KAA Gent

KAA GENT

Opgericht 1900

Adres Ottergemsesteenweg-Zuid 808 9000 Gent

Land België

Telefoon +32 (9) 230 6610

Fax +32 (9) 230 2010 

E-mail [email protected]
Website http://www.kaagent.be

GHELAMCO-ARENA

Adres Ottergemsesteenweg-Zuid 808

Postcode 9000

Plaats Gent

Website http://stadionkaagent.tumblr.com

Geopend 2013

Architect Bontinck

Capaciteit 20.000

Oppervlak gras 

Vroegere namen Arteveldestadion

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 1 augustus 2021 18:30 KAA Gent - Beerschot-Wilrijk
 • Speelronde 4 zondag 15 augustus 2021 16:00 KAA Gent - KV Mechelen
 • Speelronde 6 zondag 29 augustus 2021 13:30 KAA Gent - Club Brugge
 • Speelronde 7 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. KAA Gent - Sporting Charleroi
 • Speelronde 9 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. KAA Gent - Cercle Brugge
 • Speelronde 11 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. KAA Gent - KAS Eupen
 • Speelronde 13 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. KAA Gent - Union Sint-Gillis
 • Speelronde 16 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. KAA Gent - Standard Luik
 • Speelronde 18 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. KAA Gent - RC Genk
 • Speelronde 20 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. KAA Gent - Sint-Truiden
 • Speelronde 22 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. KAA Gent - KV Kortrijk
 • Speelronde 24 woensdag 26 januari 2022 n.n.b. KAA Gent - KV Oostende
 • Speelronde 25 zaterdag 29 januari 2022 n.n.b. KAA Gent - Antwerp FC
 • Speelronde 28 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. KAA Gent - RFC Seraing
 • Speelronde 30 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. KAA Gent - Zulte-Waregem
 • Speelronde 32 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. KAA Gent - Anderlecht
 • Speelronde 34 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. KAA Gent - OH Leuven


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar België voor een wedstrijd van KAA Gent!

Gent

Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen en heeft 235.000 inwoners. Gent is omgeven door bollenvelden, en heeft dus ook de bijnaam 'stad van de bloemen'. De stad heeft een lange geschiedenis, wat kan worden opgemerkt in het centrum van de stad. Daar vind je veel interessante historische bezienswaardigheden. De beste manier om meer over de stad te weten te komen, is per boot langs de kanalen gaan. Tijdens deze excursie kom je het in historische centrum en ga je vervolgens langs de oude huizen. Alle boten vertrekken vanaf het centrum, om precies te zijn: uit de Graslei, Cornelei en Graanlei havens. Er zijn verschillende richtingen te kiezen. De kortste tocht langs de Gentse kanalen duurt 40 minuten, de langste – anderhalf uur.

De Graslei haven
Het is een van de meest verbazingwekkende havens in Gent. Gelegen in de oude middeleeuwse haven, langs de prachtige gilden huizen van de 16e en 17e eeuw. Tegenwoordig is de Graslei een zeer populaire ontmoetingsplek. Bij mooi weer heeft iedereen de neiging om dichter bij het water te zitten. De mensen zitten dan op de terrasjes, gewoon recht voor de oever van het kanaal en genieten van de schoonheid van de natuur. Van de andere kant van de Graslei bevindt zich het niet minder aantrekkelijke Cornelei kanaal.

Stedelijk Museum voor Hedendaagse kunst
Dit museum bevindt zich in een prachtig up-to-date huis. Daar hangen schilderijen die in 1945 en later gemaakt zijn: minimalisme, pop-art en Cobra. In het museum kan men de werken van bekende meesters bekijken, zoals Josef Base of David Hammons. Het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst is gelegen tegenover het Museum voor Schone Kunsten in het Citadelpark. 

De Fridahmarkt
De Fridahmarkt is een groot plein in het centrum van de stad. Het was de plaats waar veel belangrijke historische en sociale evenementen plaatsvonden. Daar hielden de heersers hun toespraken en veel van de officiële plechtigheden werden daar uitgevoerd. Op het plein werden ook bloed facties tussen de gilden uitgevochten. Rond de Fridahmarkt staan fascinerende huizen. In het midden van het plein vind je het monument van Jacob Artefelde (1290-1345), die een belangrijk persoon voor Gent was.

Vleeshuis
Het "Vlees Huis" is nu het centrum voor bevordering van Oost-Vlaamse producten. Dit is de plaats waar je lokale gerechten en lekkernijen kunt kopen. Het "Vlees Huis" is gelegen op de Gruntenmarkt in een oud, volledig gerenoveerd gebouw in de buurt van het water. Het huis werd tussen de jaren 1407 en 1419 gebouwd en meet slechts een paar vierkante meter. 's Nachts wordt het gebouw heel mooi verlicht.

De kerk van St. Nicolaas
Deze kerk werd in de XIII eeuw in de vroeg-gotische tijd gebouwd. Van bijzonder belang is de Lantaarn toren, waardoor de Sint Niklaaskerk in een speciaal licht staat. Hoewel de kerk sinds 1960 wordt gerestaureerd, worden er toch heilige missen gehouden. De kathedraal van Sint Bavo, de Belfort klokkentoren en de Sint Niklaaskerk toren vormen samen de beroemde Gentse rij.

Belfort klokkentoren
De Belfort klokkentoren is gelegen in het midden van de beroemde torenrij van Gent. Het merendeel van de klokkentorens werd gebouwd in de XIV eeuw. Sinds 1999 is de Belfort aan de UNESCO World Heritage toegevoegd.

Kathedraal van Sint Bavo
De kathedraal van Sint Bavo behoort tot het Gentse bisdom. De oude kathedraal is een verweving van verschillende architectonische stijlen, waaronder romaanse, gotische en barokke. De kathedraal heeft het meesterwerk van Jan van Eyck's "Het Lam Gods". Dit olieverfschilderij is het hoogtepunt van de Vlaamse kunst van de vijftiende eeuw.

Design Museum
In dit museumworden zowel oude als moderne meubels tentoongesteld. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw van de XVIII eeuw met een moderne uitbreiding. Meubels van de XVII en de XVIII eeuw vormen een groot deel van de collectie. Het museum geeft ook een goede belichting van de Art Nouveau-stijl en kunstproducten met een eigentijds design.

Museum voor Schone Kunsten
Dit is een van de oudste musea van België. Het werd in het eind van XVIII eeuw door de Fransen opgericht om kunstwerken van de verwoeste kerken te huisvesten. Het museum herbergt een rijke verzameling van schilderijen en beeldhouwwerken van de Middeleeuwen tot de eerste helft van de twintigste eeuw. Er zijn daar, in de eerste plaats, de werken van kunstenaars van het Zuiden van Nederland en van Vlaanderen. In het museum kunt u schilderijen van Jheronimus Bosch, Maarten van Heemskerck, Frans Hals en Gustave Van de Woestyne bezichtigen. Het museum is gelegen aan het Citadelpark in een gebouw dat er niet uitziet als een klassieke tempel van de kunsten. Vier jaar was het gesloten voor bezoekers vanwege de uitgebreide restauratie. In 2007 was er de grote opening. Tijdens de restauratie wordt het gebouw gerenoveerd met nieuwe faciliteiten: cafe-restaurant, een terras en een bibliotheek.

Vrienden van VanBastisch