Augsburg

FC AUGSBURG

Opgericht 1907

Adres Donauwörther Straße 170 86154 Augsburg

Land Duitsland

Telefoon +49 (821) 455 4770

Fax +49 (821) 455 47770 

E-mail info@fcaugsburg.de
Website http://www.fcaugsburg.de

WWK ARENA

Adres Bürgermeister Ulrich-Straße 90

Postcode 86199

Plaats Augsburg

Website http://www.impuls-arena.de

Geopend 2009

Architect Bernhard & Kögl

Capaciteit 30.662

Oppervlak gras 

Vroegere namen 2006 - 2009 tijdens constructie Augsburg Arena, 2009 - 2011 Impuls Arena, 2011 - 2015 SGL Arena

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 n.n.b. FC Augsburg - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. FC Augsburg - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 8 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. FC Augsburg - Arminia Bielefeld
 • Speelronde 10 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. FC Augsburg - VfB Stuttgart
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. FC Augsburg - Bayern München
 • Speelronde 14 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. FC Augsburg - VfL Bochum
 • Speelronde 16 woensdag 15 december 2021 n.n.b. FC Augsburg - RB Leipzig
 • Speelronde 19 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. FC Augsburg - Eintracht Frankfurt
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. FC Augsburg - Union Berlin
 • Speelronde 23 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. FC Augsburg - SC Freiburg
 • Speelronde 24 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. FC Augsburg - Borussia Dortmund
 • Speelronde 26 zaterdag 12 maart 2022 n.n.b. FC Augsburg - FSV Mainz 05
 • Speelronde 28 zaterdag 2 april 2022 n.n.b. FC Augsburg - VfL Wolfsburg
 • Speelronde 30 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. FC Augsburg - Hertha BSC
 • Speelronde 32 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. FC Augsburg - 1. FC Köln
 • Speelronde 34 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. FC Augsburg - Greuther Fürth


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van Augsburg! 

Augsburg

Dit is de oude Duitse stad, waar alles is, voor een leuk en comfortabel verblijf: moderne hotels, entertainment complexen, een grote verscheidenheid aan excursies, musea en culturele programma's. 

Een eerste tour door Augsburg ligt in een centraal plein Rathausplatz, waarop het stadhuis een prachtig monument van de Renaissance is. De Perlachturm toren, waarvan de hoogte 80 meter is, werd in de late 18e eeuw aan het stadhuis toegevoegd. Bezoekers kunnen naar de top van de toren klimmen en van een uitkijkplatform de grandeur van stedelijke buurten bewonderen. U kunt de Gouden Zaal, die in een van de kamers van het stadhuis werd geopend bezoeken. Hier kunt u waardevolle schilderijen en sculpturen van bekende Duitse kunstenaars zien. Tegenover het stadhuis is een ander oud symbool van de stad, de fontein, ter ere van keizer Augustinus opgericht en naar hem vernoemd. 


Het oudste deel van de stad is Fuggerei. Gebouwen, gelegen op dat grondgebied, werden in de 16e - 17e eeuw gebouwd en zijn perfect bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Over de geschiedenis van deze bijzondere wijk kunt u in het Fuggerei museum leren, die werd in een van de oude huizen geopend. Het meest prominente religieuze gebouw is de St. Mary Kathedraal, waarvan de bouw in de 9e eeuw begon en bijna zeshonderd jaar duurde. Hier is er een ondergrondse kapel, en een prachtig altaar, en fresco's en standbeelden van wonderlijke schoonheid.

Een groot aantal musea zijn in Augsburg geopend. U kunt het Museum van het Augsburg Puppet Theatre, het Huis-Museum van de familie Mozart, het Museum van Maximiliaan II, het Romeinse museum en het Zwabische architectuur museum bezoeken. Een van de meest boeiende excursies is een reis naar het park "Westelijke bossen van Augsburg ", waar u van het spectaculaire landschap kunt genieten en een aantal van de lokale dorpen kunt bezoeken. 

Er is een aantal interessante familiehuizen bewaard gebleven in Augsburg, waaronder het huismuseum van Bertolda Brehta - de beroemde schrijver. Dit historische gebouw is gebouwd in de 16e eeuw en is een klassiek voorbeeld van nationale architectuur. In dit huis in 1898 werd Evgeniy Bertold Friedrich Brecht geboren, wiens leven en werk nu wordt geïllustreerd in het speciale museum in dit gebouw. Het werd geopend in 1998 op de 100ste verjaardag van de geboorte van de schrijver. Tegenwoordig is er in het museum een ​​interessante verzameling persoonlijke bezittingen van de schrijver en zelfs kunstwerken en antiek meubilair. 

Een van de meest spectaculaire monumenten van de architectuur is het wapen, het werd gebouwd in het begin van de 16e eeuw. Tegenwoordig zijn de belangrijkste kenmerken van het historische gebouw spectaculaire sculpturen. Ze verbeelden de Aartsengel Michael, die Satan plundert. Tot 1895 werd het historische gebouw gebruikt als een arsenaal, en in de late 19e eeuw werd het 

omgebouwd tot een brandweerkazerne. Het historische gebouw werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog; de restauratie werd pas in de jaren 80 van de vorige eeuw voltooid. Tegenwoordig wordt het historische gebouw omgetoverd tot een tentoonstellingszaal met een verscheidenheid aan culturele evenementen. 

Een van de mooiste plekken in de stad wordt beschouwd als de hoftuin, het wordt meestal behandeld als een enkel complex met de residentie van de aartsbisschop. Deze tuin werd in 1744 geplaatst, maar werd onlangs beschikbaar voor bezoeken in 1965. Tegenwoordig kunt u in deze prachtige tuin de bomen en sierplanten zien die uit verschillende delen van de wereld zijn meegebracht, en hier zijn zelfs tal van antieke sculpturen. De historische tuin heeft zijn eigen interessante geheim: er is een open boekenkast op zijn grondgebied. Iedereen kan zijn favoriete boek uithalen of boeken uit zijn persoonlijke bibliotheek meenemen. 

Fans van kunst zullen geïnteresseerd zijn om Shetslera Palace te zien - een prachtig 18e-eeuws paleis, dat tegenwoordig de National Art Gallery herbergt. In dit museum kunt u originele schilderijen van Veronese, Canaletto en Van Dyck bekijken. Op zichzelf is het paleis ook een echt kunstwerk, het is bijna volledig bewaard gebleven in de originele afwerking. Aan de muren en het plafond kunt u nog steeds de prachtige schilderijen en stucwerk zien, het paleis zelf heeft ook veel unieke interieurelementen bewaard.

Vrienden van VanBastisch