FC Groningen

FC GRONINGEN

Opgericht 1971

Adres Boumaboulevard 41 9723 Groningen

Land Nederland

Telefoon +31 (50) 587 8787

Fax +31 (50) 312 5194 

E-mail info@fcgroningen.nl
Website http://www.fcgroningen.nl/

HITACHI CAPITAL MOBILITY STADIUM

Adres Boumaboulevard 41

Postcode 9723 ZS

Plaats Groningen

Telefoon +31 (50) 587 8787

E-mail info@euroborg.nl

Website http://www.euroborg.nl/

Geopend 2006

Architect Wiel Arets

Capaciteit 22.579

Oppervlak gras

Vroegere namen 2006 - 2016 Euroborg 2016 - 2018 Noordlease Stadion

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 21:00 FC Groningen - FC Utrecht
 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 16:45 FC Groningen - SC Heerenveen
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 21:00 FC Groningen - Vitesse
 • Speelronde 8 vrijdag 1 oktober 2021 20:00 FC Groningen - FC Twente
 • Speelronde 10 zondag 24 oktober 2021 14:30 FC Groningen - AZ
 • Speelronde 12 zondag 7 november 2021 14:30 FC Groningen - RKC Waalwijk
 • Speelronde 15 zaterdag 4 december 2021 21:00 FC Groningen - PEC Zwolle
 • Speelronde 16 zondag 12 december 2021 12:15 FC Groningen - Feyenoord
 • Speelronde 19 zondag 16 januari 2022 14:30 FC Groningen - PSV
 • Speelronde 21 zondag 6 februari 2022 14:30 FC Groningen - Go Ahead Eagles
 • Speelronde 22 zondag 13 februari 2022 n.n.b. FC Groningen - Fortuna Sittard
 • Speelronde 24 zondag 27 februari 2022 n.n.b. FC Groningen - Willem II
 • Speelronde 26 zondag 13 maart 2022 n.n.b. FC Groningen - N.E.C.
 • Speelronde 28 zondag 3 april 2022 n.n.b. FC Groningen - Ajax
 • Speelronde 30 zondag 24 april 2022 n.n.b. FC Groningen - Heracles Almelo
 • Speelronde 32 zondag 8 mei 2022 n.n.b. FC Groningen - Sparta Rotterdam
 • Speelronde 34 zondag 15 mei 2022 n.n.b. FC Groningen - SC Cambuur


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Nederland voor een wedstrijd van FC Groningen!

Groningen

Groningen is een provincie in het uiterste noordoosten van Nederland. Groningen ligt in een dunbevolkt gebied, waardoor er binnen de provincie slechts één grote stad ligt: de gelijknamige hoofdstad Groningen. De stad Groningen is vooral een studentenbolwerk, waardoor Groningen de jongste stad van Nederland is als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd. De provincie biedt enorm veel ruimte. Wie lekker wil onthaasten van het drukke leven in bijvoorbeeld de Randstad die zal in Groningen heerlijk kunnen genieten van rust, ruimte en een no-nonsense instelling van de lokale bevolking.

 

Martinitoren Groningen

Aan de Grote Markt van Groningen staat hét symbool van de stad, de Martinitoren met aansluitend de Martinikerk. De huidige vorm is verkregen in 1627 nadat eerdere exemplaren zijn verwoest door brand of blikseminslag. Dat de huidige toren de Tweede Wereldoorlog heeft overleeft, is nog altijd terug te zien aan de kogelgaten in de buurt van de klokken. Het heeft de grootste klokken partij van Nederland, op de Dom van Utrecht na. Voor het meest mooie en indrukwekkende uitzicht over de bruisende stad Groningen heeft het de aanbeveling om deze toren te beklimmen.

www.martinistad.nl/groningen/martinitoren/

             

Groninger Museum

In 1847 werd dit museum opgericht door Hendrikus Octavianus Feith om Germaanse Oudheden tentoon te stellen. Vervolgens werd dit na zijn dood doorgegeven aan nabestaanden, die het steeds meer gingen uitbreiden. En zo ontstond omstreeks 1900 het Museum van Oudheden voor de Provincie Groningen. Zowel het gebouw als de collectie aan de Praediniussingel werden steeds opnieuw uitgebreid. Desondanks is er in 1994 een nieuwe en zeer moderne onderkomen gebouwd voor het museum. Het ligt op een eiland in het Verbindingskanaal. De uitstraling is totaal niet te vergelijken met het historische pand aan de Praedniniussingel. Eén van de drie deelnemende architecten was de bekende Philippe Starck. Het geheel heeft geresulteerd dat het zich het best bezochte museum van Groningen mag noemen.

www.groningermuseum.nl

             

