Feyenoord

FEYENOORD

Opgericht 1908

Adres Van Zandvlietplein 3 3007 AP Rotterdam

Land Nederland

Telefoon +31 (10) 292 6888

Fax +31 (10) 482 4843 

E-mail [email protected]
Website http://www.feyenoord.nl/

STADION FEIJENOORD

Adres Van Zandvlietplein 1

Postcode 3077 AA

Plaats Rotterdam

Telefoon +31 (10) 492 9444

Fax +31 (10) 419 1888

E-mail [email protected]

Website http://www.dekuip.nl

Geopend 1937

Architect Brinkman en Van der Vlugt; Leendert van der Vlugt; Broekbakema (renovation)

Capaciteit 51.777

Oppervlak gras

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zondag 22 augustus 2021 14:30 Feyenoord - Go Ahead Eagles
 • Speelronde 4 zondag 12 september 2021 14:30 Feyenoord - Heracles Almelo
 • Speelronde 6 woensdag 22 september 2021 21:00 Feyenoord - SC Heerenveen
 • Speelronde 7 zaterdag 25 september 2021 21:00 Feyenoord - N.E.C.
 • Speelronde 9 zaterdag 16 oktober 2021 16:30 Feyenoord - RKC Waalwijk
 • Speelronde 12 zondag 7 november 2021 16:45 Feyenoord - AZ
 • Speelronde 13 zondag 21 november 2021 14:30 Feyenoord - PEC Zwolle
 • Speelronde 15 zondag 5 december 2021 12:15 Feyenoord - Fortuna Sittard
 • Speelronde 17 zondag 19 december 2021 14:30 Feyenoord - Ajax
 • Speelronde 19 zaterdag 15 januari 2022 20:00 Feyenoord - Vitesse
 • Speelronde 21 zondag 6 februari 2022 12:15 Feyenoord - Sparta Rotterdam
 • Speelronde 23 zondag 20 februari 2022 n.n.b. Feyenoord - SC Cambuur
 • Speelronde 25 zondag 6 maart 2022 n.n.b. Feyenoord - FC Groningen
 • Speelronde 28 zondag 3 april 2022 n.n.b. Feyenoord - Willem II
 • Speelronde 30 zondag 24 april 2022 n.n.b. Feyenoord - FC Utrecht
 • Speelronde 32 zondag 8 mei 2022 n.n.b. Feyenoord - PSV
 • Speelronde 34 zondag 15 mei 2022 n.n.b. Feyenoord - FC Twente


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Nederland voor een wedstrijd van Feyenoord!

Rotterdam

De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven een belangrijke rol speelt. De haven is één van de belangrijkste havens ter wereld. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas en wordt gekenmerkt door veel moderne architectuur. Dat is vooral het gevolg van het vrijwel platbombarderen van de Rotterdamse binnenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooral als je langs de kades van de Nieuwe Maas wandelt zie je hoe sterk de skyline van Rotterdam gedomineerd wordt door moderne bouwwerken. Rotterdam is door het deels ontbreken van een historisch centrum anders dan de gemiddelde West-Europese stad maar daardoor zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken. De gedwongen nieuwe start van Rotterdam na W.O. II heeft ervoor gezorgd dat moderne architectuur volop de ruimte heeft gekregen binnen het hart van de stad. Dat heeft geleid tot een stad boordevol prachtige moderne gebouwen waar menig andere Europese stad een puntje aan kan zuigen.

 

Haven

Tussen de jaren 1962 en 2004 was de haven van Rotterdam de grootste ter wereld. Nog altijd is de haven een grote speler als het gaat om op- en overslag waarmee het aan ruim 280.000 mensen werkgelegenheid biedt. Om een goed beeld van de haven te krijgen is het aan te bevelen dit vanuit het water te doen. Door verschillende boottochten wordt deze tour aangeboden.

www.steden.net/nederland/rotterdam/haven-van-rotterdam

Een leuke manier om kennis te maken met de haven van Rotterdam is een havenboottocht van Spido. Tijdens een 75 minuten durende rondvaart geniet je van de skyline van Rotterdam vanaf het water, bezoek je de haven met uitgebreide uitleg en vaar je langs het stoomschip 'SS Rotterdam'.

Je kunt je Spido kaarten vooraf via internet reserveren.

