KV Kortrijk

KV KORTRIJK

Opgericht 1901

Adres Moorselstraat 111 B 8501 Kortrijk

Land België

Telefoon +32 (56) 960 190

Fax +32 (56) 374 267 

E-mail info@kvk.be
Website http://www.kvk.be

GULDENSPORENSTADION

Adres Meensesteenweg 84a / Moorseelsestraat 111b, Heule

Postcode 8500

Plaats Kortrijk

Geopend 1947

Capaciteit 9.399

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 24 juli 2021 18:30 KV Kortrijk - RFC Seraing
 • Speelronde 3 zaterdag 7 augustus 2021 20:45 KV Kortrijk - RC Genk
 • Speelronde 6 vrijdag 27 augustus 2021 20:45 KV Kortrijk - KV Mechelen
 • Speelronde 8 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. KV Kortrijk - KAA Gent
 • Speelronde 10 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. KV Kortrijk - Sporting Charleroi
 • Speelronde 12 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. KV Kortrijk - KV Oostende
 • Speelronde 14 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. KV Kortrijk - Beerschot-Wilrijk
 • Speelronde 17 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. KV Kortrijk - Cercle Brugge
 • Speelronde 18 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. KV Kortrijk - OH Leuven
 • Speelronde 21 zondag 26 december 2021 n.n.b. KV Kortrijk - Antwerp FC
 • Speelronde 23 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. KV Kortrijk - KAS Eupen
 • Speelronde 25 zaterdag 29 januari 2022 n.n.b. KV Kortrijk - Club Brugge
 • Speelronde 26 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. KV Kortrijk - Sint-Truiden
 • Speelronde 28 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. KV Kortrijk - Zulte-Waregem
 • Speelronde 30 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. KV Kortrijk - Union Sint-Gillis
 • Speelronde 32 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. KV Kortrijk - Standard Luik
 • Speelronde 34 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. KV Kortrijk - Anderlecht


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar België voor een wedstrijd van KV Kortrijk!

Kortrijk

De stad Kortrijk is gelegen aan de oevers van de Leie, op slechts 7 km van Frankrijk. Deze stad werd gesticht door de Romeinen. Op dat moment stond Kortrijk bekend als "Cortoriacum". Later werd deze oude stad verwoest door de Vikingen, maar het werd in de 12e eeuw herbouwd en deze plek werd een goed beschermd complex. Kortrijk werd rijk door de handel van stoffen. De kwaliteit van de weefsels was zo goed dat het elders in het hele land geen equivalenten had.

Grote Markt
De Grote Markt is het centrale deel van het moderne Kortrijk. In de buurt van het plein zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je kunt je waarnemingen eerst beginnen met een bezoek aan het stadhuis, dat in de beste tradities van de Renaissance werd gebouwd. Hier ziet u ook een middeleeuwse klokkentoren en een deel van de zogenaamde "Doek Rijen". Vele jaren geleden werden hier handels verkooppunten gevestigd. Ten noorden van het plein ligt de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van de stad - de Collegiale kerk van St. Martin, die werd gebouwd in het begin van de 14e eeuw. Dit is een prachtig gebouw in de gotische stijl. Een van de torens heeft 48 klokken. De Kerk van de Allerheiligste Moeder van Gods (Heilige Maagd Maria) is een van de belangrijkste architectonische en religieuze monumenten, die de vroegere jaren heeft overleefd. De kerk werd gebouwd aan het einde van de 12de eeuw. Vlakbij de kerk kun je ongelooflijk mooie huizen zien, waarvan de muren in het wit zijn geschilderd en de daken oranje zijn gekleurd. Dit deel van de stad is van oudsher rustig en stil, ondanks de nabijheid van het centrum.

Musea
De torens van Brule, die werden gebouwd in de 14e-15e eeuw, werden ooit gebruikt als beschermende voorziening en tegenwoordig herinneren ze aan een roemrijk militair verleden. In de buurt van dit architecturale complex ligt een klein museum dat de gasten van zeer interessante informatie over de geschiedenis van de stad zal voorzien. Het ziekenhuis "Moeder van God" (Onze Lieve Vrouw) is een andere belangrijke architectonische bezienswaardigheid die het zeker waard is om te bezoeken.

In de directe omgeving van de stad is er een zeer interessant Museum of Smoking Pipes and Tobacco. Het bevindt zich in een prachtig historisch gebouw. Het bezoeken van dit museum zal zelfs interessant zijn voor mensen die nog nooit een speciale aantrekkingskracht hebben gehad op het roken van tabak. Onder de exposities van dit museum zijn verschillende opties voor het roken van pijpen, sigarettenkokers, dozen met tabak en andere accessoires, waarvan sommige meer dan 500 jaar oud zijn.

Een excursie naar het Museum van Peter Benoit is zeer informatief. Het is opgedragen aan het leven en werk van de beroemde Vlaamse componist. Het belangrijkste kenmerk van dit museum is dat het interactief is. De bezoekers wordt aangeboden om terug te reizen naar het einde van de 19e eeuw, om verschillende muziek-instrumenten uit te proberen en naar de bezittingen van de componist te kijken. Op het grondgebied van dit museum is er een klein oud huis, waarin de sfeer van voorbije eeuwen werd nagebootst. 

Broeltorens
In Kortrijk werd een deel van de verdedigingswerken die tijdens de Middeleeuwen werden gebouwd bewaard. Naast de kerk van Onze-Lieve-Vrouw is het architectonische complex 'Broeltorens'. Het is een fragment van de vestingmuur, die in de 18e eeuw werd verwoest. De oude toren, die al in het begin van de 15e eeuw werd gebouwd, is hier bewaard gebleven. Tegenwoordig is het toegankelijk voor iedereen die er naar hunkert.

Sint-Martinuskerk
Een van de vele religieuze bezienswaardigheden van de stad is de Sint-Martinuskerk. De allereerste christelijke kerk in zijn plaats werd gebouwd in het midden van de 7e eeuw. De bouw van een nieuwe kerk in gotische stijl begon aan het einde van de 14e eeuw en werd pas in 1466 voltooid. Veel elementen van de decoratie van deze kerk zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, waaronder een ongelooflijk mooie tabernakel, waarvan de hoogte 6,5 meter is. Het werd in 1585 in de kerk geïnstalleerd.

Een ongewoon architectonisch monument is de kerk van de aartsengel Michael, die in het begin van de 17e eeuw werd gebouwd door een speciale orde van de jezuïetenorde. Oorspronkelijk werden de façade van de kerk en de inrichting ervan in barokstijl gemaakt. Tijdens de reconstructie van de 19e eeuw verwierf de kerk unieke kenmerken in de neogotische stijl. Het belangrijkste religieuze artefact van de kerk is het wonderbaarlijke beeld van OLVrouw, gemaakt van ivoor.

Vrienden van VanBastisch