Venezia

FBC UNIONE VENEZIA

Opgericht 1907

Adres Via Gaspare Gozzi, 55 30174 Mestre

Land Italië

Telefoon +39 (041) 532 1552

Fax +39 (041) 532 1593 

E-mail info@fbcunionevenezia.com

Website http://www.veneziafc.club/it/

STADIO PIERLUIGI PENZO

Adres Isola di Sant'Elena

Postcode 30132

Plaats Venezia

Geopend 1913

Capaciteit 7.426

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 4 zondag 19 september 2021 n.n.b. Venezia - Spezia
 • Speelronde 6 zondag 26 september 2021 n.n.b. Venezia - Torino
 • Speelronde 8 zondag 17 oktober 2021 n.n.b. Venezia - Fiorentina
 • Speelronde 10 woensdag 27 oktober 2021 n.n.b. Venezia - Salernitana
 • Speelronde 12 zondag 7 november 2021 n.n.b. Venezia - AS Roma
 • Speelronde 14 zondag 28 november 2021 n.n.b. Venezia - Internazionale
 • Speelronde 16 zondag 5 december 2021 n.n.b. Venezia - Hellas Verona
 • Speelronde 17 zondag 12 december 2021 n.n.b. Venezia - Juventus
 • Speelronde 19 woensdag 22 december 2021 n.n.b. Venezia - Lazio
 • Speelronde 21 zondag 9 januari 2022 n.n.b. Venezia - AC Milan
 • Speelronde 22 zondag 16 januari 2022 n.n.b. Venezia - Empoli
 • Speelronde 24 zondag 6 februari 2022 n.n.b. Venezia - Napoli
 • Speelronde 26 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Venezia - Genoa
 • Speelronde 28 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Venezia - Sassuolo
 • Speelronde 30 zondag 20 maart 2022 n.n.b. Venezia - Sampdoria
 • Speelronde 32 zondag 10 april 2022 n.n.b. Venezia - Udinese
 • Speelronde 34 zondag 24 april 2022 n.n.b. Venezia - Atalanta Bergamo
 • Speelronde 36 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Venezia - Bologna
 • Speelronde 38 zondag 22 mei 2022 n.n.b. Venezia - Cagliari


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Italië voor een wedstrijd van Venezia!

Venetië

Venetië is de stad van de kanalen en verbazingwekkende architectuur, en trekt liefhebbers aan uit de hele wereld. Wat is er romantischer dan een reis door een gondel langs de kanalen van Venetië? Meer dan 1000 jaar was Venetië een onafhankelijke stadstaat totdat het door Napoleon in de 18e eeuw werd veroverd. Deze stad is vol met historische plekken en architectonische monumenten en kunstwerken, maar beperk jezelf niet met alleen bezoeken aan de bekende bezienswaardigheden – neem de tijd om door deze heel bijzondere Italiaanse stad te wandelen en ontdek zijn unieke charme. Wandel bijvoorbeeld langs de gebieden, waar bijna geen toeristen komen. Elke Venetiaanse wijk heeft zijn eigen karakter, wat niet verwonderlijk is, als je weet dat de stad is gebouwd op 117 eilanden, die met elkaar verbonden worden door meer dan 400 bruggen en ongeveer 160 kanalen. Vergeet niet dat het verboden is om de auto te rijden in het centrum van Venetië. Je kunt beter uw auto op de parkeerplaats laten staan en naar het centrum varen met een boot. 

San Marco plein creëert het centrum van Venetië. Het is ook het laagste punt in de stad, dat is de reden waarom het zo vaak overstroomt, vooral in de winter. Het plein is omringd met prachtige gebouwen: San Marco basiliek, het Palazzo Ducale di Venezia, het Campanile belfort en de Marciana Bibliotheek. Aan de rechterkant van de basiliek bevind zich het Piazetta, die leidt naar het Canal Grande. De eerste San Marco kerk werd gebouwd in de 9e eeuw om daarin de San Marco relikwieën te bewaren, die van Alexandrië af kwamen. Deze kerk brandde in zijn geheel af en in de 11de eeuw werd de basiliek, die we nu kunnen zien, gebouwd (de eerst kerk werd als fundament gebruikt). Daarnaast veronderstellen historici dat ze de relieken van Alexander III van Macedonië houden, die verloren zijn gegaan op het moment dat zij de relieken van San Marco gevonden. De basiliek heeft vijf koepels en een groot aantal bogen, torens en andere architecturale decoraties dat dankzij de schatten, die geleverd werden door de schepen van Venetië uit het Oosten. Dat is de reden waarom men tegenwoordig in de schatkamer van de basiliek (Tresoro) Byzantijns zilver, goud, aardewerk kan vinden, die in beslag 

 

werden genomen tijdens de vierde kruistocht in de 13e eeuw. De vierspan was als trofee meegenomen, en werd gebruikt om fronton van de basiliek in te richten. Trouwens, de paarden van het fronton zijn slechts een replica van het origineel, dat sinds 1990 een deel is van de expositie.

