Internazionale
vs
Juventus


INTERNAZIONALE

Opgericht 1908

Adres Corso Vittorio Emanuele II 9 20122 Milano

Land Italië

Telefoon +39 (02) 771 51

Fax +39 (02) 781 514 

E-mail segreteriaccic@inter.it
Website http://www.inter.it/

STADIO GIUSEPPE MEAZZA

Adres Via Piccolomini 5

Postcode 20151

Plaats Milano

Telefoon +39 (02) 487 13713

Fax +39 (02) 487 13719

E-mail info@sansiroduemila.com

Website http://www.sansiro.net

Geopend 1926

Architect Ronca (1955)

Capaciteit 80.018

Oppervlak gras

Vroegere namen 1926 - 1979 Stadio Comunale (San Siro)

JUVENTUS

Opgericht 1897

Adres Corso Galileo Ferraris 32 10128 Torino

Land Italië

Telefoon +39 (899) 999 897

Fax +39 (011) 511 9214 

E-mail francesco.gianello@juventus.com
Website http://www.juventus.com/

ALLIANZ STADIUM

Adres Strada Comunale di Altessano 131

Postcode 10151

Plaats Torino

Website http://www.ilnuovostadiodellajuventus.com

Geopend 2011

Architect Hernando Suarez, Gino Zavanella

Capaciteit 45.666

Oppervlak gras

Vroegere namen 2011 - 2017 Juventus Stadium 2017 - Allianz Stadium

Derby d'Italia

De Derby d'Italia is de naam die wordt gegeven aan voetbalwedstrijden tussen Internazionale uit Milaan en Juventus uit Turijn. De term werd in 1967 bedacht door de Italiaanse sportjournalist Gianni Brera. De teams komen uit de twee grootste steden in Noordwest-Italië. In 2006 is Inter Milan de landstitel vergeven ten koste van Juventus. Juventus werd de landstitel afgenomen vanwege een match-fixing schandaal. Deze gebeurtenis brengt nog steeds veel intensiteit met zich mee bij de confrontatie tussen beide teams.

Komend weekend strijden Juventus en Internazionale tegen elkaar in de derby D’Italia. Deze wedstrijden worden altijd bestempeld als één van de mooiste en soms hardste wedstrijden van het jaar. Dit jaar zal deze ongetwijfeld nog harder zijn, zeker nadat er veel commotie is ontstaan na de spreekkoren van de Juventus tifosi jegens Mario Balotelli.
 

Deze wedstrijd staat om verschillende zaken in de schijnwerpers. Vooral door het voorval met Balotelli, maar ook omdat beide teams sinds de terugzetting van Juventus naar de Serie B een soort van niet te herstellen band hebben opgebouwd. Terwijl Juventus in de problemen zat profiteerde Internazionale ervan door Zlatan Ibrahimovic en Patrick Vieira over te nemen van La Vecchia Signora. Sinds de terugkeer van Juventus naar de Serie A kwamen er maar twee teams in het nieuws met transfergeruchten, kampioenschappen en trainers die naar elkaar uithaalden. Hoe je het ook draait of keert, Juventus – Internazionale draait om meer dan alleen maar de overwinning. Ze spelen voor de eer, met hart en nieren en ze willen beiden iets bewijzen.

Juventus wil laten zien dat zij ondanks haar terugzetting nog steeds superieur is in Italië en minstens evenwaardig aan Inter. Juve speelt nu haar derde seizoen terug op het hoogste niveau, maar is er nog niet in geslaagd om Inter bij te benen op gebied van resultaten en dat zal komend weekend absoluut een rol spelen in de motivatie 

van de Juventini. De laatste paar weken draait het stroef in Turijn en zal er druk op de schouders van de spelers staan. Als je zonder vertrouwen speelt dan merk je het meteen aan de resultaten en aan het voetbalspel en tegen Bordeaux en Cagliari was dit duidelijk te merken. In Turijn kunnen ze zich geen fouten meer permitteren en tegen Inter is er maar één resultaat denkbaar, een overwinning. Juventus staat momenteel acht punten achter Internazionale en dit is niet wat ze in Turijn hadden verwacht. Juve heeft wel het geluk dat zo goed als iedereen terug is uit blessure, zelfs David Trezeguet is vroeger terug dan verwacht en zal zijn opwachting maken in deze wedstrijd. In tegenstelling tot Juventus kan Internazionale vanuit een zetel spelen waardoor Juventus het extra moeilijk zal krijgen. Inter speelt de laatste tijd beter en beter en speelt met enorm veel vertrouwen waardoor het een moeilijke wedstrijd zal worden in Turijn.
Ik denk dat de wedstrijd zelf in het begin wat aftastend zal beginnen. Beide teams zullen kijken wat voor vlees er in de kuip ligt, maar eens de wedstrijd een kwartier bezig is zal de wedstrijd ontploffen. Ik verwacht een aanvallend Juventus dat voor de overwinning zal strijden en een Inter dat vooral controlerend zal spelen en af en toe een prikje zal uitdelen. José Mourinho heeft afgelopen week al een klein prikje uitgedeeld aan het adres van Juventus door uit te halen naar de prestaties van Juventus tegen Bordeaux. Niet alleen Mourinho maar ook andere Italiaanse grootheden deden al hun zegje over deze wedstrijd. Hoe je het

draait of keert, het is een wedstrijd van levensbelang en een wedstrijd op de scherp van de snee. De competitie kan door deze wedstrijd terug spannend worden maar kan ook al misschien veel te vroeg in een definitieve plooi vallen. Met een nederlaag van Juve staat Inter al elf punten voor op Juventus en dat zullen ze niet meer goed kunnen maken lijkt me.

In deze wedstrijd zullen ongetwijfeld enkele spelers in de schijnwerpers staan. Balotelli werd de laatste paar weken door het slijk gehaald door Juventus supporters waardoor hij zich wil bewijzen. De vraag is alleen of Mourinho hem ook een kans wil geven tegen Juventus. Misschien wil hij hem als jongen van achttien jaar gewoon beschermen tegen de supporters en misschien ook wel tegen zichzelf. Hij heeft een moeilijk karakter waardoor je nooit goed weet hoe hij gaat reageren op bepaalde situaties. Mourinho is iemand die in zo’n soort zaken inzicht heeft en zal doen wat het beste is voor hem en Inter. Ik hoop in ieder geval dat het faire wedstrijd wordt waarin Balotelli of een andere gekleurde speler niet te maken zal krijgen met racisme. Een andere speler die extra gemotiveerd aan deze wedstrijd zal verschijnen is Diego die tegen een topclub eens zijn waarde wil bewijzen. Hij heeft nog niet echt overtuigend gepresteerd bij Juventus en hij zal er alles aan doen om Juventus naar de overwinning te leiden. Hoe de wedstrijd zal verlopen en wie er zal winnen weten we nog niet maar daar zullen we komend weekend een antwoord op krijgen.

Vrienden van VanBastisch