Antwerp FC

ROYAL ANTWERP FC

Opgericht 1880

Adres Oude Bosuilbaan 54a 2100 Deurne

Land België

Telefoon +32 (3) 328 0860

Fax +32 (3) 328 0870 

E-mail info@rafc.be
Website http://www.rafc.be

BOSUILSTADION

Adres Oude Bosuilbaan 54a

Postcode 2100

Plaats Deurne

Geopend 1923

Capaciteit 16.649

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 1 augustus 2021 21:00 Antwerp FC - KV Kortrijk
 • Speelronde 5 zaterdag 21 augustus 2021 18:30 Antwerp FC PSTP RC Genk
 • Speelronde 6 zondag 29 augustus 2021 16:00 Antwerp FC - OH Leuven
 • Speelronde 8 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Antwerp FC - RFC Seraing
 • Speelronde 10 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. Antwerp FC - KAA Gent
 • Speelronde 12 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. Antwerp FC - Club Brugge
 • Speelronde 14 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. Antwerp FC - Anderlecht
 • Speelronde 16 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Antwerp FC - KV Oostende
 • Speelronde 18 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Antwerp FC - Standard Luik
 • Speelronde 19 woensdag 15 december 2021 n.n.b. Antwerp FC - KAS Eupen
 • Speelronde 22 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. Antwerp FC - Sporting Charleroi
 • Speelronde 24 woensdag 26 januari 2022 n.n.b. Antwerp FC - Sint-Truiden
 • Speelronde 26 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. Antwerp FC - Union Sint-Gillis
 • Speelronde 28 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Antwerp FC - KV Mechelen
 • Speelronde 30 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Antwerp FC - Beerschot-Wilrijk
 • Speelronde 32 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Antwerp FC - Zulte-Waregem
 • Speelronde 34 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Antwerp FC - Cercle Brugge


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar België voor een wedstrijd van Antwerp FC!

Antwerpen

Antwerpen is een prachtige stad, die vanwege haar culturele en historische bezienswaardigheden een speciale plek inneemt tussen de andere steden en dorpen van de Benelux. In het centrum van Antwerpen vindt men een groot aantal musea en architectonische bezienswaardigheden. Het museum in Antwerpen met het meeste aanzien is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. De kathedraal van Antwerpen wordt gezien als het meest prachtige en fascinerende gebouw. De meeste van de bezienswaardigheden zijn gelegen in het centrum en daarom is het gemakkelijk om ze allemaal te voet te bezoeken. Het dus is geen verrassing dat Antwerpen zo populair is bij toeristen. En als je moe bent geworden van het lopen, kun je heel gemakkelijk een plekje vinden op een van de vele terrassen van Antwerpen om uit te rusten. Antwerpen is niet alleen aantrekkelijk door al zijn historische bezienswaardigheden. De haven in deze stad is een van de drukste van de wereld. Antwerpen vervult ook een leidende rol op het gebied van diamant verwerking en verkoop. 


De Onze Lieve Vrouwe kathedraal
De spectaculaire toren van de Onze Lieve Vrouwe kathedraal, de hoogste toren van een kathedraal in de Benelux, kan al van verre worden gezien. Hij is 123 meter hoog en is gelegen in het historische centrum van de stad. De eerste steen van deze gotische kathedraal werd gelegd in de 14e eeuw en het duurde wel twee eeuwen voordat het gebouw was afgerond. De kathedraal werd gebouwd op de plaats van een Romaanse kerk. Pas toen in de jaren '80 archeologische opgraving werd uitgevoerd, kwamen de specialisten erachter hoe de vorige kerk eruit zag. Helaas is er bijna niets meer over van het voormalige interieur. In de 16e eeuw werden tijdens de Beeldenstorm ramen, schilderingen, relikwieën, begrafenis gewelven en tientallen altaren door de calvinisten vernield. Van de oorspronkelijke decoratie bleven slechts enkele fresco's en het beeld van Madonna, dat in de 15de eeuw uit marmer werd gemaakt, heel. Het interieur van de kathedraal werd herschapen vanaf het allereerste begin, en dat maakt de kathedraal zo bijzonder: de decoraties in de kathedraal zijn van absoluut verschillende stijlen: gotiek, barok, rococo, Renaissance en neogotisch. In de kathedraal worden vier schilderijen de wereldberoemde kunstenaar Peter Paul Rubens bewaard. De tweeluiken: 'De Kruisafneming' van 1612 en 'De bouw van het Kruis' van 1609-1610, 'Hemelvaart van Maria' van 1626 en 'Verrijzenis van Christus' van 1612. De gebrandschilderde ramen, die betrekking hebben op Bijbelse verhalen, zien er net zo fantastisch uit als de altaren. Op het hoofdaltaar kan men 'De dood van Maria' door Abraham Mattissense zien. 


