Borussia Dortmund

BORUSSIA DORTMUND

Opgericht 1909

Adres Rheinlanddamm 207-209 44137 Dortmund

Land Duitsland

Telefoon +49 (231) 902 00

Fax +49 (231) 902 0105 

E-mail info@bvb.de
Website http://www.bvb.de

SIGNAL-IDUNA-PARK

Adres Strobelalle 50

Postcode 44139

Plaats Dortmund

Telefoon +49 (1805) 309 000

Website http://www.signal-iduna-park.de

Geopend 1974

Architect Planunsgruppe Drahtler

Capaciteit 81365

Oppervlak gras

Vroegere namen 1974 - 2005 Westfalenstadion

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - Union Berlin
 • Speelronde 7 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - FC Augsburg
 • Speelronde 8 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - FSV Mainz 05
 • Speelronde 10 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - 1. FC Köln
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - VfB Stuttgart
 • Speelronde 14 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - Bayern München
 • Speelronde 16 woensdag 15 december 2021 n.n.b. Borussia Dortmund - Greuther Fürth
 • Speelronde 19 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - SC Freiburg
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 23 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 26 zaterdag 12 maart 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld
 • Speelronde 28 zaterdag 2 april 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - RB Leipzig
 • Speelronde 30 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg
 • Speelronde 32 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - VfL Bochum
 • Speelronde 34 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Borussia Dortmund - Hertha BSC


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van Borussia Dortmund!

Dortmund

Dortmund is een van de grootste steden van Duitsland. Voor eerste vermeldingen van de stad kan worden verwezen naar de 9e eeuw. De stad werd toen Trotmani genoemd en het was een groot handelscentrum. In de 17e eeuw heeft Dortmund ernstig te lijden gehad van de "Dertigjarige Oorlog", maar het herstelde zich snel en begon een leidende rol in het economische en politieke leven van het land te spelen. 

De stad met zijn verbazingwekkende geschiedenis trekt traditioneel veel reizigers aan. Er zijn nog veel interessante monumenten en oude gebouwen hier. In Dortmund vindt u ook een groot aantal uitgaanscentra en comfortabele hotelcomplexen. Een oud deel van de stad is het meest interessant. U kunt langs kwartalen gebouwd in de 18e en 19e eeuw lopen, oude kerken en kathedralen zien, lekker tot rust komen op een van de schilderachtige pleintjes of de beste gerechten en culinaire hoogstandjes gemaakt door lokale koks, proberen. 

Een groot aantal gebouwen, die tot op deze tijd hebben overleefd, hebben een religieuze betekenis. Er zijn de St. Ewald kerk, de Pastor kerk en de kerk van St. Peter's, die worden beschouwd als de mooiste oude gebouwen in Dortmund. Toeristen zijn van oudsher geinteresseerd in excursies naar cokesfabriek "Hanze" en de Zoller mijn-bouw. Tegenwoordig zijn deze industriële complexen, door die Dortmund beroemd hebben gemaakt en naar de hoogste economische plaatsen hebben gebracht, volledig in musea omgezet.

Als het gaat om het beschrijven van bijzonderheden van Dortmund, moeten we zeker de nogal ongebruikelijke vorm 

van vervoer vermelden - grote dubbeldeks bussen, die op de straten van de stad rijden. U kunt vanuit deze bus van de pracht van het landschap van de stad erg genieten. De rit met een dergelijke bus geeft veel indrukken en het laat veel positieve herinneringen achter. Er zijn ook verschillende musea in Dortmund en ieder van hen herbergt onschatbare historische collecties. U kunt het Industriële museum bezoeken, op de Oude Markt wandelen en het Brouw Museum bezichtigen, waar u veel interessants over de traditionele schuimige dranken en bijzondere soorten van bier zult ontdekken. 

Een opvallend architectonisch monument van de late 19e eeuw is het stadhuis. Het is een spectaculair vijf ver-diepingen tellend gebouw, gebouwd in de beste tradities van de neorenaissancestijl. Het allereerste stadhuis werd meer dan 600 jaar geleden op deze plek gebouwd. In de loop van de jaren kwam het om de verlatenheid te vol-tooien en werd het gedeeltelijk vernietigd. In de tweede helft van de 19e eeuw, toen werd besloten om een ​​nieuw stadhuis op zijn plaats te bouwen, werden de overgebleven fragmenten van het oude gebouw in de werken gebruikt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de constructie zwaar beschadigd, maar werd snel hersteld door de inspanningen van plaatselijke ambachtslieden. 

Sommige elementen van middeleeuwse vestingwerken worden bewaard in de stad, waaronder de Eagle Tower is een uitstekend voorbeeld. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en maakte deel uit van het vestingcomplex. Tot voor kort was de toren in een verwoeste staat. Het werd pas in 1992 gerestaureerd. Tijdens het werk gebruikten de specialisten historische schetsen, zodat de toren werd 

gerestaureerd in overeenstemming met het origineel. Nu is er in de muren van de toren een interessant museum met een verzameling oude wapens en archeologische vondsten.

Een zeer interessante en populaire culturele instelling is de Dortmunder U. Het is gevestigd in een uniek historisch gebouw, dat de grootste brouwerij in de stad was. Op het moment van de bouw in 1926 was dit gebouw de hoogste in de stad. De fabriek bleef operationeel tot 1994. Nu wordt het mooie en grote gebouw gebruikt voor kunsttentoonstellingen en andere interessante evenementen gewijd aan hedendaagse kunst en design. 

Fans van ongewone attracties zullen geïnteresseerd zijn om de 'stadsradio en televisietoren Florianturm' te bezoeken. De hoogte is 211 meter. Op de top van de toren is een populair restaurant, dat wordt beschouwd als een van de meest romantische in de stad. Een chique uitzicht op de stad opent vanuit de hal. Als u het dure restaurant niet wilt bezoeken, kunt u naar het observatiedek gaan. Het is op een van de laatste verdiepingen van de toren. 

In Dortmund is er een prachtige botanische tuin die een van de grootste ter wereld is. Het gebied is 65 hectare. De tuin werd gesticht in het begin van de 19e eeuw en presenteert bezoekers vandaag met een enorme collectie exotische planten. In totaal zijn er ongeveer 4.500 soorten planten en bloemen op zijn grondgebied.

Voor de voetballiefhebber is er één absolute 'must-see': de 'Gelbe Wand'  in het Westfalenstadion. De (maximale) voetbalbeleving bij uitstek!

Vrienden van VanBastisch