De website van dit reis-programma bevat beeldmateriaal over duizenden bestemmingen. Kijk snel of er ook iets over die van jou te vinden is!

Op Ciao Tutti ontdek je de beste tips voor je vakantie in Italië én voor het Italiëgevoel thuis. 
Virtueel genieten van prachtige plekken en de Italiaanse keuken!

City Sightseeing tours biedt op haar website stadsrondritten aan; dè gemakkelijke manier om alle bezienswaardigheden in een stad te bezoeken!

OrangeSmile levert hotel boekingsdiensten, maar biedt op haar website ook reisgidsen aan. Check de site voor (nog) meer info over jouw bestemming!

Spanje…een land volop verrassingen, onontdekte plekken
en zoveel moois! Neem een kijkje op Sprankelend Spanje en ontdek elf stedenwebsites!

Praag is een van de mooiste steden in de wereld. De stad is verdeeld in twee delen door de rivier de Moldau (Vltava). Samen met Athene, Rome, Parijs en Londen Praag behoort tot de oudste metropolen in Europa. Haar vroegere schoonheid van nu weer beschikbaar is. De toegang tot alle bezienswaardigheden weer geopend en de restauratie van de belangrijkste monumenten en historische gebouwen zijn voltooid.

De hoofdstad van Tsjechië heeft twee gezichten. Aan de ene kant zijn er een tamelijk van moderne straten met trendy winkels, en aan de andere kant kunt u een aantal straten vinden die er uitzien alsof het uit jaren 50 zijn. Het centrum van Praag is verdeeld in vier kwartalen. Op de rechteroever van de rivier de Moldau, die stroomt door het centrum, gelegen op twee blokken: de Oude Stad (Stary Mesto) en de Nieuwe Stad (Novy Mesto). Mala Strana (Malá Strana) en Hradcany (Hradcany) bevinden zich op de linkeroever. De beroemde Karelsbrug verbindt de twee kanten van elkaar.

 

De Karelsbrug

De Karelsbrug is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Praag. Eerder, de brug was de ingang van de stad, maar nu verbindt de brug alle historische plekken van de stad. De lengte is 550 meter, breedte is10 meter, hoogte is 16 meter. Langs de brug zijn er 42 stenen beelden die door de stad op verschillende tijdstippen van de belangrijke en invloedrijke mensen geschonken. Het was een grote zeldzame eer om een sculptuur in de brug te stellen. Tegenwoordig probeert een groot aantal verkopers op de Karelsbrug diverse snuisterijen aan rustende toeristen te verkopen. Hier kunt u alles kopen van warme wollen truien tot decoraties en charge-portretten. Het is mogelijk dat uw wandeling over de Karelsbrug zal worden begeleid door muziek. Een groot aantal van de straat zangers en muzikanten hebben deze plek voor hun concerten gekozen.

 

Oude stad

Het beroemde astronomische toren klokkengelui (Staroměstský orloj of Pražský orloj), zijn gelegen aan het stadhuis in de oude stad. Wanneer het klokkenspel begint te slaan, openen de blauwe sjerp en verschijnen de 12 apostelen. 

Daarna volgt een echt poppen voorstelling. Het blijkt de figuur van de dood en begint te bellen en rinkelen over de doden, en draait de zandloper. Nadat ze heeft een "Turk", de figuur, een symbool van het verleden, de gezworen vijand van de Tsjechen. Ze staat symbool ook voor de "heiligheid". 'Narcisme' is een figuur met een spiegel, en de "hebzucht"is een figuur met de geldbuidel. De figuur van de aartsengel Michael is ontworpen om ons te herinneren dat we allemaal wachten op de Dag des Oordeels. Het klokkengelui tonen niet alleen de tijd, maar de dagen van de week, maanden, en de positie van de aarde ten opzichte van de zon, maan en sterren. U kunt elk uur naar deze poppenshow met tientallen andere toeristen kijken.

De joodse wijk 

De Oude-Nieuwe Synagoge werd hier in de XIII eeuw gebouwd. Het is de oudste in Europa. Op dat tijdstip leefde de Joodse bevolking van de handel en werden zij uit het politieke leven van de christelijke bevolking van Praag verdreven. Joden werden gedwongen om buiten de stad te wonen. Pas in het jaar 1848 kregen ze de burgerrechten, en twee jaar later werd de Joodse wijk officieel deel van Praag. Het was het vijfde district, genaamd "Josefov". Tegen 1900 is het grootste deel van de huizen van de Joodse wijk vanwege hun slechte staat gesloopt. Alleen het stadhuis, zes synagogen en de begraafplaats hebben het overleefd. Deze objecten vormen tegenwoordig het National Jewish Museum. Een joodse begraafplaats laat een onvergetelijke indruk achter. Vóór de vijftiende eeuw was het joden verboden om de doden buiten de stadsmuren te begraven. Wegens gebrek aan ruimte was een erg klein stukje land als begraafplaats bestemd. Er zijn hier in totaal twaalfduizend grafstenen. Op sommige plaatsen liggen de doden, meer dan tienduizend mensen, in de 12 rijen op elkaar.

 

Praagse Burcht

Vanaf het kasteel, de "Praagse Burcht", opent zich een prachtig uitzicht op de Karelsbrug. Dit kasteel is één van de meest bezochte plaatsen in Praag. Op zijn beurt, opent zich vanaf de Karelsbrug een fantastisch uitzicht op de Praagse Burcht en de stad. De bouw van het kasteel begon rond het jaar 880 en werd in een verscheidenheid van architecturale stijlen uitgevoerd. 

De St. Vitus toon op kaart Kathedraal behoort tot de vesting. De bouw van de kathedraal begon in 1344 en is in 1929 volledig afgerond. De grootste klok, niet alleen van Praag, maar van de gehele Tsjechische Republiek, hangt in de kathedraal, zijn gewicht is 17.000 kg. Het kasteel, de kathedraal, een triforium, veel gebouwen en tuinen hebben gezamenlijk een enorm territorium. Het is niet nodig om te proberen om al deze attracties in een keer te bekijken, want het ticket is drie dagen geldig.

Het Kasteel 

Het Kasteel van Troje (Trojský zámek) werd gebouwd in de zeventiende eeuw voor graaf Wenceslas Voyticha Sternberg, die door zijn kasteel indruk heeft willen maken op de Habsburgers. Een trap van de hoofdingang naar de Franse tuin is een van de mooiste bezienswaardigheden van het kasteel. De trap is versierd met beelden van de Olympische goden en andere barokke figuren. Het interieur van het kasteel wordt gekenmerkt door een weelderig decor, vooral als het gaat om de grote zaal. Iedere muur van deze zaal heeft van boven naar beneden portretten van de Habsburgse dynastie. De Praagse Burcht is een tak van het State Museum en heeft een grote collectie van barok glas en schilderijen van de Tsjechische schilders van de XIXe eeuw. De Troje Botanische tuinen toon op kaart en de Praagse dierentuin toon op kaart liggen hier een stukje achter.

 

Het Dansende Huis

Deze bijnaam heeft een van de kantoorgebouwen in Praag ontvangen. De ongebruikelijke vorm van dit gebouw is in het verleden veel in opspraak geweest. De architecten van deze unieke werken van architectuur waren Tsjechische Vlado Milunić en Canadese Frank Owen Gehry. De gebouwen lijken een beetje als een dansend paar, dus werd het al gauw als "Ginger en Fred" vernoemd, naar de bekende acteurs en dansers Fred Astaire en Ginger Rogers. Op het dak is er een Frans restaurant, dat een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Vrienden van VanBastisch