Newcastle United

NEWCASTLE UNITED

Opgericht 1892

Adres St. James' Park NE1 4ST Newcastle upon Tyne

Land Engeland

Telefoon +44 (844) 372 1892

Fax +44 (191) 201 8600 

E-mail [email protected]
Website http://www.nufc.co.uk

ST. JAMES' PARK

Adres St. James' Street

Postcode NE1 4ST

Plaats Newcastle upon Tyne

Telefoon +44 (191) 261 1571

Website http://www.nufc.premiumtv.co.uk/page/Stadium/0,,10278,00.html

Geopend 1892

Capaciteit 52.389

Oppervlak gras

Vroegere namen 1892 - 2011 St. James' Park, 2012 Sports Direct Arena

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 1 zondag 15 augustus 2021 15:00 Newcastle United - West Ham United
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 16:00 Newcastle United - Southampton
 • Speelronde 5 zaterdag 18 september 2021 n.n.b. Newcastle United - Leeds United
 • Speelronde 8 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. Newcastle United - Tottenham Hotspur
 • Speelronde 10 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. Newcastle United - Chelsea
 • Speelronde 12 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. Newcastle United - Brentford
 • Speelronde 14 woensdag 1 december 2021 n.n.b. Newcastle United - Norwich City
 • Speelronde 15 zaterdag 4 december 2021 n.n.b. Newcastle United - Burnley
 • Speelronde 18 zaterdag 18 december 2021 n.n.b. Newcastle United - Manchester City
 • Speelronde 19 zondag 26 december 2021 n.n.b. Newcastle United - Manchester United
 • Speelronde 22 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. Newcastle United - Watford
 • Speelronde 24 woensdag 9 februari 2022 n.n.b. Newcastle United - Everton
 • Speelronde 25 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. Newcastle United - Aston Villa
 • Speelronde 28 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. Newcastle United - Brighton & Hove Albion
 • Speelronde 30 zaterdag 19 maart 2022 n.n.b. Newcastle United - Crystal Palace
 • Speelronde 32 zaterdag 9 april 2022 n.n.b. Newcastle United - Wolverhampton Wanderers
 • Speelronde 33 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Newcastle United - Leicester City
 • Speelronde 35 zaterdag 30 april 2022 n.n.b. Newcastle United - Liverpool
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Newcastle United - Arsenal


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Engeland voor een wedstrijd van Newcastle United!

Newcastle

Deze grote industriële stad ligt in de benedenloop van de rivier Tyne. De zoon van Willem de Veroveraar, Robert II hertog van Normandië, was de stichter van de stad. Eerste vermeldingen van Newcastle dateren van 1080. In eerste instantie werd een Nieuw Kasteel gebouwd op het grondgebied van de moderne stad (vandaar de naam). Het kasteel werd hoofdzakelijk gebouwd voor de opslag van zout en steenkool gedolven in de omgeving. Naast het feit dat de regio was rijk aan metalen, zout en steenkoollagen, verwonderd het de bezoekers ook door de pracht van de natuur - hier zijn vele mooie meren en ruime weilanden. 

Newcastle is populair onder toeristen. Dit is een erg vrolijke en lawaaiige stad. Vakantie in deze stad is absoluut geliefd, onder diegenen die houden van energieke party‘s - er zijn tal van discotheken, bars en nachtclubs in Newcastle. Heel vaak worden muzikale optredens rechtstreeks op pleinen gehouden. Natuurlijk, zijn de meerderheid van de bezoekers jongeren. De "Bigg Market" is de beste bestemming voor liefhebbers van het nachtleven. De keuze is echt enorm - van moderne disco clubs vol met moderne apparatuur tot kleine en gezellige bars. Een van de meest populaire locaties van New Castle is de "Club Tuxedo Royal", die is gevestigd aan boord van een schip. 

Naast luidruchtige feesten, biedt de stad een uitstekende keuze van toneelstukken. Dergelijke welbekende 

pas in het midden van de 14e eeuw gebouwd. Zoals vele jaren geleden, is zijn belangrijke kenmerk een hoge opengewerkte toren. Gebouwd in 1448, het is al jaren als vuurtoren gediend. Binnen de muren van de kathedraal vindt u vele unieke kostbaarheden, waaronder oude sculpturen en decoratie-elementen die enkele honderden jaren oud zijn. 

In het hart van Newcastle ligt de prachtige Kathedraal-kerk van St. Mary, die ook vanuit architecturaal oogpunt van groot belang is. Dit is de hoogste kerk in de stad. De spits stijgt tot een hoogte van 70 meter. De kerk gebouwd in het midden van de 19e eeuw is een levendig monument in neogotische stijl. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het kerkgebouw zwaar beschadigd, bijna alle unieke glas-in-loodramen waren vernietigd. Na de oorlog werd het oorspronkelijke interieur van de kerk volledig hersteld. 

De stad is vooral interessant met zijn bruggen, waarvan de bekendste de Gateshead Millennium Bridge is. De brug verbindt Gateshead en Newcastle. Het ontwerp van deze brug is uniek. Het bestaat uit twee hoofdbogen, die om hun as 40 graden kunnen worden gedraaid. Met zo'n ontwerp kunnen grote schepen gemakkelijk onder de brug door. Regelmatig komen veel toeristen kijken naar het werk van deze kantelbrug. De verbazingwekkende brug kreeg de niet-officiële naam van 'Blinking Eye Bridge' voor het ongewone ontwerp van zijn bogen.

toneelgroepen als de "Royal Shakespeare Groep" en de "Nationale Opera Groep" presteren vaak in de theaters van Newcastle. Daarnaast bezet de stad de leidende positie in Europa met zijn het aantal winkelcentra en winkels. Een van de nieuwste en meest populaire is het "Eldon Square" centrum. Vergeet niet om "Mertocenter" winkelcentrum, gelegen in de buurt van de stad. te bezoeken, omdat dit hier een van de meest bezochte centra is. Leuke restaurants, winkels en feesten - in Newcastle vindt u alles wat een toerist wil vinden.

Fans van historische bezienswaardigheden hebben de mogelijkheid om Hadrian's Wall te bezoeken. Dit is de naam van gedeeltelijk geconserveerde verdedigingswerken die zijn opgetrokken in de tijd van het Romeinse Rijk. De schaal van deze constructie is echt indrukwekkend: oorspronkelijk was de lengte ongeveer 120 km. De muur is vernoemd naar keizer Hadrianus en de omvangrijke stukken zijn bewaard gebleven tot de 18e eeuw. Veel delen van het defensieve fort werden vernietigd tijdens de aanleg van wegen in de 18e-19e eeuw. Kleine fragmenten die zijn bewaard, kregen de status van belangrijke historische locaties. 

Een belangrijk lokaal religieus monument is de Kathedraal-kerk van Sint-Nicolaas. De allereerste houten kerk werd gebouwd in de 11e eeuw en werd in 1216 volledig verwoest door vuur. De nieuwe stenen kathedraal werd hier 

Vrienden van VanBastisch