn naam uit de vismarkt, die in de buurt was gevestigd te krijgen. Tegenwoordig heeft het een andere functie: hij veranderd in een romantische plek, haar verborgen plekjes en de stenen bankjes werd een van de meest favoriete plekken voor verliefde stellen. Het bastion zelf met al haar prachtige torens en prachtige trappen lijkt op een bruidstaart. Vanaf de torens kan iedereen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de Donau, het Margaretha-eiland en de oude deel van de stad.

 

Andrassy Avenue

Deze prachtige straat in het centrum van de stad werd gesticht in 1870. De laan, die een beetje wereld-beroemde Avenue des Champs-Élysees lijkt, ligt tussen de Erzsebet-plein en het Heldenplein. Elk jaar wordt de optocht in Boedapest wordt uitgevoerd die er zijn. Onder Andrassy Avenue is er de metrolijn Millennium, die werd in 1896 gebouwd ter ere van de verandering van de eeuwen heen. In 2002 Andrassy Avenue en deze metrolijn werden toegevoegd aan de UNESCO World Heritage List.

 

Castle Hill

Castle Hill met zijn prachtige kasteel op de top helpt Boedapest naar een van de mooiste steden in Europa . Bij Castle Hill, in het Kasteel District zijn er veel oude monumenten, diverse musea en smalle straatjes. Het is een van de belangrijkste attracties van Boedapest. Met de hulp van kabelbaan van de 18e eeuw die men kan krijgen naar boven, om zo een prachtig uitzicht geniet op de Donau en natuurlijk Boedapest. Het duurt minstens een dag om alle bezienswaardigheden van de heuvel te zien.

Nagy Vasarcsarnok

Nagy Vasarcsarnok is de grootste overdekte markt in Boedapest. Hier kan je vooral eten: vis, vlees, fruit, kaas en ga zo maar door. Bovendien zijn er vindt u enkele delicatessen: foie gras, peper van alle soorten en maten, kaviaar ... De markt werd geprojecteerd door Gustave Eiffel, de architect van de bekende toren in Parijs. Boven je kunt kopen wat souvenirs uit de gespecialiseerde winkels.

 

De kerk van St. Matthias

De kerk van St. Matthias(Matyas-templom) is een van de symbolen van Boedapest. De kerk kreeg zijn naam ter ere van de onder het volk zeer populaire koning Matius, die hier twee van zijn huwelijken heeft gesloten. Deze kerk heeft een lange en boeiende geschiedenis, er zijn bijvoorbeeld vele koningen die hier werden gekroond. Het gebouw is een fraai exemplaar van Europese eclecticisme, dat verschillende bouwstijlen met elkaar verenigd. De toren en het veelkleurige dak van de kerk kunt u zelfs vanaf de andere kant van de Donau zien. Van de XIV (14e) tot de XIX (19e) eeuw was de kerk van St. Matthias herhaaldelijk aan restauratie onderworpen.

Baden

Boedapest is in de eerste plaats wereldberoemd om de baden. De mooiste en meest bekende daarvan is zonder twijfel de Gellert (Gellert Gyogyfurdo) met meer dan 70 miljoen liter water, dat onvermoeibaar uit de 118 natuurlijke bronnen stroomt.

Hier vind u een scala van zwembaden (binnen en buiten), sauna's, de mogelijkheid om massage te krijgen, een pedicure en een manicure. De vloer van het bad is met prachtige mozaïek patronen versierd. Er wordt gezegd dat het locale water genezende krachten heeft. Bent u uw zwemkleding vergeten? Never mind, omdat het mogelijk is, om het voor een kleine vergoeding te huren.

Basiliek van St. Stephen

Basiliek van St. Stephen (Szent Istvan-bazilika) toon op kaart -is de grootste kerk in Boedapest, het is ter ere van koning Istvan, de eerste koning van Hongarije gebouwd. De bouw begon in 1851 en duurde een halve eeuw. Na de val van de koepel in 1868 moesten de bouwwerkzaamheden opnieuw begonnen worden. In 1905 was de kerk eindelijk klaar en het resultaat was verbluffend. Het gebouw is prachtig, niet alleen binnen, maar ook buiten. Uit de hand van alle beroemde Hongaarse schilders en beeldhouwers van die tijd. Basiliek bevindt zich achter het gebouw van het parlement, bij St. Stephen's, met zijn prachtige uitzicht op Andrassy Avenue.

 

Margaret Eiland

Margaret Eiland (Margitsziget) toon op kaart is een geweldige plek voor diegenen die een pauze van de drukte willen. Terwijl het op het op het eiland onmogelijk is, om te geloven dat het is gelegen in het centrum van de stad. Hier kunt u veilig joggen, zwemmen, picknicken en gewoon gaan wandelen. De historie van het eiland dateert uit de middeleeuwen, toen eenklooster op deze plaats werd gebouwd. Na vele jaren is het eiland veranderd in een prachtig park. Aan beide zijden van het eiland zijn bruggen die aansluiten op de stad; het zijn de Arpad brug uit het noorden en de Margaret brug uit het zuiden.

 

Parlement

Het parlementsgebouw in Boedapest toon op kaart –is een van de belangrijkste plaatsen aan de oevers van de Donau en de hoogste in Hongarije. Het gebied is 17.745 m2. De buitenkant van het gebouw werd in de competitie voor het beste project gebouwd. Dit project won de Job Van Imre Shteyndla. 'Parliament House'werd gebouwd tussen 1884 en 1902. De inspiratiebron voor de architect was het vergelijkbare gebouw in Londen. In een weekend worden hier 45 rondleidingen gehouden.

Vrienden van VanBastisch