Olympique Marseille

OLYMPIQUE DE MARSEILLE

Opgericht 1899

Adres La Commanderie, 33, traverse de La Martine 13012 Marseille

Land Frankrijk

Telefoon +33 (49) 176 5609

Fax +33 (49) 176 9129 

E-mail om@olympiquedemarseille.com
Website http://www.om.net

ORANGE VÉLODROME

Adres 3, boulevard Michelet 

Postcode 13008

Plaats Marseille

Telefoon +33 (49) 176 5609

Website http://www.om.net/fr/Club/502001/Stade_Velodrome

Geopend 1937

Architect Henri Ploquin

Capaciteit 67.394

Oppervlak gras

Vroegere namen 1937 - 2018 Stade Vélodrome

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 15 augustus 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Bordeaux
 • Speelronde 4 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Saint-Étienne
 • Speelronde 6 zondag 19 september 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Rennes
 • Speelronde 8 zondag 26 september 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Lens
 • Speelronde 10 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Lorient
 • Speelronde 11 zondag 24 oktober 2021 n.n.b. Olympique Marseille - PSG
 • Speelronde 13 zondag 7 november 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Metz
 • Speelronde 15 zondag 28 november 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Troyes
 • Speelronde 17 zondag 5 december 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Brest
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Olympique Marseille - Reims
 • Speelronde 21 zondag 16 januari 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Lille
 • Speelronde 23 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Angers
 • Speelronde 25 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Clermont
 • Speelronde 27 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Monaco
 • Speelronde 29 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Nice
 • Speelronde 31 zondag 10 april 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Montpellier
 • Speelronde 33 woensdag 20 april 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Nantes
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Olympique Lyonnais
 • Speelronde 38 zaterdag 14 mei 2022 n.n.b. Olympique Marseille - Strasbourg


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Frankrijk voor een wedstrijd van Olympique Marseille!

Marseille

Marseille is een grote stad in Frankrijk, die de tweede plaats inneemt in termen van grootte met Parijs aan de top. Marseille is de belangrijkste industriële regio van Frankrijk, maar het vertegenwoordigt ook een groot cultureel, architecturaal en historisch erfgoed van het land. 

Marseille heeft een werkelijk gunstige ligging aan de kust van de Middellandse Zee. Een oude haven, die meer dan 26 eeuwen geleden is gebouwd, is werkelijk een unieke plek die traditioneel veel indruk maakt op bezoekers van Marseille. De hoofdstraat van de stad met de naam La Kanber begint direct vanaf de haven. Als we doorr de straat naar het zuiden wandelen, zullen we op het Cours Julien plein terecht komen, dat is de locatie van de talrijke café's, restaurants en paviljoens voor uw rust. 

De heuvel en de basiliek van Notre-Dame de la Garde, die hierop staat, vormen het hoogste punt van de stad en het symbool van Marseille. Marseille is echt rijk aan attracties en bezienswaardigheden: Het Vieille Charite-Museum-Hospice, gebouwd in de zeventiende eeuw, het kunst museum met een grote collectie schilderijen van de XVIe -XIXe eeuw, het Middellandse Archeologische Museum gevestigd in het kasteel van Borelli, het Museum van Geschiedenis van Marseille dat de vondsten uit de middeleeuwen en de oudheid tentoonstelt, het museum van Militaire Marine, de oude abdij van St. Victor en het "Cite Radez" ("Shining City") - een 17-verdiepingen tellend woongebouw gebouwd in de begin van de XX eeuw door de beroemde architect Le Corbusier.

Het mooiste architectonische monument is het Loshan-paleis. Het werd gebouwd in de 19e eeuw voor de hertog van Orleans. Nu is het paleis een indrukwekkend architecturaal complex, omgeven door een weelderige tuin. Op het grondgebied van de tuin, kunt u prachtige oude fonteinen en sculpturen zien. In de zomer is het versierd met interessante landschapssamenstellingen. Op het grondgebied van het paleis zijn er twee populaire musea. Velen komen hier gewoon om een ​​wandeling in de tuin te maken. 

Veel verder dan Marseille is het legendarische kasteel van If, bekend over de hele wereld dankzij het werk van Alexandre Dumas. Dit kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt voor defensieve doeleinden. In 1580 werd het omgebouwd tot een gevangenis. Het behield deze status bijna 300 jaar. Momenteel worden veel glorieuze legendes geassocieerd met het sombere fort. Er wordt aangenomen dat er binnen zijn muren veel spoken zijn - de niet-veroverde zielen van ex-gevangenen. Aan het einde van de 19e eeuw was de gevangenis gesloten en pas 10 jaar later werd het fort toegankelijk voor toeristen. 

Dichtbij de kust ligt het Paleis van Faro. Het werd gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van Napoleon III, die het later aan zijn vrouw gaf. Het paleis is enorm en heeft ruim 500 kamers. In veel kamers en gebouwen is er een uniek interieur in Empire-stijl, dat toeristen kunnen waarderen tijdens excursies. Momenteel behoort het paleis 

tot het stadsbestuur. De zalen worden gebruikt voor de belangrijkste evenementen. Gasten van Marseille kunnen niet alleen het paleis bezoeken als onderdeel van de excursie, maar ook tijdens ongetwijfeld een prachtig uitzicht vanaf het water bewonderen tijdens boottochten.

Een historisch monument uit een eerdere periode is het stadhuisgebouw dat werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw. Momenteel is het een levendig voorbeeld van een zeldzame architecturale stijl Provençaalse barok. De gevel van het gebouw is versierd met hoge smalle ramen en interessante sculpturen. Dit majestueuze gebouw overleefde verschillende revoluties en andere opmerkelijke historische gebeurtenissen, waarbij het de sloop alleen door een wonder kon voorkomen. 

Onder de religieuze attracties van Marseille, is het vermelden waard de Abdij van Saint-Victor. Het werd gebouwd in het begin van de 5e eeuw. De stichter van deze abdij is de monnik Cassian. De plaats voor de bouw van de abdij werd niet per ongeluk gekozen. Als u de legende, het graf van de christelijke martelaar en de heilige gelooft, bevindt Victor Marcel zich op deze plaatsen. Door de jaren heen is het klooster herbouwd en het uiterlijk is vele malen veranderd. Het bleef in actie vanaf de tijd van zijn oprichting tot de 18e eeuw. Na verloop van tijd kwam de abdij tot complete verwoesting. Ondanks het feit dat het klooster al in 1840 tot nationaal monument werd uitgeroepen, werd het pas in 1963 gerestaureerd.

Vrienden van VanBastisch