Het huis van Rubens
Het is vanzelfsprekend dat Peter Paul Rubens de beroemdste inwoner is van Antwerpen. In Antwerpen zijn er veel plaatsen die herinneren aan deze zoon van de stad. Er is een monument in zijn naam op Groenplaats. Zijn schilderijen zijn te vinden in tal van kathedralen en musea. Het Huis van Rubens, waar de schilder woonde en werkte, is nog steeds vol van de aura van Antwerpse barok. Met de hulp van de meubels, kunstwerken en werken van zijn begin jaren, is een echte sfeer van de tijd Rubens gecreëerd. In het perfect gerestaureerde museum Rockoxhuis kunnen ook grote collectie schilderijen van andere kunstenaars zoals Van Dyck en Matsys worden gevonden. 


Antwerpen zal zijn gasten verheugen met zijn brede aanbod aan gastronomische etablissementen. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen een kijk nemen bij restaurant Da Giovanni, dat zich onderscheidt door zijn gedestineerde menu en elegante inrichting. De muziek is hier altijd zeer prettig en alles is afgestemd op een goede ontvangst van de gasten. Verder het populaire restaurant Kommilfoo met een internationale keuken die originele gerechten op de kaart heeft als gebraden eenden filet en ganzen pastei. Het gedecoreerde restaurant Pablos Tex Mex doet denken aan een saloon uit een Wilde Westen film. Gasten kunnen genieten van superieure delicatessen als Mexicaanse vlees tortilla’s en exotische cocktails. Deze eetgelegenheid is bijzonder populair onder fijnproevers. 

Bij goed weer worden de tafels van restaurant Pottenbrug verplaatst naar buiten op het terras, waar gasten kunnen kiezen tussen populaire gerechten uit de Belgische en Franse keuken. Een aanbod van 20 soorten spaghetti ‘s vindt men bij het Italiaanse restaurant Spaghettiworld. Naast zijn zeer uitgebreide menukaart, zijn ook de prijzen een klantentrekker. De voornaamste bezoekers zijn toeristen en studenten. De meest romantische eetgelegenheid van de stad wordt over het algemeen restaurant La Riva geacht, waar in de avonden verliefde koppels zich nestelen. Op de menukaart vindt men gerechten uit de Italiaanse, Belgische en Franse keuken.

Onder het ruime aanbod aan bars hoort men Tabas te onderscheiden, waar de barmannen elke avond hun gasten nieuwe cocktails en snacks serveren. Men vindt het plezier in het relaxte en goedgevulde culturele programma. Onder moderne muziek en uitbundige dansshows smaken de verfijnde gerechten zonder meer beter. Voor een meer romantische avond zal bar De Vagant beter bevallen, waar altijd een gezellige huiselijke sfeer heerst. Hier schenkt men meer dan 200 soorten prachtige Belgische Gins, alsmede enkele honderden soorten likeuren. Bovenop het uitgesproken drankaanbod kunnen gasten ook zeer originele hapjes, salades en desserts proeven.


De lokale bewoners zijn zeer openhartig en vriendelijk naar nieuwe bezoekers en klaar om een praatje met hen te maken over elk willekeurig onderwerp op politiek na. Toeristen wordt het afgeraden Antwerpenaren te bestoken met vragen over nationale politieke kwesties of het Koningshuis. Voor elke andere vraag kan men zich ongestoord wenden tot de bewoners, die altijd bereid zijn te helpen met oriënteren in de stad of de weg te wijzen naar de bezienswaardigheden. Antwerpen is een van de beroemdste diamanten centra ter wereld. Deze verfijnde ambacht beheersten de bewoners al in de Middeleeuwen tot in de perfectie. Ook de huidige specialisten slijpen de waardevolle stenen nog op de oude en geheime wijze, die goed bewaard is gebleven. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in het stadsleven is de diamantenmarkt, die enkele malen per jaar plaatsvindt. De markt trekt de aller beroemdste juweliers aan, net als vele andere bezoekers en musea. Allemaal om de sprookjesachtige schoonheid van de stenen te bewonderen. 


