De website van dit reis-programma bevat beeldmateriaal over duizenden bestemmingen. Kijk snel of er ook iets over die van jou te vinden is!

Op Ciao Tutti ontdek je de beste tips voor je vakantie in Italië én voor het Italiëgevoel thuis. 
Virtueel genieten van prachtige plekken en de Italiaanse keuken!

City Sightseeing tours biedt op haar website stadsrondritten aan; dè gemakkelijke manier om alle bezienswaardigheden in een stad te bezoeken!

OrangeSmile levert hotel boekingsdiensten, maar biedt op haar website ook reisgidsen aan. Check de site voor (nog) meer info over jouw bestemming!

Spanje…een land volop verrassingen, onontdekte plekken
en zoveel moois! Neem een kijkje op Sprankelend Spanje en ontdek elf stedenwebsites!

Wenen heeft meer dan 3000 jaar geschiedenis. Tijdens de heerschappij van de Habsburgse dynastie werd het de hoofdstad en kreeg hierdoor haar keizerlijke elegantie. Wenen is de wereldberoemde centrum voor muziek. Een groot aantal getalenteerde muzikanten hebben hier gewoond en gewerkt, waaronder: Mozart, Beethoven, Hayden, Schubert, Brahms en vele anderen. Het is ook de stad van de legendarische Wiener Sängerknaben en diverse muzikale evenementen, zoals de Nieuwjaars Concert of het jaarlijks bal in de Opera van Wenen.

 

De architectuur van Wenen bevat alle elementaire stijlen vanaf gotische en renaissancistische en tot en met het postmodernisme. De oude Ruprechtskirche van de Romeinse stijl, gotische St. Stephen's Cathedral (het symbool van Oostenrijk en Wenen), de Karlskirche, al deze gebouwen creëren een onvergetelijke uitzicht van de stad. Moderne stijl is ook merkbaar in Wenen: De Karlsplatz station, Secession, de Kirche am Steinhof door Otto Wagner.

 

Wenen is de pracht en luxe met oude motieven. Wenen is de stad van de muziek en de geweldige muzikanten. Wenen is de stad van Fiacre en dansende witte noppen. Wenen is een heerlijke koffie en de bekende apfelstrudel. In een woord, Wenen is … Wenen is een stad, waar je voor een tijdje moet leven, in tegenstelling tot alleen een snelle blik op alle bezienswaardigheden. De stad is zo fascinerend en betoverend, net als de muziek, de geur van koffie, het 'klip-klop’ van de paarden op de geplaveide straten, de guer van glühwein en dennen voor Kerstmis...

 

Wenen kan trots zijn op een groot aantal prachtige historische gebouwen, zoals St Stephen's kathedraal of de ongelooflijke Belvedere. Daarnaast, vind u in Wenen van gezellige parken, operahuizen en musea. 

In deze stad kunt u altijd rust hebben, luisterend naar de prachtige muziek van Bach of Strauss. Je moet ook een bezoek brengen aan de Spanische Hofreitschule, om zo de prachtige witte paarden gracieus te zien bewegen onder de aangename muziek van Wenen.

En dat is maar een klein deel van alles wat Wenen te bieden heeft. Door de tijd heen is de stad veranderd in een centrum voor mode met veel moderne faciliteiten (ze zijn vooral gesitueerd rond de Ringschtrasse en aan de oevers van de Donau). U kunt een fiets huren om de stad op een meer rustige manier te leren kennen. In dit geval is het een leuk idee om naar het Prater Park te gaan. In de avond kunt u zich uitleven op de vele clubs.

Het keizerlijk paleis Hofburg. De enorme paleis complex omvat de Hofburg paleis, dat ooit behoorde aan de Habsburgers. Gelegen in het centrum van Wenen, kan dit witte paleis niet ongemerkt blijven. Door de tijd heen is het complex steeds meer uitgebreid en verbouwd. Een van de meest fascinerende plaatsen in het paleis is het schatkamer, waar ze de Koninklijke sieraden houden.

 

De Spaanse Hofrijschool

- (Spanische Reitschule) De Spaanse Hofrijschool is de oudste arena ter wereld. De school is onderdeel van het paleis Hofburg. Het werd opgericht tijdens het bewind van de Habsburgers. De lipizzaner is een warmbloedig paardenras dat zijn oorsprong kent in de Habsburgse keizerlijke hofstoeterij "Lippiza". Riders in historische kledij trainen mooie witte hengsten-lipizzaners een hele week. Een paar maanden per jaar, is er voor alle geïnteresseerden de kans, om de show die al meer dan vier eeuwen niet is veranderd, te bezoeken. Het is het beste om kaartjes vooraf te reserveren. De rest van het jaar kunt u naar de repetities kijken. Uw kaartje hiervoor, kunt u direct bij de ingang aankopen.

Belvedere

Belvedere is een romantisch park toon op kaart met vijvers, watervallen en twee paleizen. Bij de Boven Belvedere kunt u diverse musea zien. In de grote balzaal van het paleis kunt u het document van Oostenrijk's onafhankelijkheid lezen, dat in 1955 is ondertekent, omdat Oostenrijk na de tweede wereldoorlog een decennium lang onvrij is gebleven. Aldus werd Wenen, evenals Berlijn, tussen bondgenoten verdeeld. Het lijkt vreemd, maar dit historische feit heeft weinig wereldbekendheid.

 

Het Schonbrunn Paleis

Het zomerpaleis van de Habsburgers, is , zonder twijfel, de parel van Wenen. Het paleis ligt een paar metrohaltes van het centrum. Op de plaats waar het paleis van Schönbrunn is gebouwd, stonden vroeger andere paleizen en gebouwen. Het paleis werd meerdere malen herbouwd. Op dit moment beschikt het complex over 1441 kamers met verschillende afmetingen, voor verschillende doeleinden. Op het terrein van het paleis liggen ook prachtige tuinen.

 

De Stephansdom

De Stephansdom is de grootste gotische en luxe kathedraal van Oostenrijk. In 1147 werd een eerste kerk gebouwd. Later is de kathedraal uitgebreid. De lengte is 107 meter, de breedte is 34 meter en de hoogte van de Zuidelijke Poort "Steffl" is 136 meter. U moet 343 treden beklimmen, om de top van de toren te bereiken, die een prachtig uitzicht over de stad biedt.

 

U zult zeker van de Wener gastronomie genieten. Naast het beroemde schnitzel-restaurant "Figlmueller" kunt u in Wenen een groot aantal trendy cafes en elegante restaurants met delicatessen van over de hele wereld vinden.

Vrienden van VanBastisch