Milaan

De website van dit reis-programma bevat beeldmateriaal over duizenden bestemmingen. Kijk snel of er ook iets over die van jou te vinden is!

Op Ciao Tutti ontdek je de beste tips voor je vakantie in Italië én voor het Italiëgevoel thuis. 
Virtueel genieten van prachtige plekken en de Italiaanse keuken!

City Sightseeing tours biedt op haar website stadsrondritten aan; dè gemakkelijke manier om alle bezienswaardigheden in een stad te bezoeken!

OrangeSmile levert hotel boekingsdiensten, maar biedt op haar website ook reisgidsen aan. Check de site voor (nog) meer info over jouw bestemming!

Spanje…een land volop verrassingen, onontdekte plekken
en zoveel moois! Neem een kijkje op Sprankelend Spanje en ontdek elf stedenwebsites!

Zwerven door Milaan: de hotspots van Milaan door expats

 

Hoe kan je een stad nou beter leren kennen dan door vaak genoeg te verdwalen? En zo geschiedde. Doordat ik regelmatige door de stad zwierf, meerdere locals leerde kennen, maar ook door de vele bezoekjes van vrienden en familie, leerde ik de leukste hotspots van Milaan kennen. Al gauw paste ik me aan, aan de levensstijl van de Italianen, wat betekent: laat eten, bourgondisch leven en steevast hooggehakt de straat op.

 

Chocolat

Na een wandeling in het prachtige Parco Sempione, eindigde ik bij Chocolat. WAUW! Een ijssalon in Milaan, en mensen, niet zomaar een dertien-in-een-dozijn-ijssalon. Nee, dit is DE ijssalon van Milaan. Het is alsof je het over een gemeentehuis hebt: een uniek gebouw waar geen tweede van is. Ook de locals zullen dit bevestigen en de gelateria prijkt ook vrolijk in menig reisgids. Een uur later wandelde ik vrolijk naar buiten, want zo’n (chocolade) smaaksensatie, daar moet je gewoon van genieten.

Bar Magenta

Tijdens een van de ontdekkingstochten door de stad, passeerde ik bar Magenta (Via Carducci 12). Bijna struikelend over de tientallen Vespa’s vind ik mijn weg naar de ingang. En wat blijkt, een geweldige toko met heerlijke panini’s. Dit is zeker 

mijn nummer 1 wat panini’s betreft. Verwacht geen fancy hipster café, maar een gezellig bruin café met een fijne ambiance. Een goed tweede restaurant is te vinden aan de rivier, Naviglio. Het is net een snackbar, maar dan voor panini’s. Gezellig is het er niet, maar voor een heerlijke panini to go ben je bij bar Temakinho (Ripa di Porta Ticinese 37) aan het juiste adres.

 

barmagenta.jimdo.com

 

Café Capetown

Ik weet het nog goed. Het was een van de eerste weken dat 3 vriendinnen langskwamen voor een paar dagen cultuursnuiven, shoppen en stappen. Na een uitgebreide shopsessie en ons buikje rond te hebben gegeten, was het tijd voor een Italiaans wijntje. Met onze buit, tassen vol kleren, nam ik ze mee naar Naviglio. We stappen uit bij Corso Genova en wandelen richting Naviglio. Tijdens onze wandeling passeren we een café waar veel mensen buiten staan. We vragen ons af wat daar gaande is. Het blijkt café Capetown te zijn. Prima locatie voor een wijntje. Een uur later zijn we in het gezelschap van 3 leuke Italianen, waarvan 1 nu getrouwd is met mijn vriendinnetje. Ze laten ons het Italiaanse drankje Spritz proeven. Conclusie? Dit wordt mijn nieuwe stamkroeg! Een heerlijk ongedwongen sfeer met jong en oud. Hier struikel je niet over gladde Italianen, maar begeef je je tussen de kunstzinnige locals. (Via Vigevano 3)

Mercato del vintage

De volgende dag belanden we op een vintage markt aan de stadsrivier Naviglio. Het is de laatste zondag van de maand! We kunnen ons geluk niet op. Ik tik een vintage Louis Vuitton op de kop. Of het een echte of goede namaak is, dat laat ik in het midden. Het blijft een pareltje. Deze markt telt maar liefst 2 kilometer en is geopend van 9 tot 6. Ben je de laatste zondag van de maand in Milaan, dan is dit zeker een must go!

 

Caffè Cova

Voor een koffie ging ik steevast in het weekend naar Caffè Cova aan de duurste straat van Milaan, namelijk Via Monte Napoleone (8). Dit is de P.C. Hoofstraat van Milaan, maar dan keer 10. Alles, maar dan ook alles wordt hier uit de kast getrokken. De duurste auto’s en de meest stijlvolle Milanesen komen voorbij. Maar het belangrijkste: hier weten ze hoe ze koffie moeten maken.

 

pasticceriacova.it

 

Wijnbar N’ombra du Vin

Eenmaal plaatsgenomen aan de grote lange tafel in deze wijnbar, kijk ik mijn ogen uit. De wand is gevuld met wijnflessen en het geeft het cafe een klassieke, warme uitstraling. Het is vrijdagavond en het café is gevuld met jonge Milanesen die het weekend inluiden onder het genot van een lekkere prosecco of rode wijn. (Via San Marco 2)

Vrienden van VanBastisch