Everton

EVERTON

Opgericht 1878

Adres Goodison Road L4 4EL Liverpool

Land Engeland

Telefoon +44 (871) 663 1878

Fax +44 (151) 286 9112 

E-mail everton@evertonfc.com
Website http://www.evertonfc.com

GOODISON PARK

Adres Goodison Road

Postcode L4 4EL

Plaats Liverpool

Telefoon +44 (151) 263 2361

E-mail everton@evertonfc.com

Website http://www.evertonfc.com/goodison-park-directions.html

Geopend 1892

Architect Kelly Brothers

Capaciteit 40.569

Oppervlak gras

Vroegere namen 1892 Mere Green

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zaterdag 14 augustus 2021 16:00 Everton - Southampton
 • Speelronde 4 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. Everton - Burnley
 • Speelronde 6 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. Everton - Norwich City
 • Speelronde 8 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Everton - West Ham United
 • Speelronde 9 zaterdag 23 oktober 2021 n.n.b. Everton - Watford
 • Speelronde 11 zaterdag 6 november 2021 n.n.b. Everton - Tottenham Hotspur
 • Speelronde 14 dinsdag 30 november 2021 n.n.b. Everton - Liverpool
 • Speelronde 15 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. Everton - Arsenal
 • Speelronde 18 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. Everton - Leicester City
 • Speelronde 20 dinsdag 28 december 2021 n.n.b. Everton - Newcastle United
 • Speelronde 21 zaterdag 1 januari 2022 n.n.b. Everton - Brighton & Hove Albion
 • Speelronde 23 zaterdag 22 januari 2022 n.n.b. Everton - Aston Villa
 • Speelronde 25 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Everton - Leeds United
 • Speelronde 27 zaterdag 26 februari 2022 n.n.b. Everton - Manchester City
 • Speelronde 29 zaterdag 12 maart 2022 n.n.b. Everton - Wolverhampton Wanderers
 • Speelronde 32 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Everton - Manchester United
 • Speelronde 33 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Everton - Crystal Palace
 • Speelronde 35 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Everton - Chelsea
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Everton - Brentford


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van Everton!

Liverpool

Liverpool is een stad in het noordwesten van Engeland, aan de monding van de rivier de Mersey, de tweede grootste exportmarkt haven van Groot-Brittannië. Het historische deel van deze havenstad, met inbegrip van de belangrijkste attractie, het Albert Dock (Albert Dock), werd in 2004 tot Werelderfgoed uitgeroepen. Liverpool wordt door de steden Huyton en Bootle begrensd. Birkenhead en Wallasey zijn aan de andere kant van de rivier Mersey gelegen. Liverpool is over de hele wereld vooral bekend om zijn oude voetbalclubs FC Everton en FC Liverpool alsook omdat het de geboorteplaats was, van de legendarische groep "The Beatles". "The Beatles" begonnen hier in de 60e jaren met hun voorstellingen. In 2008 kreeg Liverpool, samen met het Noorse Stavanger, de status van Culturele Hoofdstad van Europa. 

Inwoners van de stad heten officieel "liverpudlians", maar veel meer bekend is van hun bijnaam "scousers" (skausery). Deze bijnaam kregen liverpudlians van de Noorse zeelieden vanwege chowder lobscouse (lobskauz), het belangrijkste voedsel van arme mensen in de havens. Men heeft hier een speciaal dialect, "skause". Liverpool is wereldberoemd, niet alleen om zijn legendarische haven in de rivier en de groep "The Beatles", maar ook door de nationale paardenrennen (Grand National Steeplechase). U kunt aan deze levendige stad komen en niet alleen vanwege de bezienswaardigheden, maar ook vanwege de uitstekende mogelijkheden om te winkelen, een groot aantal sportevenementen en het nachtleven. 

"Albert Dock"
De belangrijkste attractie van Liverpool is, zonder twijfel, het "Albert Dock". Het werd meer dan 150 jaar geleden door Prins Albert geopend. Het dok is een symbool van de bloeiperiode van de stad, met de voormalige (ooit minderjarige) internationale haven. Tegenwoordig heeft het enorme complex van Albert Dock een verscheidenheid aan winkels, cafés, bars, restaurants en musea, waaronder het Tate Modern Art Gallery  en het Merseyside Maritime Museum (Merseyside Maritime Museum) . Er is de "Pier 

Head"  in de directe omgeving van het Albert Dock. Er zijn

de beroemde Royal Liver Buildings op deze pier en u kunt ook de legendarische Liver-Vogel ("Liver Bird") zien. Hier kunt u een veerboot nemen en van het prachtige uitzicht over de stad genieten.