 

Markthal

Een opvallend bouwwerk dat in het centrum van Rotterdam weggezet is, is de Markthal. Hierdoor is Rotterdam sinds het najaar van 2014 ineens in het bezit gekomen van één van de mooiste overdekte markten van Europa. Binnen de Markthal is het genieten van eten en drinken in alle mogelijke vormen: prachtige ingrediënten, mooie etenswaren om mee naar huis te nemen en tongstrelende gerechten om ter plaatse te nuttigen: de Markthal heeft het allemaal!

www.steden.net/nederland/rotterdam/markthal

Wilhelminapier

Samen met de Willemsbrug loopt de Erasmusbrug over de brede Nieuwe Maas. De Erasmusbrug verbindt hiermee de ‘Kop van Zuid’ met het centrum van de stad. De ‘Kop van Zuid’ is een voormalig deel van de oude haven, die inmiddels met nieuwe moderne gebouwen een geheel nieuwe en hippe woon en werk wijk van Rotterdam is geworden. Bij dit deel horen ook de pieren uit dit oude havengebied, waaronder de Wilhelminapier. Hier is tegenwoordig het Luxor Theater te vinden, de cruise terminal, een aantal horecagelegenheden, luxe hotels en veel bijzondere architectuur.

             

Diergaarde Blijdorp

Ongetwijfeld behoort deze dierentuin tot één van de mooiste en meest uitgebreide van Nederland. Sinds Diergaarde Blijdorp in 1938 op de huidige locatie zit, hebben er al vele uitbreidingen plaats gevonden. Het park is in delen opgesplitst. De delen zijn: Oceanium, Arctica, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Verspreid door het park liggen een aantal horeca voorzieningen en is er een grote buitenspeeltuin voor de kinderen. Voor wie graag eens achter de schermen mee wilt kijken, zijn er speciale rondleidingen te boeken.

www.blijdorp.nl

 

Museumpark Rotterdam

Op het prachtige landgoed van de familie Hoboken zijn verschillende kunstwerken te vinden. In hun voormalige woning met de naam Villa Dijkzigt is nu het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam te bezoeken. Naast de vaste exposities zijn er regelmatig ook tijdelijke te bezichtigen. Vaak zijn deze wel gerelateerd aan de natuur. Vlakbij dit park zijn er nog een aantal musea op loopafstand te vinden. Dit zijn: de Kunsthal, het Chabot Museum, Villa Sonneveld, Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands Architectuurinstituut.

www.nmr.nl

 

Koopgoot

De officiële benaming voor de dit winkelgedeelte in de binnenstad van Rotterdam is ‘Beurstraverse’. Deze winkelstraat (goot) ligt deels onder de grond van de hoger gelegen Coolsingel. Hierdoor wordt het verkeer in de binnenstad minder opgehouden door het winkelend publiek. Een aantal winkels die er huisvesten hebben een deel van de winkel boven de koopgoot en een verdieping er in. Dit betreft dan meer de grote warenhuizen als de Bijenkorf

en C&A. Het gebied rondom dit winkelgedeelte is het meest populair bij shoppers.

www.beursplein-rotterdam.nl

Euromast

Deze 185 meter hoog tellende toren van de stad Rotterdam is tevens de hoogste toegankelijke toren van Nederland. De toren met zijn spitse mast is een symbool voor de stad. Doormiddel van een glazen lift is het hoogste punt (180 meter) bereikbaar voor publiek. Liefhebbers van een beetje spanning en die graag hun grenzen verkennen kunnen vanaf de Euromast abseilen of tokkelen. Op 112 meter hoogte is het mogelijk een kamer te huren in het hotel. Dineren doe je op 96 meter hoogte.

www.euromast.nl

             

Stadhuis- en Schouwburgplein

Dit zijn de meest bruisende en levendige pleinen in het centrum van de stad. Het stadhuisplein zegt het al in de naam, is het plein waar het mooie stadhuis zich bevindt. Het pand is nog niet zo heel oud. Het is namelijk gebouwd tussen 1914 en 1920. Het oorspronkelijke stadhuis stond aan de Hoogstraat. Het stadhuisplein is het hele jaar door erg gezellig. Er zijn veel horecagelegenheden en in de zomermaanden worden de bijbehorende terrassen goed bezocht. In de winter is het vaak mogelijk om te schaatsen op de kunstijsbaan. Het Schouwburgplein is meer bekend om zijn theaters. Hier liggen namelijk het bioscoopcomplex Pathé, de Rotterdamse Schouwburg en concertgebouw De Doelen.

             

Beeldenroute Westersingel

Langs de beeldenroute die via de Kruiskade tot de Westzeedijk loopt staan ongeveer 17 beelden. Onder deze beelden bevindt zich bijvoorbeeld een beeld van Pablo Picasso, Rodin, Umberto Mastroiani en Paul McCartney’s Santa Claus op het Eendrachtsplein.

www.rotterdam.info

             

Ahoy

In deze zeer grote evenementenhallen worden uiteenlopende festiviteiten, exposities en congressen georganiseerd. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn onder andere Holiday on Ice, TMF Awards, de Vrienden van Amstel Live, Love & Marriage beurs, Night of the Proms, kerstcircus, Studio 100 zomerfestival en Het Feest van Sinterklaas.

www.ahoy.nl

Vrienden van VanBastisch