FSV Mainz 05

FSV MAINZ 05

Opgericht 1905

Adres Isaac-Fulda-Allee 5 55124 Mainz

Land Duitsland

Telefoon +49 (6131) 375 500

Fax +49 (6131) 375 5033 

E-mail info@mainz05.de
Website http://www.mainz05.de

OPEL ARENA

Adres Eugen-Salomon-Straße 1

Postcode 55128

Plaats Mainz

E-mail info@coface.de

Website http://www.coface-arena.de

Geopend 2011

Architect agn Niederberghaus & Partner

Capaciteit 34.034

Oppervlak gras

Vroegere namen 2011 - 2016 Coface Arena

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - RB Leipzig
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - Greuther Fürth
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - SC Freiburg
 • Speelronde 7 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - Union Berlin
 • Speelronde 9 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - FC Augsburg
 • Speelronde 11 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln
 • Speelronde 14 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg
 • Speelronde 16 woensdag 15 december 2021 n.n.b. FSV Mainz 05 - Hertha BSC
 • Speelronde 19 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - VfL Bochum
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 23 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund
 • Speelronde 27 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - Arminia Bielefeld
 • Speelronde 30 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart
 • Speelronde 32 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - Bayern München
 • Speelronde 34 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van FSV Mainz 05!

Mainz

Duitsland is internationaal beroemd om zijn oude stadjes met oude tradities. Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz, is een van deze steden. Rijnland-Palts is een deelstaat in de buurt van Frankfurt-am-Main. Mainz is de bekende stad van universiteiten, vele omroepen, bisschoppen, en grootse kathedralen. Het is ook goed ontwikkeld als industrieel centrum. In Mainz werden de eerste boeken gedrukt die in Europa verschenen. Het beroemde Duitse carnaval, dat traditioneel begint op vasten avond, vindt in deze stad zijn oorsprong. 

Dankzij zijn oude geschiedenis is Mainz altijd al gebruikt als een verbindingspunt tussen Oost-en West-Europa. Vanwege dit feit werd de stad al in 747 het centrum van een bisdom. Dat is de hoofdreden, waardoor u hier talloze kerken en kathedralen vindt. In het historische centrum van Mainz, hebben de St. Martin - en Stephen kathedralen een groot aantal gangen en kapellen, verschillende orgels en een onvergetelijke sacristie. Achter dit grandioze gebouw stroomt de Rijn, die meestal vol is met tal van kleine en grote toeristische boten. Een andere prachtige kerk is gebouwd in de buurt van het treinstation. Dit is de gotische kerk gebouwd in de XIVe eeuw. De gebrandschilderde ramen van deze kerk zijn gemaakt door Marc Chagall zelf en zijn voorzien van diverse verhalen uit de Bijbel.

Toeristen zullen ook veel interessants in de voorsteden van Mainz vinden. Een andere beroemde Duitse stad, Frankfurt, ligt op slechts twintig minuten rijden met de trein. Als u ervoor kiest om langs de prachtige straten van de 

voorsteden van Mainz te rijden, dan kunt u Wiesbaden - een aristocratische badplaats bezoeken, waar zelfs door beroemde Russische schrijvers en prominente persoonlijkheden vakantie is gevierd. Rijdt u een beetje verder weg van Mainz, dan komt u bij een aantal mooie steden met prachtige architectuur - Ingolstadt, Eltville, Rüdesheim. Natuurlijk, zult u op al deze locaties in de gelegenheid zijn om van heerlijke Rijn-wijnen te genieten.


Een van de mooiste plekken is het stadspark. Een wandeling er doorheen zal op elk moment van het jaar aangenaam zijn. Het prachtige park werd gesticht in de late 17e eeuw. Voordien werd een klein deel van het huidige park bezet door een farmaceutische tuin. Sinds de oprichting van het park wordt het constant getransformeerd, aangevuld met nieuwe gebouwen en decoraties. Nu zijn er op zijn grondgebied vogelhuisjes, bloemrijke huizen, vele prachtige sculpturen, prieeltjes en paviljoens. Om dieren in het park te houden, werden enkele tientallen openluchtkooien gebouwd. Het is vooral interessant om het park te bezoeken in augustus, wanneer hier een traditionele wijnbeurs wordt gehouden. 

Op de kruising van twee historische straten staat de Holzturm-toren, een zeer ongebruikelijke en opmerkelijke historische plek. Deze middeleeuwse toren, die beschouwd wordt als een echt voorbeeld van de gotische stijl, werd gebouwd in het begin van de 15e eeuw. Het was onderdeel van het Mainz-verdedigingssysteem en later werd het gebruikt als een gevangenis. Tegenwoordig worden 

interessante excursies in de toren georganiseerd, waarbij het mogelijk is om informatie te vinden over de beroemdste gevangenen. 

Een van de meest prachtige architecturale monumenten van Mainz, het huis aan de Romeinse keizer verdient aandacht. Dit chique herenhuis in renaissancestijl is in de 17e eeuw gebouwd voor een van de rijke lokale kooplieden. In de 18e eeuw werd hier een van de meest luxueuze hotels in de stad geopend. De hotelgasten waren Voltaire, Goethe, Mozart, evenals andere beroemde figuren uit cultuur en politiek. In 1930 werd op last van het stadsbestuur een museum geopend. Nu herbergt het gebouw een rijke expositie gewijd aan de ontwikkeling van gedrukte kunst. 

Het Romeins-Germaans museum in Mainz is alleen bekend bij toeristeneenheden, maar bevat ook een zeer interessante en waardevolle verzameling archeologische tentoonstellingen. De grondlegger van het museum is Ludwig Lindenschmit - een bekende onderzoeker van de antieke geschiedenis die in het midden van de 19e eeuw een verzameling vondsten en voorwerpen begon te vormen. Nu slaat het museum vele unieke archeologische vondsten op, waaronder de meest mysterieuze vondsten van moderne onderzoekers. Onder leiding van het museumpersoneel wordt regelmatig nieuw archeologisch onderzoek uitgevoerd, zodat de collectie ervan voortdurend wordt aangevuld. Dit museum wordt niet alleen bezocht door nieuwsgierige toeristen, maar ook door professionele archeologen van over de hele wereld.

Vrienden van VanBastisch