Bayern München

BAYERN MÜNCHEN

Opgericht 1900

Adres Säbener Straße 51 81547 München

Land Duitsland

Telefoon +49 (89) 699 310

Fax +49 (89) 644 165 

E-mail webmaster@fcbayern.de
Website http://www.fcbayern.telekom.de

ALLIANZ ARENA

Adres Werner-Heisenberg-Allee 25

Postcode 80939

Plaats München

Website http://www.allianz-arena.de/index.php

Geopend 2005

Architect Herzog and Meuron- Arupsport

Capaciteit 75.000

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 n.n.b. Bayern München - 1. FC Köln
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. Bayern München - Hertha BSC
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Bayern München - VfL Bochum
 • Speelronde 7 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. Bayern München - Eintracht Frankfurt
 • Speelronde 9 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. Bayern München - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 11 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. Bayern München - SC Freiburg
 • Speelronde 13 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Bayern München - Arminia Bielefeld
 • Speelronde 15 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Bayern München - FSV Mainz 05
 • Speelronde 17 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. Bayern München - VfL Wolfsburg
 • Speelronde 18 zaterdag 8 januari 2022 n.n.b. Bayern München - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. Bayern München - RB Leipzig
 • Speelronde 23 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Bayern München - Greuther Fürth
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Bayern München - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 27 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Bayern München - Union Berlin
 • Speelronde 29 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Bayern München - FC Augsburg
 • Speelronde 31 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. Bayern München - Borussia Dortmund
 • Speelronde 33 zaterdag 7 mei 2022 n.n.b. Bayern München - VfB Stuttgart


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van Bayern München! 

München

München, een van de rijkste en duurste steden in Europa, werd opgericht in 1158 door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen en Beieren. Sinds 1806 is München de hoofdstad van Beieren. In deze plaats zijn de belangrijkste banken, een krachtig multimediasysteem en internationale bedrijven, zoals bijvoorbeeld BMW geconcentreerd. De belangrijkste stad van Beieren, heeft een aantal musea van de wereld belang, een levendige culturele omgeving, een bruisend nachtleven en zo wereldwijd bekend evenement als het Oktoberfest. 


De belangrijkste architectonische monumenten en bezienswaardigheden van München liggen, natuurlijk, bij de "Karlsplatz" en "Marienplatz" . Deze pleinen zijn zeer goed bekend om hun Oude- en Nieuwe stadhuis. Het pittoreske historische centrum ligt rond de "Marienplatz" met zijn hoge kolom van Maria. De kerk Frauenkirche is er vlakbij. De krachtige torens van deze kerk werden een symbool van München. De “Hofbräuhaus" brouwerij, de "Residence" en de "Viktualienmarkt"  hebben verbazingwekkende architecturale structuren. Het "Odeonplatts"  plein en de kerk "Theatinerkirche" voltooien deze onvergetelijke mooie plaats. Een van de mooiste straten van München, "Ludwig-Leopoldstrasse" , ligt in het noorden. 

"Marienplatz"
is de meest levendige toeristische plaats in München. U kunt op het plein een heleboel interessante dingen vinden, zoals een klokkenspel "Glockenspiel" op de voorkant van het "Nieuwe Stadhuis" , gebouwd in de XIX eeuw. Om 11, 12 en 21 uur begint hier onder het gelui van de klok een poppenspel over verschillende historische gebeurtenissen. Een toren met een hoogte van 85 meter, maakt deel uit van het "Nieuwe Stadhuis", van hier heeft men een prachtig uitzicht over de oude wijk van München. Op de top van de toren is er een talisman en een symbool van de stad, de kleine monnik Kindle. Vanaf hier kunt u gewoon de winkel straten ingaan en een verscheidenheid van cafés en restaurants liggen hier op loopafstand. 

