Manchester City

MANCHESTER CITY

Opgericht 1880

Adres Rowsley Street M11 3FF Manchester

Land Engeland

Telefoon +44 (870) 062 1894

Fax +44 (161) 438 7999 

E-mail mcfc@mcfc.co.uk
Website http://www.mcfc.co.uk

ETIHAD STADIUM

Adres Rowsley Street

Postcode M11 3FF

Plaats Manchester

Telefoon +44 (870) 062 4141

Website http://www.cityofmanchesterstadium.co.uk

Geopend 2002

Architect Arup Associates

Capaciteit 55.097

Oppervlak gras 

Vroegere namen 2003 - 2011 City of Manchester Stadium

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 16:00 Manchester City - Norwich City
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 13:30 Manchester City - Arsenal
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Manchester City - Southampton
 • Speelronde 8 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Manchester City - Burnley
 • Speelronde 10 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Manchester City - Crystal Palace
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. Manchester City - Everton
 • Speelronde 13 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. Manchester City - West Ham United
 • Speelronde 16 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. Manchester City - Wolverhampton Wanderers
 • Speelronde 17 woensdag 15 december 2021 n.n.b. Manchester City - Leeds United
 • Speelronde 19 zondag 26 december 2021 n.n.b. Manchester City - Leicester City
 • Speelronde 22 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. Manchester City - Chelsea
 • Speelronde 24 woensdag 9 februari 2022 n.n.b. Manchester City - Brentford
 • Speelronde 26 zaterdag 19 februari 2022 n.n.b. Manchester City - Tottenham Hotspur
 • Speelronde 28 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Manchester City - Manchester United
 • Speelronde 30 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Manchester City - Brighton & Hove Albion
 • Speelronde 32 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Manchester City - Liverpool
 • Speelronde 34 zaterdag 23 april 2022 n.n.b. Manchester City - Watford
 • Speelronde 36 zaterdag 7 mei 2022 n.n.b. Manchester City - Newcastle United
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Manchester City - Aston Villa


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van Manchester City!

Manchester

Manchester is een provincie stad gelegen in Lancashire. De stad is gelegen aan de oever van de Irwell rivier op de westelijke helling van de Pennines heuvel. De stad werd in de tiende eeuw gesticht door de Kelten. In 79 na Christus bouwden de Romeinen het Mankunium fort op de plaats van de Keltische nederzetting gespecialiseerd in de handel en ambachten. Manchester heeft zijn huidige naam gekregen van het Saksische woord "Muncaster". 

De stad ontwikkelt zich snel, dus vanaf het midden van de XVIIIe eeuw werd Manchester een groot centrum van de katoenindustrie. Na de opening van het Manchester Kanaal werd deze plek ook een van de belangrijkste transport kruisingen van het land. Tegenwoordig is Manchester een belangrijk transport-, handel-, financieel- en industriel centrum van het Verenigd Koninkrijk. 

Naast de goed ontwikkelde industrie is deze stad het centrum van de Britse geschiedenis en cultuur. Het was niet in londen, maar in Manchester, waar voor het eerst repertoire theaters zijn verschenen. Tegenwoordig kunnen de bezoekers van deze prachtige stad, genieten van het bijwonen van vele theater optredens: het Stads Drama Theater, het Opera House, het Paleis Theater, het Apollo Theatre en anderen. De meest interessante musea van Manchester zijn het Salford Museum en - Kunst Galerie, die een verzameling van schilderijen vertoont van de lokale kunstenaar Lowry, de Manchester kunst Galerie, het Manchester Museum dat de grootste Egyptological 

collectie in heel Groot-Brittannië heeft, de Kunstgalerie "Whiteworth" en meer. De lokale gotische kathedraal en het neo-gotische stadhuis zijn ook kenmerkende architectonische bezienswaardigheden van de regio.

Manchester is ook beroemd om zijn talrijke entertainment centra, clubs en het grootste winkelcentrum van Europa genaamd "Arndale". 

Het gebouw van de Centrale Bibliotheek is een uitstekende architectonische attractie. Het heeft een ongewone ronde vorm en een gewelfd dak. In dit gebouw met slanke kolommen worden de meest waardevolle collecties oude boeken over filosofie, geneeskunde, wetenschap en kunst bewaard. Het gebouw van de bibliotheek werd gebouwd in de jaren 1930. Vanaf het moment van voltooiing van de constructie, het blijft ongewijzigd en is een spectaculair monument van de neoklassieke stijl. 

Kunstenaars zullen dol zijn op de Art Gallery Whitworth. Het draagt ​​de naam van de oprichter, de rijke ingenieur D. Whitworth, die over de hele wereld bekend staat als de maker van een sluipschuttersgeweer. Het was op zijn schenkingen dat het museum voor schone kunsten werd geopend. Schilderijen van beroemde kunstenaars uit de eeuwwisseling van de 19e - 20e eeuw worden hier gepresenteerd. Dit museum zal interessant zijn voor fans van de werken van Picasso, Van Gogh en Gauguin om te bezoeken. In 2003 verloor het museum een ​​deel van zijn 

collectie als gevolg van een overval. Het was echter mogelijk om de overvallers snel te vinden en onbetaalbare meesterwerken terug te brengen naar het museum. 

Een zeer interessante verzameling exposities wordt gepresenteerd aan bezoekers van het Museum van Wetenschap en Industrie. Het is gevestigd in een oud gebouw, dat vroeger een treinstation was. De belangrijkste tentoonstellingsstukken van dit museum zijn elementen van de oude industriële uitrusting, die in uitstekende staat is en productief blijft functioneren. Dit museum wordt gewaardeerd om de verscheidenheid aan interactieve tentoonstellingen, ondanks de serieuze thema's. Het zal interessant zijn, zelfs voor toeristen met kinderen om het te bezoeken. 

Er zijn ook moderne architectonische bezienswaardigheden in Manchester die de aandacht verdienen. Een uitstekend voorbeeld is de 47 verdiepingen tellende wolkenkrabber Beathem Tower, die uiteindelijk in 2006 werd voltooid. De hoogte van deze wolkenkrabber is 168 meter. Het is het hoogste gebouw in de stad. De gevel van de wolkenkrabber is voorzien van een spiegeltegel. Het gebouw ziet er bijzonder effectief uit op een zonnige dag. Nu in de wolkenkrabber is er een complex van elite appartementen, evenals een populair hotel. Op een van de laatste verdiepingen van het hoog gebouw is een prestigieuze nachtclub met een panoramisch uitzicht over de stad.

Vrienden van VanBastisch