Union Sint-Gillis

UNION SINT-GILLIS

Opgericht 1897

Adres Chaussée de Bruxelles 223 1190 Bruxelles (Brussels)

Land België

Telefoon +32 (2) 544 0316

Fax +32 (2) 544 0317 

E-mail rusg@rusg.be

Website http://www.rusg.be/

STADE JOSEPH MARIËN

Adres Chaussée de Bruxelles 223, Forest

Postcode 1190

Plaats Bruxelles (Brussels)

Telefoon +32 (2) 544 0316

Capaciteit 8.000

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 1 augustus 2021 13:30 Union Sint-Gillis - Club Brugge
 • Speelronde 4 zaterdag 14 augustus 2021 16:15 Union Sint-Gillis - KV Kortrijk
 • Speelronde 6 zaterdag 28 augustus 2021 20:45 Union Sint-Gillis - Standard Luik
 • Speelronde 8 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - Zulte-Waregem
 • Speelronde 9 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - Antwerp FC
 • Speelronde 11 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - RFC Seraing
 • Speelronde 14 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - Sporting Charleroi
 • Speelronde 16 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - OH Leuven
 • Speelronde 18 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - KV Mechelen
 • Speelronde 20 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - Cercle Brugge
 • Speelronde 21 zondag 26 december 2021 n.n.b. Union Sint-Gillis - KAA Gent
 • Speelronde 23 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. Union Sint-Gillis - RC Genk
 • Speelronde 25 zaterdag 29 januari 2022 n.n.b. Union Sint-Gillis - Anderlecht
 • Speelronde 27 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Union Sint-Gillis - Sint-Truiden
 • Speelronde 29 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. Union Sint-Gillis - KAS Eupen
 • Speelronde 32 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Union Sint-Gillis - KV Oostende
 • Speelronde 34 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Union Sint-Gillis - Beerschot-Wilrijk


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar België voor een wedstrijd van Union Sint-Gillis!

Brussel

Als je in Brussel komt kan het enkel blijken dat je fysiek niet genoeg tijd hebt om alle bezienswaardigheden, monumenten en historische gebouwen van deze stad te bezoeken. Het symbool van modern Brussel is het Atomium, ontworpen door A. Waterkeyn voor de wereld tentoonstelling in Brussel van 1958. De bollen van het Atomium symboliseren atomen in een model van een ijzerkristal, dat 165 miljard keer is vergroot. De buizen die de ijzermolecules verbinden symboliseren de verbindende krachten. Onlangs werd een grote restauratie van het Atomium uitgevoerd, zo werd de aluminium laag vervangen door een roestvrije laag . 

De Grande-Place
De Grande-Place, of Grote Markt in het Nederlands, werd bijna totaal geruïneerd door de Franse artillerie in 1695, slechts het stadhuis bleef ongedeerd. De wederopbouw van het plein begon zonder uitstel en het resultaat was dat de Grande-Place één van de mooiste pleinen ter wereld werd. De voorzijde van de elke gebouw is uniek, maar het verhindert niet dat het plein eensgezind en laconiek lijkt. De Grande-Place wordt omringd door het Stadhuis, het Koninklijke Huis en de Huizen van de Gilden met zijn fabelachtige gouden voorzijden in Vlaamse stijl. In de Gilde van de Brouwers is er het Bier Museum en in het Koninklijke Paleis bevindt zich het Nationale Museum. 

Park Cinquantenaire
Het park Cinquantenaire is een ideale plaats voor hen die hun tijd zouden willen doorbrengen, ver van het gedrang van de grote stad. Dit park werd gecreëerd voor de onafhankelijkheid van Brussel, een project van Leopold II. Zijn onderscheidende eigenschap is de prachtige triomf boog, het prototype voor de Franse Arc de Triomphe. In het Park Cinquantenaire bevinden zich het Museum Autoworld, het Koninklijke Museum van Fijne Kunst en het Museum van het Leger.