Merseyside Maritime Museum
Merseyside Maritime Museum (Merseyside Maritime) omvat alles wat met scheepvaart en het leven van een haven verbonden is. U kunt ook over de geschiedenis van de grootste havens in de wereld leren en vooral over hoeveel het betekenend voor de mensen die op dat moment wonen. Vaak werd de haven voor velen het begin van een nieuw leven, waarbij het bestaan voor iemand verbeterd, terwijl het leven voor anderen moeilijker is geworden. Het museum is gevestigd in het Albert Dock. De toegang is gratis. 

Het Liverpool stadion
is de thuisbasis van de voetbalclub Liverpool . Dit is een van de bekendste stadions in de wereld. Elke dag, elk uur zijn er rondleidingen, waarbij je samen met 49 andere gelukkige mensen kan lopen naar kleedkamers, conferentievoorzieningen en en langs het voetbalveld. Het is het beste om de excursie vooraf te reserveren, aangezien in de regel al een week van te voren, alle plaatsen bezet zijn. Het museum van het stadion kan op elk gewenst moment bezocht worden, maar om een ticket voor een wedstrijd te kopen, is helaas bijna onmogelijk. 

Dan is er ook nog de voetbalclub Everton, misschien niet zo bekend als FC Liverpool, maar de sfeer in het stadion is goed vergelijkbaar. Dus, zonder twijfel, kunt u naar een wedstrijd bij Everton's met hetzelfde plezier kijken. Ook op de dag van de wedstrijd, kunt u gemakkelijk een ticket kopen. In elk geval, het stadion dat de naam draagt "Goodison Park". Goodison Park is een fantastische sport accommodatie. De plastic stoelen staan hier bijvoorbeeld op de houten trappen, zoals vele jaren geleden. En u kunt de wedstrijd in de directe omgeving van het veld zien. Dit is een unieke kans. 

De Anglicaanse Kathedraal
De Anglicaanse Kathedraal (The Anglican Cathedral)  is de grootste kathedraal in Groot-Brittannië en de vijfde van de grootste in de wereld. Zonder twijfel, is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Liverpool. Het ligt een eindje uit de buurt van het centrum. Vanaf de torens van de kathedraal er is een adembenemend uitzicht over de stad. U kunt helemaal gratis naar boven gaan.

Mathew Street
is de straat waarin het carrière van de legendarische Vier van Liverpool is begonnen. Nu is alles hier met de naam van The Beatles verbonden: het monument van John Lennon, de oude ingang van de club "Cavern" (de plaats waar The Beatles hun eerste concert speelden), een winkel geheel aan "The Beatles" gewijd. Ook op Mathew Street  ligt een pub "The Grapes", waarbij de muzikanten doorbrachten met een biertje tussen de voorstellingen door (dan werd er in de club "Cavern" geen bier verkocht). Tegenwoordig is Mathew Street een populaire vakantiebestemming met veel bars, clubs en pubs. 

Sint George's Hall
Sint George's Hall (St. Georges Hall)  is misschien wel het mooiste gebouw van Liverpool, in ieder geval met betrekking tot de inrichting. Het ligt op Lime Street. De St. George's Hall is tussen 1838 en 1854 gebouwd en beschikt over een rechtszaal, een balzaal en concertzalen. Gedurende vele jaren werd het gebouw voor restauratie gesloten en pas in april 2007 werden de deuren voor het publiek geopend. De toegang tot St. George's Hall is gratis. 

Liverpool is een van de meest gunstige plaatsen om te winkelen. Het winkelcentrum is zeer compact en meestal voor de doorgang van voertuigen gesloten. De meeste winkels bevinden zich langs de straat "Church Street" . Als u op zoek bent naar iets speciaals, gaat u zeker naar de "Bluecoat Chambers" om handgemaakte kunst werken te kopen. Voor de designer items gaat u naar de winkelstraat "Cavern Walks", en voor retro getchets, antiek en handgemaakte spullen gaat u naar "Quiggins Centre" .

Vrienden van VanBastisch