Al vele eeuwen geleden werden de Antwerpenaren gezien als delicate fijnproevers, wat ze tot op de dag van vandaag zijn gebleven. Feit is dat de grote havenstad altijd een plaats is geweest met een bulk aan allerlei verschillende producten en voedselsoorten. Schepen afkomstig uit verre streken voerden hier delicate zeevruchten, zeldzame wijnen en likeuren en bijzondere kruiden en specerijen in waarvan de gemiddelde huisvrouw slechts kan dromen. Deze keur aan exotische producten geeft Antwerpen ook vandaag de dag nog een bijzondere positie, wat makkelijk te merken is bij een bezoek aan plaatselijke eetgelegenheden. In elk restaurant serveert de kok zonder uitzondering bijzondere exotische gerechten.

De meeste toeristen proberen Antwerpen aan te doen rondom de Kerstperiode, die hier altijd eruit springt door zijn reikwijdte. Interessante straattheaters, vrijmarkten en een weeldig onthaal in de restaurants zijn uitstekend afgestemd op de feestelijke toonaard. Het culturele programma zal vooral kinderen bevallen, aangezien er elke dag kleurrijke voorstellingen en vrolijke spelen te zien zijn. 

Een van de meest opzienbarende bezienswaardigheden van Antwerpen is het oude Kasteel van Gaasbeek, gebouwd in de 16e eeuw. Het eerste versterkte gebouw op deze plek dateerde nog vanuit de 12e eeuw, maar deze heeft zijn verval niet kunnen ontlopen. Gaasbeek behoort tot de bijzonderste en bekendste historische gebouwen van het land. Onder de religieuze panden verdient de begin 17e eeuw gebouwde Carolus Borromeuskerk bijzondere aandacht. Het is een prachtig Middeleeuws architectonisch hoogstandje, gebouwd in de barokke stijl. De wanden van de Kerk herbergen 39 werken van Rubens, die ernstig zijn beschadigd tijdens de grote brand maar later met precisie zijn gerestaureerd. Het is absoluut aan te bevelen een bezoek te brengen aan het museum genaamd Plantin Moretus of het Prentenkabinet die de historische ontwikkeling van de typografie belicht.   

Het museum herbergt een grote bibliotheek waar zeldzame exemplaren van antieke boeken bewaard worden. De zalen van het museum zijn versierd met schitterende decorstukken, waarvan velen de honderdjarige leeftijd overschrijden. Ook interessant is het diamantenmuseum. In de schatkamer liggen de waardevolle makelarijen van de juweliers bewaard, waarvan sommige in de 16e eeuw zijn vervaardigd. Juist op deze plaats bewaart men de fameuze Koh-I-Noor, de beroemdste en schitterendste diamant ter wereld. Voor de plaatselijke bezienswaardigheden kan men zich naar de Hoogstraat begeven, waar vele oude panden nog bewaard zijn gebleven en waar men vele interessante winkeltjes en souvenir kraampjes bespeurt.

Tijdens de excursies door het Maritiem Museum kunnen bezoekers veel te weten komen over de ontwikkeling en de vestiging van het Antwerpse havengebied. Het museum is gesitueerd in het prachtige Steenpoort, waardoor dit museum ook vanuit architectonisch perspectief zeer boeiend is. 

De collectie bevat vele exclusieve objecten met thema’s uit de geschiedenis van de zeevaart en in het park staan enkele prachtige modellen van authentieke schepen opgesteld. Het is bezoekers toegestaan te fotograferen op de schitterende scheepsdekken en het ameublement te bewonderen. Voor een mooie wandeltocht kan men naar de Grote Markt gaan, waaromheen vele schitterende historische panden staan opgesteld. Met de Kerstdagen ontplooid op deze markt een enorme Kerstmarkt.


