AFC Bournemouth

AFC BOURNEMOUTH

Opgericht 1899

Adres Dean Court, Kings Park BH7 7AF Bournemouth, Dorset

Land Engeland

Telefoon +44 (844) 576 1910

Fax +44 (1202) 726 373 

E-mail enquiries@afcb.co.uk
Website http://www.afcb.co.uk

VITALITY STADIUM

Adres Dean Court, Kings Park

Postcode BH7 7AF

Plaats Bournemouth, Dorset

Geopend 2001

Capaciteit 12.000

Oppervlak gras

Vroegere namen 2001 - 2010 Fitness First Stadium, 2010 - 2011 Dean Court, 2011 - 2013 Seward Stadium 2013-2015 The Goldsands Stadium

Wedstrijdprogramma seizoen 2020/2021

  • nog niet bekend


*Let op: wedstrijd nog niet definitief vastgesteld

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van AFC Bournemouth!

Bournemouth

Bournemouth in het graafschap Dorset is een typische Britse badplaats. Uiteraard heeft de kustplaats net als de andere belangrijke Britse badplaatsen een pier met horecagelegenheden. De pier steekt als een soort herkenningsteken de zee in: op deze plek is het uitgaansleven geconcentreerd. Mede dankzij de prachtige kustlijn waar elke Instagrammer tegenwoordig een moord voor zou doen (#OMG), is Bournemouth al honderden jaren dé ultieme strandbestemming van Engeland. Duizenden zonaanbidders komen in de zomermaanden naar deze gouden stranden. Maar dit gezellige Britse stadje is meer dan alleen zand. Je kunt er zo veel doen, zien en eten. 


Geschiedenis

De omgeving van Bournemouth was enkele eeuwen geleden nog vrijwel onbewoond. De Earl van Southamphton concludeerde in 1574 dat de kuststrook bij Bournemouth een uitstekende plek was als landingsplek voor een vijandig leger. "Twee eeuwen later verdwaalde hier een 'captain' van de kustwacht, omdat 'op deze dorre en wilde heide geen menselijk wezen te bekennen was waaraan men de weg kon vragen'," vertelt Bernd Polster in zijn reisgids over Zuid-Engeland. In de negentiende eeuw was deze omgeving het domein van de stropers en de smokkelaars. Bournemouth is dus geen belangrijke historische plaats en er zijn geen belangrijke gebouwen.


Alles staat in Bournemouth in het teken van het toerisme. Door het milde klimaat is de kustplaats het gehele jaar attractief. Aan de kust staan grote, Victoriaans aandoende hotels. Doordat Bournemouth een populaire toeristische bestemming is komt men hier mankracht tekort. Het werkloosheidscijfer is hier laag. Ondanks dit fraaie cijfer, is er reden tot zorg. De Britten hebben immers hun reisgewoonte drastisch gewijzigd. Aan het einde van de jaren zeventig bracht vijftig procent van de bevolking de vakantie in eigen land door. Tegenwoordig is dit dertig 

procent. Als u door Bournemouth wandelt, zult u dit verval zien: veel oude glorie en achterstallig onderhoud.

Leer surfen

Bournemouth heeft het eerste kunstmatige surf-rif van Europa en is mede hierdoor de perfecte plek om je wetsuit aan te trekken en het water op te gaan. Als je nog nooit eerder op een board hebt gestaan, kun je les volgen bij een surfschool. Elk jaar zijn er openbare surfwedstrijden waarbij ervaren surfers hun kunsten vertonen. De zee is hier warmer dan in de meeste andere plekken in Engeland, dus neem zeker een duik. Ben je eenmaal het water uit, vier je nieuwe ervaring dan bij Urban Reef, een restaurant met een adembenemend uitzicht.

Ervaar het nachtleven

Bournemouth staat bekend om zijn hippe nachtleven vol cafés, pubs en discotheken. We raden je aan om iets te drinken in Aruba, Bournemouths legendarische cocktailbar bij het strand. Dit café is gevestigd op de pier en biedt prachtig uitzicht op zee. Voor de zwoele zomeravonden is er ook een terras. Proost!

Slenter over het strand

Een reis naar Bournemouth is nooit compleet zonder een wandeling langs de indrukwekkende kust. Je vindt hier meer dan elf kilometer zandstranden in beide richtingen. Slenter bijvoorbeeld naar het oosten tot Hengistbury Head. Maak de korte klim naar de ruige kliffen en je word beloond met unieke uitzichten over de baai. Op een heldere dag kun je zelfs de beroemde witte kliffen op het Isle of Wight zien. Als je geen hoogtevrees hebt, is een tochtje in de Bournemouth Eye zeker een aanraden: in deze heteluchtballon zie je hetzelfde prachtige uitzicht, maar dan vanaf hoog boven de baai (hoera!).


Loop de hele pier af

Als je toch over het strand wandelt, vergeet niet naar de 

de pier te gaan. De boulevard steekt majestueus boven de baai uit en staat op bijna elke ansichtkaart van de stad. Toch kun je hier veel meer doen dan alleen maar een beetje aanschouwen hoe mooi de pier is: je kunt hier rotsklimmen, dineren met prachtig uitzicht in het restaurant Key West en per kabelbaan naar het strand om de pier in stijl weer te verlaten.

Bezoek het oceanarium

Wil je een glimp opvangen van het leven onder de wateroppervlakte? Of is het zúlk slecht weer dat het strand even niet zo aantrekkelijk meer lijkt? Ga dan naar het Oceanarium, naast de pier. Je vindt hier de bijzonderste zeewezens. Loop bijvoorbeeld eens door de glazen tunnel om oog in oog te staan met enorme haaien, Humboldt-pinguïns, otters en zeeschildpadden.

Ontdek de lokale keuken

Als je toch een van de zonnigste steden van Engeland bezoekt, moet je zeker het romige New Forest-ijs eens proeven. Er zijn ontelbaar veel onweerstaanbare smaken, dus ga voor meerdere bolletjes en eet je ijsje net zoals de locals op het strand op. ’s Avonds kun je een keuze maken uit de vele restaurants en bistro’s die Bournemouth rijk is. Maar soms is het simpelste het allerbeste: trakteer jezelf bij Harry Ramsden’s op wat traditionele fish & chips.

Relax in een café

Eindig jouw weekend in Bournemouth door jezelf te trakteren op een heerlijke plak huisgemaakte cake. Bestel er een pot Engelse thee bij in – probeer dit maar eens drie keer snel achter elkaar te zeggen – The Real Eating Company Café’s Indulgence Dessert Lounge. Dit café is de perfecte plek om vlak bij de drukke winkelstraten even uit te blazen en van de rust en stilte te genieten.

Vrienden van VanBastisch