Brest

STADE BRESTOIS 29

Opgericht 1950

Adres Rue du Bot 29220 Brest

Land Frankrijk

Telefoon +33 (29) 802 2030

Fax +33 (29) 802 2741 

E-mail info@stade-brestois.com

Website http://www.sb29.com/

STADE FRANCIS-LE BLÉ

Adres 26, rue de Quimper

Postcode 29200

Plaats Brest

Geopend 1922

Capaciteit 15.931

Oppervlak gras

Vroegere namen 1922 - 1982 Stade de l'Armoricaine

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 15 augustus 2021 n.n.b. Brest - Rennes
 • Speelronde 3 zondag 22 augustus 2021 n.n.b. Brest - PSG
 • Speelronde 5 zondag 12 september 2021 n.n.b. Brest - Angers
 • Speelronde 8 zondag 26 september 2021 n.n.b. Brest - Metz
 • Speelronde 10 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Brest - Reims
 • Speelronde 12 zondag 31 oktober 2021 n.n.b. Brest - Monaco
 • Speelronde 14 zondag 21 november 2021 n.n.b. Brest - Lens
 • Speelronde 16 woensdag 1 december 2021 n.n.b. Brest - Saint-Étienne
 • Speelronde 18 zondag 12 december 2021 n.n.b. Brest - Montpellier
 • Speelronde 20 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Brest - Nice
 • Speelronde 22 zondag 23 januari 2022 n.n.b. Brest - Lille
 • Speelronde 24 zondag 13 februari 2022 n.n.b. Brest - Troyes
 • Speelronde 26 zondag 27 februari 2022 n.n.b. Brest - Lorient
 • Speelronde 28 zondag 13 maart 2022 n.n.b. Brest - Olympique Marseille
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Brest - Nantes
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Brest - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Brest - Clermont
 • Speelronde 36 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Brest - Strasbourg
 • Speelronde 38 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Brest - Bordeaux


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Brest!

Brest

Brest is een grote havenstad in Frankrijk. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als militaire basis waar Duitse onderzeeërs werden gestationeerd. 

De vooroorlogse geschiedenis van de stad kunt u in het museum binnen de muren van een oud kasteel vinden. Vergeet ook niet om de Tanguy toren te klimmen, om een prachtig uitzicht over de stad en de voorsteden te hebben. Een andere bezienswaardigheid is het Oceanopolis Centrum dat is gelegen in het oostelijke deel van Brest. Het Centrum is verdeeld in drie grote paviljoens gewijd aan polaire, gematigde en tropische zones van de oceaan. Bezoekers kunnen meer dan 40 aquaria met verschillende dieren, gevonden in de wereld oceanen, zien. Een van de grootste culturele centra in het land is een galerij van het Centrum Atlantique de la Photographie met een oppervlak meer dan 400 vierkante meter. Ongeveer 10 tentoonstellingen worden hier elke dag geëxposeerd. 

Als u Brest in juli en augustus bezoekt, kunt u deelnemen aan een van de pittoreske jaarlijkse carnavals die traditioneel in de plaatselijke haven worden georganiseerd. Twee maanden is er entertainment en muziek. Burgers en toeristen genieten van de lokale culinaire hoogstandjes, zingen en dansen en vergeten de alledaagse problemen. En in november houdt men een ander even beroemd festival, van korte films. Het festival wordt traditioneel in het cultureel centrum "Quartz" uitgevoerd.

Het duurt gewoonlijk ongeveer twee dagen om alle belangrijkste bezienswaardigheden van Brest te bezoeken. Maar, u zult veel meer tijd nodig hebben om de historische bezienswaardigheden, gelegen in de buitenwijken van de stad, te zien. Er zijn prachtige landschappen, hoge kliffen die zich uitstrekt naar de hemel en witte zandstranden. De mooie aard van Brest kan elke reiziger fascineren. U kunt een jacht huren en een tocht langs de kustlijn maken of de zee op gaan om te vissen. Het enige obstakel op de weg van toeristen, kan grillig weer zijn. 

Er is een zeer mooie Nationale botanische tuin in de stad, het was meer dan 40 jaar geleden gevestigd. Oorspronkelijk was het doel van deze tuin een verzameling zeldzame verdwijnende planten, vandaag kunnen bezoekers de unieke planten zien die van over de hele wereld zijn meegebracht. Het deel van een botanische tuincollectie wordt gepresenteerd aan een warm seizoen in de open lucht, en in de winter kunnen bezoekers wandelen in een prachtige exotische kas. De meest interessante plaats voor wandelingen in Brest is de straat van Saint-Malo. Het is de oudste straat in de stad die in de jaren van de Tweede Wereldoorlog sterk werd beschadigd. Tegenwoordig worden alle gebouwen die bijna op straat worden gepresenteerd gedeeltelijk vernietigd, vele jaren maakt de overheid de hele weg om onschatbare historische monumenten te herstellen. Het is het meest interessant om in de zomerperiode door de historische straat te lopen, op dit moment zijn hier veel interessante festivals en nationale feestdagen. 

De unieke aanblik van Brest is de Rekuvrans-brug - een van de grootste ophaalbruggen op het grondgebied van Europa, met een lengte van 87 meter. Het werd gebouwd in 1954 op een plaats van de voormalige roterende brug die tijdens de militaire operaties in 1944 werd verwoest. Ondanks het feit dat deze brug in 2007 de leidende positie opriep, houdt hij niet op te staken met de indrukwekkende schalen. 

Een van de mooiste architectonische monumenten van Brest is het huis Fontana. Het werd gebouwd in een periode van 17 - 18 eeuwen en het is vandaag een van de oudste huizen van de stad, voor de ongebruikelijke naam die het huis verplicht is naar de oude fontein die er vlakbij in 1760 werd gebouwd. Aanvankelijk was dit prachtige huis in aanbouw voor de plaatselijke priester, en daarna behoorde tot een van de getalenteerde beeldhouwers - Iva Kohl. Hij was zelfstandig betrokken bij de interne registratie van het huis, vele unieke elementen van een interieur bleven tot het heden. Tegenwoordig wordt het oude huis verbouwd in het cultureel centrum, poëtische avonden en er vinden vaak kunsttentoonstellingen plaats. 

In de meest nabije omgeving van Brest is een prachtig strand Mulen-Blan dat vrij recent vrij kwam. 20 jaar geleden vestigden enkele grote planten zich op haar grondgebied en kustwateren waren sterk vervuild. In de afgelopen jaren waren alle industriële bedrijven gesloten, werd water gezuiverd aan de kust en werden veel amusementscentra aangelegd bij een strand.

Vrienden van VanBastisch