OFI Kreta

OFI KRETA

Opgericht 1925

Adres Kandanou 60 71303 Iraklio (Heraklion)

Land Griekenland

Telefoon +30 (2810) 254 674

Fax +30 (2810) 318 420 

E-mail info@ofifc.gr
Website http://www.ofi.gr

STADIO THÓDOROS VARDINOYÁNNIS

Adres Parnassou

Postcode 71500

Plaats Iraklio (Heraklion)

Geopend 1951

Capaciteit 9.000

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 28 augustus 2021 n.n.b. OFI Kreta - AEK Athene
 • Speelronde 3 zaterdag 11 september 2021 n.n.b. OFI Kreta - Asteras Tripolis
 • Speelronde 5 zaterdag 25 september 2021 n.n.b. OFI Kreta - PAOK Saloniki
 • Speelronde 7 zaterdag 16 oktober 2021 n.n.b. OFI Kreta - Lamia
 • Speelronde 9 zaterdag 30 oktober 2021 n.n.b. OFI Kreta - Atromitos
 • Speelronde 11 zaterdag 20 november 2021 n.n.b. OFI Kreta - Ionikos
 • Speelronde 12 zaterdag 27 november 2021 n.n.b. OFI Kreta - Olympiakos Piraeus
 • Speelronde 14 zaterdag 11 december 2021 n.n.b. OFI Kreta - Aris Saloniki
 • Speelronde 17 woensdag 5 januari 2022 n.n.b. OFI Kreta - PAS Giannina
 • Speelronde 19 zaterdag 15 januari 2022 n.n.b. OFI Kreta - Panaitolikos
 • Speelronde 21 zaterdag 29 januari 2022 n.n.b. OFI Kreta - Panathinaikos
 • Speelronde 23 zaterdag 12 februari 2022 n.n.b. OFI Kreta - Volos NFC
 • Speelronde 26 zaterdag 5 maart 2022 n.n.b. OFI Kreta - Apollon Smirnis


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu je voetbalstedentrip en reis af naar Griekenland voor een wedstrijd van OFI Kreta!

Heraklion

Heraklion is een van de grootste steden van het land met een geschiedenis van meer dan tweeduizend jaar. Het resort biedt het hele jaar lang water voor de bezoekers, dat op sommige stranden van Heraklion zelfs in de winter warm blijft. De beroemdste kusten zijn Stalis en Gouves. Meerdere hotelcomplexen, uitgaanscentra en schoonste stranden zijn hier in de buurt gelegen. Onlangs is een aquapark in deze regio geopend. De populariteit is snel gegroeid onder de kleine bezoekers en hun ouders. 

Vanuit historisch oogpunt zijn de voorsteden van Heraklion het meest interessant. Het Paleis van Knossos is het beroemdste gebouw van deze regio. Het paleis is niet alleen beroemd in Griekenland, maar ook in het buitenland. Dit is een gebouw van grote schoonheid, zalen en gangen die de sfeer van vorige eeuwen uitstralen. Dit is een uitzonderlijk mooi gebouw. Ook van belang is het Venetiaanse fort, gelegen nabij de oude haven. De poorten van het fort zijn versierd met beelden van gevleugelde leeuwen en de torens zijn uitgerust met observatie plaatsen die elke dag open zijn voor bezoekers. In de buurt van het fort bevinden zich een kerk en de kathedraal ter ere van St. Minas. 


Kunstkenners zullen zeer enthousiast zijn om de kerk van St. Catharina te bezoeken en een van de zalen is veranderd in het Museum van Kunst. Hier kunt u de werken van een
beroemde schilder Michael Damaskinos zien. U kunt ook onschatbare historische vondsten zien in het Museum van 
Geschiedenis en Etnografie, dat onlangs naar een nieuw gebouw is verhuisd.

Mensen, die genieten van het lopen in schilderachtige bossen en bosjes, zullen graag van de gelegenheid gebruik maken, om een excursie naar het dorp Agia Varvara te nemen, dat ligt hoog in de bergen. De helling is hier erg vlak, dus u hebt geen klimvaardigheden nodig om het dorp te bereiken. Het dorp Votomos is beroemd om zijn grotten, kloven en canyons. Hier ziet u ook een kunstmatig meer. 

Op een van de belangrijkste pleinen van de stad ligt de prachtige fontein Morosini. Het is een van de belangrijkste historische symbolen van Heraklion. De naam werd gegeven ter ere van de gouverneur van Kreta, Francesco Morosini. In 1628 beval hij de bouw van een waterleiding in de stad, waardoor water zou kunnen worden gewonnen uit de hellingen van de berg Jukta's. Om de waterleiding aan te leggen, stelde de gouverneur beroemde ingenieurs tewerk. Enkele jaren later verscheen een prachtige fontein in de stad, die is versierd met een sculpturale compositie van leeuwen. Voor de lokale bevolking werd het de eerste permanente bron van zoet water. 

De meest bezochte culturele instelling van Heraklion is het Archeologisch Museum. Het is een van de grootste musea in Griekenland. De zalen bevatten unieke archeologische vondsten uit verschillende regio's van het land. De opening van het museum vond plaats in 1883. Zijn collectie zo snel uitgebreid dat, aan het begin van de 20e eeuw, naast het oude gebouw, werden nieuwe gebouwen gebouwd. Onder de exposities is het vermelden waard de unieke fresco's, 

gerestaureerd tijdens de studie van oude Griekse paleizen, evenals kostbare accessoires die meer dan 2000 jaar geleden werden gemaakt. 

Fans van wandelingen op historische plaatsen moeten zeker een bezoek brengen aan het zeevesting Kulesi, in de havenregio van Heraklion. De eerste vermelding van dit fort dateert uit het begin van de 14e eeuw, terwijl de precieze datum van zijn constructie onbekend blijft. Op dit moment is het hele grondgebied van het oude fort open voor bezoekers. Ze kunnen de oude woonvertrekken zien en de kamers waarin wapens werden opgeslagen. Op het grondgebied van het fort, is er een moskee en een oude gevangenis, waarin, gevangenen werden gehouden tijdens de Middeleeuwen. 

Tijdens de wandeling door Heraklion, zie je veel interessante architecturale structuren. Een van de meest ongewone is het gebouw Loggia. Het werd gebouwd in de 17e eeuw volgens het ontwerp van de beroemde architect Francesco Morosini. Uiterlijk lijkt dit gebouw op een traditioneel Venetiaans paleis. De bouwstijl is volledig onkarakteristiek voor Heraklion en Griekenland als geheel. Volgens sommige informatie is dit prachtige gebouw gebouwd in de gelijkenis van de Basilica Palladiana, die zich in de Italiaanse stad Vicenza bevindt. Gedurende vele jaren werd dit prachtige gebouw gebruikt voor belangrijke politieke evenementen en vergaderingen.

Vrienden van VanBastisch