"Frauenkirche"
Niet ver van de "Marienplatz", in het midden van de stad, op het plein "Frauenplatz" is er de belangrijkste kerk van München, de "Frauenkirche" . De twee 99-meter hoge torens bepalen grotendeels de aanblik van het hedendaagse München. De kerk is tussen de jaren 1468 en 1488 in de barokke stijl gebouwd en wordt als één van de topstukken van de Beierse architectuur beschouwd. Overigens, niet iedereen is even positief over de schoonheid van "Frauenkirche". Voor sommigen lijkt de kerk te somber van binnen. Maar in ieder geval, is het natuurlijk altijd de moeite waard, om zelf een kijkje te nemen en uw eigen mening op te maken. 

De Residentie ligt in het noorden van Marienplatz. Het is een groot complex van gebouwen van Vittelbaherami, de familie, die roem en een rijkdom bracht aan München. De bouw werd uitgevoerd in de XVIII eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog zijn deze zwaar getroffen gebieden herbouwd. Tegenwoordig zijn er enkele musea gevestigd in het voormalige hertogelijke paleis. Het zijn, het museum van oude munten en het museum van porselein en er is ook een grote concertzaal en een klein theater. Natuurlijk, moet er ook aandacht worden besteed aan het Museum van Residences en de schatkamer. 

München is wereldberoemd om zijn 'Oktoberfest'op Theresienwiese, echter, deze stad heeft veel meer dan alleen bier, zoute zoute krakelingen en meisjes in een volkkleding te bieden. Een ongelooflijk aantal musea (kaart: museums ) zijn in München gevestigd, de belangrijkste daarvan zijn: het Duitse museum, de Nationaal Prehistorische Collectie, de "Alte Pinakothek", het Etnografisch museum en het Munchen stads Museum, die in een voormalige wapenkamer is gevestigd. 

Het museum van Duitsland
Het enorme Duitse museum (Deutsches Museum)  ligt op het Museumeiland aan de rivier Isar en behandelt diverse

aspecten van wetenschap, techniek en transport. Het museum is zo groot dat het nauwelijks mogelijk is om alles in een dag te bezichtigen. Tot de meest interessante delen van het museum behoren, de sectie van miniaturen, een planetarium en een nieuwe sectie van transport. 

De "Alte Pinakothek"  - is de grootste en oudste van kunstmusea van München. Het werd gebouwd in de XIXe eeuw op bevel van hertog Ludwig I, die onmiddellijk hier al zijn schilderijen naartoe verplaatste. Tegenwoordig heeft het museum een zeer grote verzameling van kunstwerken van meesters van de XIV-XVIII eeuw. 


Ondanks dat het een grote stad is, heeft München voldoende groene gebieden, parken en tuinen. De wereldberoemde Engelse tuin  strekt zich uit van het centrum tot de noordelijke voorsteden. Dit is een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad, het overtreft op zijn gebied het Central Park in New York. Het Olympische Park  is net als de Engelse tuin ook zeer populair, het trekt de bezoekers aan met talrijke meren en een groots uitzicht op de stad vanaf de Olympische heuvel. Het "Nymphenburg Park" is ongetwijfeld een bezoek waardig, want er is daar een prachtig paleis. Een favoriete plek, om te zwemmen en een barbecue, is park Izarauen. Om uit de buurt van de drukte te wandelen, kunt u het beste voor Westpark kiezen, voor verschillende botanische tuinen, voor het park "Deer Garden" of voor de Hoofs Tuin. 

München is tevens een prachtige plek voor het winkelend publiek. De "Maximilianstraße"  is ongetwijfeld de meest elegante winkelstraat in München. Maar u kunt in München afgezien van de luxe boetieks en elegante passages een ongelooflijk aantal winkels, vinden, die verkopen alles wat het hart begeert en meer. Hetzelfde geldt voor het koken. Bijna al het eten en tradities van de wereld zijn vertegenwoordigd in München. Deze bijzondere hoofdstad van Beieren is beroemd om zijn gekookte kalfsvlees worst, gezouten pretzels en verschillende soorten bier. En bovendien, wonen hier zeer gastvrije mensen.

Vrienden van VanBastisch