Het is vanzelfsprekend dat dit park de beste plek is om rustig te wandelen en om te genieten van de schoonheid van de natuur.

St.Michael en Gudula Kathedraal
De St. Michael en Gudula Kathedraal verbindt de rijke buurt met de binnenstad. De twee stompe torens doen je denken aan de Kathedraal van Notre-Dame. Zelfs Victor Hugo noemde het een ware gotische kathedraal. De bouw begon in het begin van de 13de eeuw en het was pas tegen het eind van de 15de eeuw klaar. Dus de St. Michael en Gudula Kathedraal heeft zowel elementen in vroege als latere gotische stijlen. Het gebouw is 108 meter lang, 50 meter breed en de afstand tussen de hoogste torens en de grond is ongeveer 69 meter. In de kathedraal zijn ongeveer 1200 schilderijen te vinden. Door de eeuwen heen is het metselwerk donker geworden en het heeft eeuwen geduurd voordat de St. Michael en Gudula Kathedraal weer werd hersteld. Maar tegenwoordig kan men, na een nauwgezette restauratie, weer van zijn schoonheid in de originele witte kleur genieten. 

Van Laeken Koninklijk Domein
Koninklijk Domein Van Laeken dankt haar rijkdom bovenal aan Leopold II. Hij heeft het domein voortdurend uitgebreid, want hij kocht land en huizen van de lokale boeren. Sinds de XIXe eeuw, leefde hier de koninklijke familie van België. Tijdens een wandeling door het park zie je verschillende bezienswaardigheden, zoals de Villa Belvedere, een monument voor Leopold. Verder ook de Koninklijke terrassen waar exotische planten zijn te zien, het Koninklijk Paleis, de Japanse toren en het Chinees paviljoen. 

Koninklijk Paleis
Het Koninklijke Paleis te Brussel  is een van de mooiste officiële gebouwen in de hoofdstad.

Dit paleis ligt tegenover het Palais des Nations, aan de andere kant van Koningin Park, en symboliseert de Belgische monarchie. Het paleis is een plaats waar de Koning zijn taken als staatshoofd vervult. Hier vinden de koninklijke audienties plaats en worden de publieke problemen opgelost. In het paleis zijn er leuke salons, waar verwelkomingen worden gehouden. Zowel het Paleis als het Terras zijn voor het publiek geopend van 21 juli tot begin september.

Manneken Pis
De vrolijke jongen die de hele tijd plast, heeft een rijke historie. In 1745 werd dit beeldje door de Britten (Engelsen) gestolen en twee jaar later door de Fransen. Later beval Lodewijk XV de jongen in een duur pak van goudbrokaat te kleden. Het was een ontvoering zonder geldelijke schade. In 1817 was Manneken Pis net na te  zijn vrijgegeven door de Fransen, weer ontvoerd. Het is jammer maar het beeldje werd later gebroken gevonden. Op basis van de intakt gebleven stukken werd een nieuwe mal en een nieuw Manneken Pis gemaakt. Op 6 december 1818 werd hij opnieuw op zijn plaats geïnstalleerd. Het is interessant dat door de eeuwen heen, de garderobe van de jongen tot 518 kostuums groeide! 

Mini-Europe
Brussel bevestigt nogmaals zijn titel van Europese hoofdstad, aangezien het Koningin Park,  in de buurt ligt van het beroemd Atomium. Zoals blijkt uit de naam 'Mini-Europe', vindt u daar een overzicht van de mooiste plaatsen in Europa. Als u een paar uur in het park doorbrengt, kunt u de Nederlandse molens en de Eiffeltoren in Parijs zien en tegen de achtergrond van verzakkende 'Scheve Toren van Pisa' gefotografeerd worden. In de Mini-Europe liggen maar liefst 300 miniaturen van de meest beroemde Europese gebouwen. Bovendien biedt het park diverse attracties, zoals een IMAX-bioscoop en een tropisch zwembad.

Vrienden van VanBastisch