De basiliek zelf is vele malen geplunderd. Tijdens de inbeslagneming van Venetië, stal Napoleon de sieraden, die gebruikt werden om de iconen van de Gouden altaar (Pala d'Oro), het hoofdaltaar van de kerk, te versieren. Niettemin, tegenwoordig zijn tal van kleine pictogrammen in goede staat. De vierspan werd ook door Napoleon meegenomen uit het fronton, maar werd in 1815 teruggegeven aan Venetië. 

Dichtbij de Basiliek van San Marco (toon op kaart ) is er het Dogenpaleis (Palazzo Ducale di Venezia) , de plaats waar de Venetiaanse heersers van de Republiek woonden. De Venetiaanse doge werd uit de aristocratie verkozen en zijn functie bleef tot aan zijn dood van kracht. Het bestuur werd gezamenlijk met de "Raad van Tien"uitgevoerd. In eerste instantie werd de Doge met enorme macht begiftigd, die niettemin in de XIIIe eeuw door de inspanningen van de rijke Venetiaanse families sterk werd beperkt. Andere rijke mensen wilden ook een grotere invloed op het beheer van de stad hebben. Sinds die tijd, werd voor de doge bijna alles door de Raad van Tien beschouwd. Het paleis in de gotische stijl, werd gebouwd in de jaren 1309 - 1424 op het fundament van de IX eeuw. Maar zijn architectuur werd ook duidelijk beïnvloed door het Oosten. Dit openbaart zich al door een blik op de open arcades van de eerste- en tweede verdieping. Het paleis heeft drie vleugels, gerangschikt rond een binnenplaats. Het paleis heeft drie vleugels, rond een binnenhof. De eerste plaats die in het oog springt, is een grote trap (Scala dei Giganti). Deze trap is voor staatsbezoeken en officiële plechtigheden gebruikt, zoals, bijvoorbeeld, de inauguratie van de nieuwe doge. Het interieur van het paleis is rijkelijk versierd met beeldhouwwerken, schilderijen en bladgoud. De hele oostelijke muur van de kamer "Sala del Maggior Consiglio" wordt door het beroemde werk van Tintoretto "Paradise" 

bezet. Het is het meest monumentale schilderij van alle werken van de kunstenaar, waaraan de meester en zijn leerlingen tien jaar werkte. Het meesterwerk is 7.45 meter hoog en 24,65 meter breed!

Alle belangrijkste politieke instellingen van de Republiek Venetië waren in het Dogenpaleis ondergebracht. Ook waren er zaken van advocaten, marine-officieren, een kanselier en een censor. De privé-ruimte was gereserveerd voor burgers die een klacht in wilde dienen, deze werd Bussola genoemd. De grote poort "Porta della Carta" , in de laatgotische stijl, is de hoofdingang van het paleis op het plein Piazetta. Het wordt door de beroemde Venetiaanse architecten gebroeders Giovanni en Bartolomeo Bon gebouwd. In het paleis van de Dogen was ook een rechtszaal gevestigd. De rechtszaal is op de achterkant van het Dogenpaleis met de voormalige gevangenis via de Brug met Zuchten verbonden (Ponte dei Sospiri). Tegenwoordig is het een symbool van het romantische Venetië, wie kust in een gondel onder de brug, beloofd elkaar de eeuwige liefde. Hoewel, moet worden opgemerkt, dat zuchten, (de naam van deze brug), waren niet van verliefde mensen, maar van mensen die afscheid namen. Zo wierpen de veroordeelden zuchtend hun laatste blik op Venetië. 

Trouwens, een vaart in de gondel op de Venetiaanse grachten is leuk voor de romantisch georiënteerde reizigers met een dikke portemonnee. Door de inwoners worden gondels alleen tijdens bruiloften of begrafenissen gebruikt. Toch moet men toegeven dat de beste indruk van Venetië kan worden verkregen door het varen met een gondel op het Canal Grande. Deze gracht is de mooiste van de 177 kanalen van de stad, er liggen vele prachtige paleizen langs deze gracht. 

Sprekend over Venetië, is het onmogelijk om niet naar het beroemde Venetiaanse carnaval te noemen. De grachten en de straten van de stad zijn met duizenden mensen in carnaval kostuums en maskers gevuld. Het carnaval eindigt meestal met het Venetiaanse "Mardi Gras" en een prachtig vuurwerk op het Piazza San Marco.

Vrienden van VanBastisch