Kopenhagen

De website van dit reis-programma bevat beeldmateriaal over duizenden bestemmingen. Kijk snel of er ook iets over die van jou te vinden is!

Op Ciao Tutti ontdek je de beste tips voor je vakantie in Italië én voor het Italiëgevoel thuis. 
Virtueel genieten van prachtige plekken en de Italiaanse keuken!

City Sightseeing tours biedt op haar website stadsrondritten aan; dè gemakkelijke manier om alle bezienswaardigheden in een stad te bezoeken!

OrangeSmile levert hotel boekingsdiensten, maar biedt op haar website ook reisgidsen aan. Check de site voor (nog) meer info over jouw bestemming!

Spanje…een land volop verrassingen, onontdekte plekken
en zoveel moois! Neem een kijkje op Sprankelend Spanje en ontdek elf stedenwebsites!

In de achttiende eeuw werd de hoofdstad van Denemarken bijna volledig verwoest door brand, en in 1807 is de stad opnieuw in brand gestoken door de Britten, zo is er in Kopenhagen vrijwel geen historisch centrum met smalle straatjes. En toch, is hier iets te zien: prachtige paleizen, een groot aantal musea en galeries, een gezellig, mooi pretpark, een van de langste winkelstraten van de wereld en een sfeervolle wijk met restaurants, bars, cafes en terrassen.

 

De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is als sculptuur slechts op klein formaat, één van de meest gefotografeerde vrouwen in de wereld. Het werk werd gedaan door Edward Eriksen in opdracht van Carl Jacobsen, de oprichter van de brouwerij Carlsberg. "De Kleine Zeemeermin" - een verhaal uit de pen van de grote Hans Christian Andersen, is een verhaal over het maritieme meisje die de prins heeft gered. Om met de prins te kunnen trouwen, moest ze haar mooie stem en een vissenstaart offeren. In 1909 zag Jacobsen de enscenering van dit verhaal uitgevoerd door het Royal Danish Ballet. Hij was erg onder de indruk en besloot om de stad de Kleine Zeemeermin als standbeeld te geven, dat in 1913 werd geïnstalleerd en meteen een symbool van Kopenhagen werd.

 

De vrouw van beeldhouwer Eriksen , balletdanseres Ellen Price fungeerde als model voor de Kleine Zeemeermin. Helaas, hebben onbekende vandalen tweemaal het standbeeld van de Kleine Zeemeermin onthoofd, dus van het huidige standbeeld is haar hoofd niet het originele. In de jaren 60 werd de Kleine Zeemeermin het centrum van verschillende regelmatige protesten. De sculptuur werd alleen maar misbruikt. Die dagen zijn voorbij, hoewel er tegenwoordig af en toe graffiti's op worden gemaakt door vandalen. Het bronzen beeld is een van de meest populaire attracties van Kopenhagen, en dus, is het overdag heel moeilijk haar te fotograferen, zonder te veel toeristen op uw foto's te hebben, tenzij u direct na zonsopgang fotograveert.

Amalienborg

Paleis Amalienborg toon op kaart - is het winterverblijf van de Deense koninklijke familie. Het is een ensemble dat bestaat uit vier paleizen rond het achthoekige plein, in het centrum ervan is er het ruiterstandbeeld van koning Frederik V. Amalienborg was oorspronkelijk de residentie van de andere adellijke families, maar na een brand in het kasteel Christiansborg kwam het in het bezit van de koninklijke familie. Buiten zien alle vier paleizen er hetzelfde uit, ze zijn allemaal in de Rococo stijl gemaakt, maar hun interieuren zijn verschillend. Twee van de paleizen zijn voor bezoekers geopend. Het paleis van Christian VIII is een museum van de Glücksburg dynastie (1863-1972). Hier kunt u de werkkamers van Christian IX, Christian X, Frederik VIII, de koninklijke eetkamer, de salon van koningin Louise en de koninklijke garderobe zien. Alle kamers zijn met de originele meubels en andere attributen van het interieur ingericht.

Het Paleis van Christian II toon op kaart opent zijn deuren maar af en toe voor bezoekers. Het wordt vaak door de koninklijke familie gebruikt, zo is het ook de officiële locatie voor recepties van de Deense koningin. Amalienborg is eigenaar van het openbaar park Amaliehaven toon op kaart, het ligt tussen het paleis en de haven. Dit is een zeer jong park, dat is opgericht in 1983 door de Belgische architect Jean Delaunay. Niet alleen de inwoners van Kopenhagen, maar ook toeristen brengen hun tijd genietend door in deze groene oase in het hart van de stad.

Kasteel Rosenborg

Elke dag om 12.00 uur is aan de voorkant van het paleis de wisseling van de wacht . De bewakers marcheren van het kasteel Rosenborg (Rosenborg) naar Amalienborg. Kasteel Rosenborg toon op kaart is in het begin van de zeventiende eeuw gebouwd. Er zijn kanalen en het park rondom het kasteel. Er zijn mooie kamers binnen met schilderijen, keramiek en sieraden van de Deense koninklijke familie, inclusief de kroon van Christian V. De eetkamer is versierd met prachtige wandkleden, met beelden van de Denen tijdens de Deens-Zweedse Oorlog (1675-1679).

Tivoli Park

is een van de meest bekende pretparken in Europa toon op kaart. Het werd in de 1840er jaren door Georg Carstensen ontworpen. Onder de draaimolens bevindt zich trouwens de 'Star Flyer' dit is de grootste carrousel ter wereld, op het grondgebied zijn er twee theaters, een open-lucht podium, een aquarium en een museum. In het weekend en op feestdagen om 17.30 uur en om 19.30 uur kunt u de jonge garde van Tivoli en de postkoets getrokken door paarden zien op de paden van het park, begeleid door het orkest. En hoewel Tivoli soms overvol, te duur en, misschien, een beetje smakeloos lijkt, evenwel heeft het zijn eigen bijzondere aantrekkingskracht, vooral 's avonds, wanneer de bomen met lantaarns worden verlicht. Van april tot september, zijn er tal van concerten en evenementen, en in december is de kerstmarkt geopend.

 

Round Tower (Rundetårn) 

- is het oudste observatorium van Europa. De Toren toon op kaart, gebouwd tijdens het bewind van Christian IV, is onderdeel van het opleidingscentrum van de zeventiende eeuw, dat ook behoort tot de Universiteitsbibliotheek. Tegenwoordig is het een tentoonstellingsruimte en de kerk van studenten. U kunt via een wenteltrap, met een stijging van meer dan 209 meter, naar de top van de toren klimmen. Daar heeft u een prachtig uitzicht op de Oude stad.

 

Het Nationaal Museum

Het Nationaal Museum toon op kaart, is gehuisvest in een voormalig koninklijk paleis en is het beste historische en culturele museum in het land. Het heeft een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Denemarken vanaf de ijstijd tot de zeventiende eeuw. Er zijn ook veel oude Egyptische, Griekse en Romeinse artefacten. Een deel van de tentoonstelling brengt de bezoeker naar het leven van de inheemse bewoners van Denemarken's prehistorische tijden. Daarnaast heeft het museum een interactief gedeelte voor kinderen.

Vrienden van VanBastisch