Antwerpen is een uitstekende plek voor elke familievakantie. Voor wie met het hele gezin komt is de Antwerpse dierentuin een absolute aanrader. Ruim 150 jaar geleden geopend huisvest de dierentuin tegenwoordig meer dan 4.000 dieren. De stad zal ook winkel liefhebbers bevallen. Op de Meir vindt u verscheidene winkelcentra, boetiekjes en restaurantjes. Laat u verrassen door de enorme hoeveelheid juweliers, en zoetekauwen moeten onbetwist de onovertroffen chocolade proberen in de beste chocolaterieën van de stad: Burie, Del Rey en Chateau Blanc. In de weekenden kunt u struinen over het Theaterplein waar zich dan een markt ontvouwt. 

De beste Belgische bieren worden geserveerd in de taverne Den Engel en de niet minder populaire drinkgelegenheid De Vagant. Liefhebbers van de schuimkraag zal ook bar Kulminator bevallen, die meer dan 700 bieren schenkt en zijn gasten exotische en verassende hapjes serveert. Antwerpen heeft een rijk nachtleven. De populairste nachtclubs onder vakantiegangers zijn Noxx, Red&Blue, Pure, Nanno sur l’O en Cafe d’Anvers. De meeste bars, restaurants en clubs zijn gelegen in het centrum van de stad. In de weekenden vindt u kleurrijke feesten in de nachtclub Industria. Deze club biedt zijn gasten zeer origineel en uiteenlopend vermaak, van themafeesten tot concerten van populaire muziekgroepen. Het is onmogelijk u te vervelen in club Black Pearl. De muziek hier verflauwt geen moment en gaat door tot aan de morgenschemering, waardoor de club zeer geliefd is geworden onder liefhebbers van dansen en vurige nachtfeesten. Ook de afwezigheid van een dress code zal de bezoekers bevallen, want de club opent haar deuren voor elk soort publiek.

 

De beste plek voor een ontspannen vakantie en wandeltocht is het park Middelheim wat is gelegen aan de rand van de stad. In het park staat een openluchtmuseum dat plaats biedt aan een weelderige beeldencollectie.

1. Bezoekers aan de stad kunnen gratis een kaart van de stad verkrijgen. Het is hiervoor voldoende zich te wenden tot een willekeurige kiosk die zijn gelegen vlak bij het treinstation of plein Groenplaats. 

2. Het beste kunt u voor uw vakantie ’s zomers of in de lente afreizen, om zo te voorkomen dat uw vakantieprogramma door regen in het water valt. 

3. In openbare ruimtes is roken verboden. Wie toch de verleiding van deze heilloze gewoonte niet kan weerstaan, kan zich het beste wenden tot de daarvoor bestemde rookruimtes. In de restaurants en andere horecagelegenheden is roken ook niet toegestaan en is het dus af te raden om een asbak te vragen. 

4. De buitenwijken en de industriële wijken worden over het algemeen gerekend tot de meest onveilige buurten van Antwerpen. U kunt hier het beste op klaarlichte dag en in het gezelschap van anderen uw pad maken.

5. Toeristen wordt geadviseerd altijd een identificatiebewijs of hotelkaart op zak te houden. Dit vergemakkelijkt hulp bij eventuele incidenten. 

6. Bij de meeste horecagelegenheden is de fooi inbegrepen in de rekening. Mocht u toch de behoefte voelen, dan kunt u 10% van het bedrag als fooi toeleggen.

7. Om te besparen op de reiskosten kunt u het beste een fiets huren. De stad is zeer fietsvriendelijk en zo kunt u tijdens uw tochten optimaal genieten van zijn schoonheid. 


8. Wanneer u erop uit trekt is het aan te raden uw hotelkaart of een kopie uw identificatiebewijs mee te nemen. Deze regel geldt niet alleen voor toeristen, maar ook voor plaatselijke bewoners. Elke burger is verplicht zich op elk moment te kunnen identificeren. 


9. Probeert u in elk geval te vermijden de Antwerpenaren te vergelijken met de Fransen. De lokale bewoners stellen zich zeer onverdraagzaam op ten aanzien van de Franse tradities. 


10. Wanneer u nabijgelegen steden wenst te bezoeken, dient u gebruik te maken van het lokale transport. De treinen brengen reizigers op comfortabele wijze en tegen een gunstige prijs in minder dan een uur naar Brugge, Brussel en Gent.

Vrienden van VanBastisch