Fraeylemaborg

Hoewel de locatie al vroeg in de 13de eeuw werd 

bewoont door leden van de Fraeylema familie, dateert deze Groningse burcht uit de 18de eeuw. De Fraeylemaborg is nu een museum waarin men het tijdsbeeld terug ziet zoals het halverwege de 20ste eeuw was. Verder is er een aangrenzend park wat in totaal 23 hectare beslaat. Dit Slochterbos is een prachtig voorbeeld van de Engelse landschapsstijl. 

www.fraeylemaborg.nl

Nationaal Park Lauwersmeer

De totale oppervlakte van dit Nationale Park beslaat een kleine 60 km². Sinds de wateren in 1969 werden afgesloten van de Waddenzee, heeft het gebied wat veranderingen ondergaan. Langzaam veranderde de Lauwerszee in een zoetwatermeer. Hierdoor zijn er ook nieuwe bloemensoorten ontpopt en heeft het veel vogels aangetrokken die er nu tegenwoordig hun broedplaats hebben gecreëerd. In de winter zijn er bijzondere vogelsoorten te vinden als de Brandgans, Euraziatische Widgeon en de Tundra Zwaan die er komen overwinteren. In de vele vogelkijkhutten worden dagelijks nieuwe en bijzondere exemplaren ontdekt.

www.np-lauwersmeer.nl

             

Vesting Bourtange

Tijdens de Tachtigjarige Oorlog is het vestingdorp Bourtange in Westerwolde ontstaan. Omstreeks 1594 maakte het deel uit van de grensverdediging van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. De opvallende vijfhoekige vorm is gelukkig in alle jaren goed bewaard gebleven. Er zijn nog altijd veel historische bezienswaardigheden te bespeuren. Zo zijn er aan het Marktplein nog zeer oude lindebomen te vinden, is er een oude molen en zijn er zo’n vijf musea te bezoeken.

www.mooistedorpjes.nl/nederland/groningen/bourtange

             

Veenkoloniaal Museum 

In Veendam is dit museum te vinden wat de geschiedenis verteld over een deel van Nederland waar men eens op zoek was naar turf. Ook gaat men in op de geschiedenis van de binnenvaart. Deze was van groot belang om al het verwonnen turf af te voeren. Bijna ieder huis was destijds per boot aan te varen. Zo had men destijds scheepsjagers. Zij hielpen met een paard de boten vooruit te trekken door de kanalen.

www.veenkoloniaalmuseum.nl

             


Hortus Haren

Met zijn twintig hectare tuin mag de Hortus Haren zich de grootste en tevens oudste botanische tuin van Nederland noemen. De diversiteit aan aangelegde tuinen is magnifiek te noemen. Zo is er bijvoorbeeld een Keltische tuin, een rotstuin, floriadetuinen en een Chinese tuin. Regelmatig zijn er wisselende tentoonstellingen te vinden of worden er activiteiten georganiseerd.

www.hortusharen.nl

Openluchtmuseum Het Hoogeland

In het dorpje Warffum is een klein openluchtmuseum te vinden waar men kan zien hoe het er omstreeks de twintigste eeuw aan toe ging. Het leven op het platte land was in die tijd niet altijd makkelijk of eenvoudig. De oude ambachten en thema’s als onderwijs en verzorging staan er zoal op het programma. De ongeveer twintig tal oude gebouwen geven je een goed beeld van zo’n honderd jaar geleden.

www.hethoogeland.com

             

Zeehondencrèche Lenie ‘t Hart

Al sinds jaar en dag zet deze bijzondere dame uit Delfzijl zich in voor het verzorgen van zieke en/of aangespoelde zeehonden. Dit gebeurt in het door haar opgezette zeehondencentrum in Pieterburen. Soms zijn de kleintjes gewoon hun moeder kwijtgeraakt of soms zijn ze te ziek om verder te gaan. In alle opzichten probeert Lenie er te zijn voor deze vaak weerloze dieren. Op de crèche is duidelijk te zien hoe de verzorging er aan toe gaat en tegen welke problemen de dieren en soms ook de verzorgers aanlopen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd of zijn er mogelijkheden om arrangementen te boeken.

www.zeehondencreche.nl

             

Rottumeroog

Dit Waddeneiland behoort tot de provincie Groningen. Het wordt in de volksmond ook wel ‘Rottum’ genoemd. Rottumeroog en Rottumerplaat zijn beiden een beschermd natuurgebied waar vele vogels hun habitat vinden. In de zomermaanden zijn ze zelfs alleen toegankelijk voor vogelwachters. Verder zijn er op dit kleinste Waddeneiland bijzondere wandelingen te maken.

www.staatsbosbeheerrottum.wordpress.com

Vrienden van VanBastisch