Sevilla

De website van dit reis-programma bevat beeldmateriaal over duizenden bestemmingen. Kijk snel of er ook iets over die van jou te vinden is!

Op Ciao Tutti ontdek je de beste tips voor je vakantie in Italië én voor het Italiëgevoel thuis. 
Virtueel genieten van prachtige plekken en de Italiaanse keuken!

City Sightseeing tours biedt op haar website stadsrondritten aan; dè gemakkelijke manier om alle bezienswaardigheden in een stad te bezoeken!

OrangeSmile levert hotel boekingsdiensten, maar biedt op haar website ook reisgidsen aan. Check de site voor (nog) meer info over jouw bestemming!

Spanje…een land volop verrassingen, onontdekte plekken
en zoveel moois! Neem een kijkje op Sprankelend Spanje en ontdek elf stedenwebsites!

De Spaanse stad Sevilla is in meerdere opzichten een bijzondere stad. Niet alleen is het volgens velen de mooiste stad van Spanje, ook behoort Sevilla tot de heetste steden van Europa. Opvallend detail in het straatbeeld van Sevilla zijn dan ook de doeken in de historische straten in het centrum van Sevilla. Deze doeken moeten voor schaduw zorgen, waardoor het gedurende de hete zomermaanden nog een beetje uit te houden is in de stad. Sevilla wordt wel eens een groot openluchtmuseum genoemd. Eigenlijk is de stad op zich al een grote bezienswaardigheid. Het Spanje zoals je dat uit andere steden herkent is hier gemengd met Arabische invloeden. Dat stamt uit de tijd dat de Moren de macht hadden in Sevilla. Sevilla is verder de stad van de tienduizenden sinaasappelbomen, de stad waar de flamenco ooit ontstaan is en de stad waar je tot middernacht van de heerlijke lokale keuken kunt genieten in de vele tapasrestaurants. Wie Sevilla bezoekt zal ongetwijfeld vallen voor de charmes van deze hoofdstad van Andalusië en het voorgoed in het hart sluiten.

 

Alcázar van Sevilla

Dit historische koninklijk paleis van Sevilla is een groot voorbeeld van de Mudejar architectuur. Nog altijd wordt het koninklijk paleis Alcázar deels gebruikt door de huidige koninklijke familie. De rest is voor het publiek toegankelijk, zo ook de indrukwekkende binnenplaats ‘patio de las Doncellas’ en de tuinen. Regelmatig zijn er verschillende exposities te bezichtigen.

www.sevillatop10.nl/real-alcazar.htm

TIP: vermijd de wachtrijen en koop vooraf skip-the-line tickets voor het Alcázar.

 

Giralda

De klokkentoren Giralda staat tussen de kathedraal Maria de la Sede en het groene plein ‘patio de los Naranjos’ in. ‘s Avonds is de toren goed te zien omdat hij dan verlicht is. In de 16e eeuw is het bovenste gedeelte toegevoegd aan deze toren. Er hangen maar liefst 25 klokken in de toren. Via een hellend pad zonder treden is het mogelijk boven in de toren te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. De Giralda is tevens het symbool voor de stad Sevilla.

             

Kathedraal Maria de la Sede

De gotische kathedraal van Sevilla heeft een lengte van 127 meter en is 83 meter breed. Dit is met 

recht een grote kathedraal te noemen. Volgens kenners zou dit het grootste gotische kerkgebouw van de wereld zijn. Het interieur is zelf nog indrukwekkender dan de buitenkant doet vermoeden. Verschillende glasschilderingen, altaarstukken, grafmonumenten, schilderijen en diverse meesterlijke houtsnijwerken sieren deze magistrale kathedraal.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/sevilla/kathedraal-van-sevilla.htm

             
Santa Cruz

De meest bekende en toeristische wijk is de joodse wijk ‘Santa Cruz’. In deze wijk staat de belangrijke kathedraal van Sevilla met de Giralda klokkentoren. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand, waaronder de Real Alcázar, Calle Santa Maria La Blanca en de Jardines de Murillo. In de smalle knusse straten van deze wijk zie veel huizen in de Andalusische bouwstijl. In de buurt zijn genoeg terrasjes en restaurantjes om je wandeling zo nu en dan met veel plezier te onderbreken.

www.sevillatop10.nl/santa-cruz.htm

             

Plaza de España 

Eén van de meest bekende en belangrijke pleinen van Sevilla is het Plaza de España. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel met in het midden een fontein. Aan de rand staan verschillende historische gebouwen. Hiervan is het meeste in gebruik door de overheid. Rondom het middenplein loopt een strook water, wat het plein een gezellige uitstraling geeft. Doormiddel van wat bruggen is het middenplein verbonden met de gebouwen aan de zijkant. Door zijn overweldigende voorkomen is dit plein in verschillende film gebruikt als decor. Een goed voorbeeld hiervan is de film ‘The Attack of the Clones’ van Star Wars II.

www.bijzondereplaatsen.nl/spanje/sevilla/plaza-de-espana.htm

             

Torre del Oro 

De vertaling van Torre del Oro verteld dat het gaat om een toren van goud. Deze toren is samen met de Giralda opgericht in de 12e eeuw. Het heeft zijn naam te danken aan de tijd dat hier vroeger veel goederen werden gelost, afkomstig van schepen uit de Amerikaanse koloniën. Later heeft de toren andere functies vervuld. Zo diende het als een opslagplaats, gevangenis en kapel. Tegenwoordig is er het maritiem museum gevestigd.

Museo Arqueológico 

Het archeologisch museum van Sevilla biedt veel kunst en cultuur. Ongeveer alle facetten uit de oudheid komen aan bod. Delen van ruïnes zijn achter glas te bewonderen, juwelen uit de 6e eeuw en zelfs delen van huizen uit de 5e eeuw met mozaïekvloeren. Er zijn verschillende rondleidingen waarbij je eventueel door een gids begeleid kunt worden.

www.museosdeandalucia.es/cultura/museos/MASE/index.jsp?redirect=S2_3_1.jsp

             

Museo de Bellas Artes

Het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla laat veel mooi kunstwerken zien uit de geschiedenis, maar ook van kunstenaars van nu. Er is met name wat werk te zien van de Spaanse meesters Velázques, Murillo en Zurbarán. Het museum zit in een voormalig klooster met de naam ‘Convento de la Merced Calzada’.

www.museodebellasartesdesevilla.es

             

La Maestranza 

Een andere naam voor La Maestranza is Plaza de Toros, wat betekent ‘plein van de stieren’. Dit is de plaats waar de traditionele stierengevechten plaatsvinden. Het zeer grote complex biedt zitplaatsen voor vele duizenden mensen. In de arena bevindt zich ook een kapel waar de stierenvechters ‘matadors’ kunnen bidden voor een goede afloop.

 

Parken

De groene stad Sevilla heeft een aantal mooie parken en hofjes. Eén van de mooiste parken is toch wel het Parque de Maria Luisa. Plaza de España hoort ook bij dit zeer grote park. Twee van de meest bekende musea liggen eveneens in dit park. Dit zijn het Museo Arqueológico en het Museo de Artes y Costumbres Populares. Door het sprookjesachtige uiterlijk van dit park vergeet je al snel de drukte van de stad Sevilla. Mooie oude bruggen over de waterpartijen en oude prachtige gebouwen zijn veelvuldig te vinden in Parque de Maria Luisa.

Vrienden van VanBastisch