Juventus

JUVENTUS

Opgericht 1897

Adres Corso Galileo Ferraris 32 10128 Torino

Land Italië

Telefoon +39 (899) 999 897

Fax +39 (011) 511 9214 

E-mail francesco.gianello@juventus.com
Website http://www.juventus.com/

ALLIANZ STADIUM

Adres Strada Comunale di Altessano 131

Postcode 10151

Plaats Torino

Website http://www.ilnuovostadiodellajuventus.com

Geopend 2011

Architect Hernando Suarez, Gino Zavanella

Capaciteit 45.666

Oppervlak gras

Vroegere namen 2011 - 2017 Juventus Stadium 2017 - Allianz Stadium

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 29 augustus 2021 n.n.b. Juventus - Empoli
 • Speelronde 4 zondag 19 september 2021 n.n.b. Juventus - AC Milan
 • Speelronde 6 zondag 26 september 2021 n.n.b. Juventus - Sampdoria
 • Speelronde 8 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Juventus - AS Roma
 • Speelronde 10 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Juventus - Sassuolo
 • Speelronde 12 zondag 7 november 2021 n.n.b. Juventus - Fiorentina
 • Speelronde 14 zondag 28 november 2021 n.n.b. Juventus - Atalanta Bergamo
 • Speelronde 16 zondag 5 december 2021 n.n.b. Juventus - Genoa
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Juventus - Cagliari
 • Speelronde 20 donderdag 6 januari 2022 n.n.b. Juventus - Napoli
 • Speelronde 22 zondag 16 januari 2022 n.n.b. Juventus - Udinese
 • Speelronde 24 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Juventus - Hellas Verona
 • Speelronde 26 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Juventus - Torino
 • Speelronde 28 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Juventus - Spezia
 • Speelronde 30 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Juventus - Salernitana
 • Speelronde 31 zondag 3 april 2022 n.n.b. Juventus - Internazionale
 • Speelronde 33 zaterdag 16 april 2022 n.n.b. Juventus - Bologna
 • Speelronde 35 zondag 1 mei 2022 n.n.b. Juventus - Venezia
 • Speelronde 37 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Juventus - Lazio


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Italië voor een wedstrijd van Juventus!

Turijn

Zin in een stedentrip Turijn? We tippen een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan deze koninklijke stad!

 

Piazza San Carlo

Breng zeker een bezoek aan het hart van de stad, het Piazza San Carlo. Dit enorme plein, dat door de inwoners van Turijn ook wel Il Salone wordt genoemd, de salon oftewel de huiskamer, is op elk moment van de dag genieten, maar vooral tijdens de dagelijkse passeggiata komen mensen uit alle hoeken en gaten voor een aperitivo naar de terrassen op dit plein.

 

Ook in de winter, want na urenlang slenteren, is het heerlijk opwarmen met een glas bicerin, een typisch drankje voor Turijn, gemaakt van koffie, chocolade, melk en room. Bicerin betekent ‘klein glaasje’ – maar het hartverwarmende goedje wordt meestal geserveerd in een kelkachtig glas, zodat je tot in je tenen weer warm wordt.

 

Turijn is sowieso een paradijs voor chocoladeliefhebbers. Onder de portici van Piazza San Carlo vind je onder andere Pasticceria Stratta, met naast chocolade en gebakjes ook de beroemde marrons glacés; heerlijk zoete gekonfijte kastanjes.

 

Museummiddag

Turijn kent veel musea, waaronder het Museo Nazionale del Risorgimento Italiano, het Museum van de Italiaanse Eenwording. In het Museo Egizio vind je de grootste collectie Egyptische kunst buiten Egypte. Het museum heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontcijferen van de hiërogliefen.

Jean Francois Champollion wist de geheimen van dit schrift als eerste te ontrafelen, mede dankzij zijn onderzoeken in dit museum. ‘De weg naar Memphis en Thebe loopt via Turijn,’ zo zei hij ooit.

Autoliefhebbers halen hun hart op in het Museo Nazionale dell’Automobile Carlo Biscaretti dui Ruffa (en bij Fiat, maar daarover morgen meer). Het leukste museum is echter het Museo Nazionale del Cinema, gevestigd in het kenmerkendste gebouw van Turijn, de 167 meter hoge Mole Antonelliana.

 

Dit bijzondere bouwwerk is vernoemd naar de architect die het gebouw ontwierp, Alessandro Antonelli. Oorspronkelijk was het bedoeld als een synagoge, maar door onenigheid over het ontwerp werd deze functie al snel van de kaart geveegd. De bouw kwam zelfs even stil te liggen, maar uiteindelijk werd besloten om er een monument voor koning Vittorio Emanuele II en de Italiaanse eenwording van te maken. Toen het net af was, was de Mole het hoogste bouwwerk ter wereld. Dat is het nu niet meer, maar het is nog altijd letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van Turijn, mede door al die heerlijke filmverleidingen die de toren huisvest.

 

Eataly

Hoewel het een supermarkt is, zou je het bijna kunnen aanmerken als een museum: Eataly. In 2007 opende deze eerste vestiging van Eataly haar deuren in de voormalige Carpano-fabriek. Op ruim elfduizend vierkante meter vind je hier talloze soorten kaas, vleeswaren, pasta, koffie, olijfolie, brood, (kook)boeken en culinaire cadeaus. Je kunt hier niet alleen shoppen maar ook proeven – van 

lekkere antipasti tot een hele maaltijd, van een snelle espresso tot un gelato.

Basilica di Superga

In 1706 beloofde Vittorio Amadeo II om een basiliek ter ere van Maria te laten bouwen als Turijn werd verlost van de belegering door de Franse en Spaanse troepen. Belofte maakt schuld, dus toen dit inderdaad gebeurde, gaf Amadeo de opdracht tot de bouw van de Basilica di Superga, op een heuvel boven de stad.

 

Een bizarre bezienswaardigheid in de Basilica is een gedenksteen die herinnert aan de vliegramp van 1949, toen een vliegtuig door dichte mist op de heuvel neerstortte. In het toestel zaten spelers, trainers en begeleiders van de voetbalclub Grande Torino.

 

Historisch tramritje

De Basilica di Superga bereik je het makkelijkst met de rode tram (die vertrekt vanaf station Sassi). Een aanrader is ook een ritje met tram 7, dwars door het historische centrum van de stad. Helemaal in stijl, in een historisch rijtuig!

 

De tram rijdt normaal gesproken alleen in het weekend, op zaterdag kun je tussen 9.30 en 19.30 uur elk uur opstappen, op zondagochtend geldt deze dienstregeling ook, maar op zondagmiddag vertrekt de tram elk half uur. Opstappen op dit zogenaamde museo in movimento (‘bewegende museum’) kan op het Piazza Castello. Zo leuk dat je meteen na het uitstappen nog een keer wil om de grandeur van Turijn goed op je in te laten werken!

Vrienden van VanBastisch