Lorient

FC LORIENT

Opgericht 1926

Adres Espace FCL - Kerlir - CS 30131 56271 Ploemeur

Land Frankrijk

Telefoon +33 (29) 735 1500

Fax +33 (29) 735 1502 

E-mail [email protected]

Website http://www.fclweb.fr/

STADE YVES ALLAINMAT - LE MOUSTOIR

Adres 11, rue Jean Le Coutaller

Postcode 56104

Plaats Lorient

Telefoon +33 (29) 784 1220

E-mail [email protected]

Website http://www.fclweb.fr/club/stade/

Geopend 1959

Capaciteit 18.970

Oppervlak kunstgras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 15 augustus 2021 n.n.b. Lorient - Monaco
 • Speelronde 5 zondag 12 september 2021 n.n.b. Lorient - Lille
 • Speelronde 7 woensdag 22 september 2021 n.n.b. Lorient - Nice
 • Speelronde 9 zondag 3 oktober 2021 n.n.b. Lorient - Clermont
 • Speelronde 11 zondag 24 oktober 2021 n.n.b. Lorient - Bordeaux
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Lorient - Brest
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Lorient - Rennes
 • Speelronde 17 zondag 5 december 2021 n.n.b. Lorient - Nantes
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Lorient - PSG
 • Speelronde 21 zondag 16 januari 2022 n.n.b. Lorient - Angers
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Lorient - Lens
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Lorient - Montpellier
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Lorient - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Lorient - Strasbourg
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Lorient - Saint-Étienne
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Lorient - Metz
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Lorient - Reims
 • Speelronde 36 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Lorient - Olympique Marseille
 • Speelronde 38 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Lorient - Troyes


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Lorient!

Lorient

In het erfgoed en de landschappen van Lorient, een stad gesticht in de 17e eeuw, liggen mooie stukjes wereldgeschiedenis verborgen. De huizen, stranden en kades vertellen over de verovering van Indië, de zeevisserij, de Tweede Wereldoorlog, de snelle ontwikkeling van het zeilen op zee en de hervonden trots van de Keltische volkeren.

 

De lokroep van het Oosten

In 1664 vestigt de Indische Compagnie zich in de baai van Port-Louis. Al snel breidt de Compagnie uit naar de andere oever van de Scorff. Op de nieuwe scheepswerven wordt het schip Soleil d’Orient, bijgenaamd L’Orient, gebouwd dat zijn naam zal geven aan de nieuwe stad! Het panorama op de citadel van Port-Louis, de gebouwen in de haven met de Tour de la Découverte en het Hôtel des Ventes Gabriel, herinneren aan het rijke verleden gekleurd door de handel in zijde en specerijen.

 

De kleuren en geluiden van de visvangst!

Naarmate de activiteiten in Lorient zich verder ontwikkelden, worden havens aangelegd: een marinehaven, een handelshaven in Kergroise en een vissershaven in Kéroman. Die laatste is de op één na grootste vissershaven van Frankrijk. Op de kades en op de visafslag zorgen boten, mensen en machines elke morgen voor een geanimeerd spektakel! Kraakverse vissen en zeevruchten worden onmiddellijk naar de hallen van Merville gebracht.

Onderdompeling in de geschiedenis van de 20e eeuw

Kéroman heeft, zoals elke stad in Lorient, zwaar geleden tijdens de oorlog. Tussen 1941 en 1943 bouwden het Duitse leger er een basis voor onderzeeërs. Vandaag hebben deze betonnen bunkers een meer vreedzame bestemming gekregen. Ze herbergen een museum gewijd aan onderzeeërs en je kunt er de onderzeeër Flore bezoeken. In het stadscentrum werd een schuilkelder, die herinnert aan het bijzondere leven uit die tijd, opengesteld voor het publiek. In de straten staan art decohuizen uit de jaren ’30, die tijdens de bombardementen werden gespaard, naast moderne, naoorlogse gebouwen.

 

Kies het ruime sop in de Cité de la Voile Eric Tabarly

De onderzeebasis heeft zijn koers gewijzigd en heeft een nieuwe bestemming gekregen. Er is nu een centrum voor zeezeilen in ondergebracht. Het vlaggenschip heet Cité de la Voile Eric Tabarly. Dit schip van glas en metaal neemt de bezoekers aan de hand van leuke en interactieve workshops mee naar de maritieme wereld. Aan de voet van het gebouw, bij de gezellige terrasjes, nodigt de beroemde Pen Duick van Eric Tabarly uit om op reis te gaan.

Het Interkeltisch Festival dompelt de stad in een Keltische sfeer!

Lorient is niet alleen actief, het kan ook feesten! 

Rond de jacht- en passagiershaven komt elk jaar een zee van mensen samen om te feesten en de Keltische volkeren te eren. Met kilts, binious (Bretonse doelzakken), Ierse violen en gaita’s (Galicische doedelzakken) eert het Interkeltisch Festival een erg levendige cultuur! Na de grote parade, die wordt geopend door de bagad, een traditionele Bretonse muziekgroep uit het naburige Lann-Bihoué, zorgen concerten, fest-noz en reuzemaaltijden voor een hartelijke en gezellige sfeer.

 

Tussen golven en zachte stranden

Als je wilt kun je de emoties van de stad even achter je laten en tot rust komen langs de kust die zich uitstrekt tot de monding van de Laïta. Larmor-Plage, dat uitkijkt op de kleine binnenzee die deze baai vormt, heeft de allure van een Bretonse rivièra. Langs de villa’s loopt een kustpad dat zich uitstrekt naar het westen met het eiland Groix aan de horizon. Stranden en ankerplaatsen met uitzicht op de oceaan volgen elkaar op. Lomener biedt een leuke onderbreking voordat je een bezoek brengt aan Fort-Bloqué en zijn 18e-eeuwse fort, dat bij eb toegankelijk is. Op de stranden van Guidel komen surfers van alle niveaus samen. Tussen Finistère en Morbihan verandert het landschap in Le Bas-Pouldu, waar beboste oevers, zandbanken en rivieren in aanraking komen met de getijden van de Atlantische Oceaan. Een mooie plek om met de voeten in het water en met de neus in de wind te ontdekken!

Vrienden van VanBastisch