RB Leipzig

RASEN BALLSPORT LEIPZIG

Opgericht 2009

Adres Neumarkt 29-33 4109 Leipzig

Land Duitsland

Telefoon +49 (341) 124 7970

Fax +49 (341) 124 79711 

E-mail soccerrbl.office@redbulls.com
Website http://www.dierotenbullen.com

RED BULL ARENA

Adres Am Sportforum 3

Postcode 04105

Plaats Leipzig

Geopend 2004

Capaciteit 44.345

Oppervlak gras

Vroegere namen 2004 - 2010 Zentralstadion Leipzig

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 n.n.b. RB Leipzig - VfB Stuttgart
 • Speelronde 4 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. RB Leipzig - Bayern München
 • Speelronde 6 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. RB Leipzig - Hertha BSC
 • Speelronde 7 zaterdag 2 oktober 2021 n.n.b. RB Leipzig - VfL Bochum
 • Speelronde 9 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. RB Leipzig - Greuther Fürth
 • Speelronde 11 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. RB Leipzig - Borussia Dortmund
 • Speelronde 13 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. RB Leipzig - Bayer Leverkusen
 • Speelronde 15 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach
 • Speelronde 17 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. RB Leipzig - Arminia Bielefeld
 • Speelronde 18 zaterdag 8 januari 2022 n.n.b. RB Leipzig - FSV Mainz 05
 • Speelronde 20 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. RB Leipzig - VfL Wolfsburg
 • Speelronde 22 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. RB Leipzig - 1. FC Köln
 • Speelronde 25 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. RB Leipzig - SC Freiburg
 • Speelronde 27 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. RB Leipzig - Eintracht Frankfurt
 • Speelronde 29 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. RB Leipzig - 1899 Hoffenheim
 • Speelronde 31 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. RB Leipzig - Union Berlin
 • Speelronde 33 zaterdag 7 mei 2022 n.n.b. RB Leipzig - FC Augsburg


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Duitsland voor een wedstrijd van RB Leipzig!

Leipzig

Leipzig is een stad in Duitsland, die is gelegen aan de oever van de Weiße Elster rivier. De bevolking van de stad telt 503 duizend mensen. Leipzig is ook de locatie van de internationaal beroemde luchthaven. 

In deze stad zijn goed ontwikkelde sectoren zoals machinebouw, bont -, naai -, en chemische industrie. Vanaf de XVe eeuw heeft de stad ook een groot uitgeverij centrum en een centrum van handel (bont veilingen en eerlijke handel). 

De stad wordt vaak gekozen als de locatie van de internationale filmfestivals van documentaire- en korte films. Er zijn ook een universiteit, de eerste serre in Duitsland, een concert vereniging en het Gewandhaus orkest. Leipzig is beroemd om zijn theaters (het Theater van Opera en "Shaushpilhauz").

 

Toeristen wordt aangeraden om het Museum van Schone Kunsten, het Museum van Ambachten, het Etnografisch Museum, het Duitse museum van Boeken en nog veel meer te bezoeken. Het oude stadhuis kan ook uw aandacht vangen. Het wordt gebruikt om de tentoonstelling van het Museum van de Geschiedenis van Leipzig te houden. Het gebouw is gemaakt tijdens de Renaissance en omgeven door woonkwartieren van dezelfde periode. 

Tot de beste bezienswaardigheden van de Leipzig behoren ook de kerk van St. Thomas gebouwd in de gotische stijl, waarbij de grote Duitse componist I.S. Bach het kerk koor bestuurde; het Hooggerechtshof; Leipzig Gewandhaus dat is ook de locatie van het lokale filharmonisch orkest; het Monument van de Strijd van de Naties die functioneerd als

observatie plaats, met zijn 91 meter hoogte, is het het hoogste monument in Europa, dat de gebeurtenissen van 1813 eert; en de kerk van St. Nicolaas is de grootste en oudste kerk van de stad. Achter het Oude Stadhuis vindt u ook het gebouw van de Oude Beurs in de barokke stijl. Vele jaren geleden verzamelden zich in dit gebouw vertegenwoordigers van de handelaren. Ook interessant zijn, het nieuwe stadhuis en de "Gedächtniskirche", opgedragen aan de Russische soldaten. 

Kinderen worden aangemoedigd om de dierentuin in Leipzig te bezoeken, die bekend staat om het hoogste aantal primaten en het grootste aquarium van Europa. 

Een van de mooiste monumenten van de architectuur in de stad is het Gohlis-paleis. Het werd in de 18e eeuw gebouwd voor een stadsambtenaar. Dankzij zijn vrouw was de binnenhuisarchitectuur van het paleis een van de meest luxueuze van de stad. De eigenaars investeerden enorme sommen geld in de aankoop van kunstwerken en kostbare sieraden. In de 18e eeuw werd dit paleis regelmatig bezocht door hooggeplaatste personen. Ze hielden hier elegante ballen en literaire avonden. Nu wordt het historische gebouw, omgeven door een weelderige tuin, gerund door de staat. 

De unieke St. Thomas kerk die werd gebouwd in de 13e eeuw wordt bewaard in de stad. Voor een lange geschiedenis van het bestaan ​​heeft het vele reconstructies overleefd. De kerk is een spectaculair architectonisch monument in de laatgotische stijl. Voor de hele wereld is deze kerk grotendeels bekend om het feit dat op haar grondgebied het graf van de wereldberoemde componist 

Johann Sebastin Bach ligt. Tijdens zijn leven diende hij als cantor in de kerk. Honderd jaar geleden werd een sculptuur van de musicus geïnstalleerd op het plein naast de kerk. 

Fans van klassieke muziek in Leipzig zullen geïnteresseerd zijn om een ​​andere plaats te bezoeken - het Mendelssohn House Museum. In de stad is er een oud huis waarin Felix Mendelssohn de laatste jaren van zijn leven heeft doorgebracht. In het historische gebouw werd de sfeer van het verleden zo veel mogelijk bewaard. Hier werden de bezittingen van de beroemde componist, zijn brieven en verschillende historische documenten bewaard. 

Een van de meest ongewone attracties van Leipzig is Auerbach's Kellar, gelegen in het hart van de historische wijk. Dit oude restaurant werd geopend in de eerste helft van de 15e eeuw. De eerste vermelding ervan dateert uit 1428. Toen was er een kleine taverne waarin ze wijn verkochten. Deze iconische taverne wordt genoemd in het verhaal van Goethe. Het was hier, volgens de auteur, dat de ontmoeting tussen Faust en Mephistopheles plaatsvond. De wereldberoemde hervormer, Martin Luther vond het heerlijk om tijd door te brengen in dit restaurant. Tegenwoordig is het historische restaurant een van de meest prestigieuze in de stad. 

Op het marktplein kunt u het historische Alte Waage-gebouw zien. Het werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerder was in dit prachtige gebouw de Chamber of Weights and Measures. In de jaren 60 van de vorige eeuw werd het gebouw gereconstrueerd volgens oude mock-ups en tegenwoordig is het een van de meest ongewone in de stad.

Vrienden van VanBastisch