PSV

PSV

Opgericht 1913

Adres Fredriklaan 10a 5616 NH Eindhoven

Land Nederland

Telefoon +31 (40) 250 5501

Fax +31 (40) 250 5696 

E-mail info@psv.nl
Website http://www.psv.nl/

PHILIPS STADION

Adres Frederiklaan 10

Postcode 5616 NH

Plaats Eindhoven

Telefoon +31 (40) 250 5505

Fax +31 (40) 250 5582

E-mail rondleiding@psv.nl

Website http://www.philipsstadion.nl

Geopend 1913

Architect Toon van Aken

Capaciteit 36.150

Oppervlak gras

Vroegere namen Philips sportpark

Wedstrijdprogramma

 • Speelronde 2 zaterdag 21 augustus 2021 20:00 PSV - SC Cambuur
 • Speelronde 3 zaterdag 28 augustus 2021 20:00 PSV - FC Groningen
 • Speelronde 5 zondag 19 september 2021 14:30 PSV - Feyenoord
 • Speelronde 8 zondag 3 oktober 2021 16:45 PSV - Sparta Rotterdam
 • Speelronde 9 zaterdag 16 oktober 2021 21:00 PSV - PEC Zwolle
 • Speelronde 11 zaterdag 30 oktober 2021 21:00 PSV - FC Twente
 • Speelronde 13 zaterdag 20 november 2021 16:30 PSV - Vitesse
 • Speelronde 15 zaterdag 4 december 2021 18:45 PSV - FC Utrecht
 • Speelronde 18 donderdag 23 december 2021 18:45 PSV - Go Ahead Eagles
 • Speelronde 20 zondag 23 januari 2022 14:30 PSV - Ajax
 • Speelronde 21 zaterdag 5 februari 2022 20:00 PSV - AZ
 • Speelronde 23 zondag 20 februari 2022 n.n.b. PSV - SC Heerenveen
 • Speelronde 25 zondag 6 maart 2022 n.n.b. PSV - Heracles Almelo
 • Speelronde 27 zondag 20 maart 2022 n.n.b. PSV - Fortuna Sittard
 • Speelronde 29 zondag 10 april 2022 n.n.b. PSV - RKC Waalwijk
 • Speelronde 31 zondag 1 mei 2022 n.n.b. PSV - Willem II
 • Speelronde 33 woensdag 11 mei 2022 n.n.b. PSV - N.E.C.


Let op: wedstrijden zijn (nog) niet definitief vastgesteld op de hierboven vermelde data; raadpleeg altijd het wedstrijdprogramma op de landenpagina en de site van Soccerway voor de laatste wijzigingen!

Boek nu uw voetbalstedentrip en reis af naar Nederland voor een wedstrijd van PSV!

Eindhoven

Hoewel je op het eerste gezicht Eindhoven zou categoriseren als moderne stad, heeft het toch een 140-tal aan rijksmonumenten. Met name in de wijk ‘de Bergen’ ligt het aantal vrij hoog. In dit deel van de stad ligt ook het Wilhelminaplein wat bekend staat om zijn ‘bruine’ kroegen. Het bedrijf Philips is onlosmakelijk verbonden met de stad Eindhoven. Al is het alleen al dat dit bedrijf van onder andere lampen, medische apparatuur en elektronica de hoofdsponsor is van de Eindhovense voetbalclub PSV. Op verschillende plekken komt de naam Philips terug. Hun eerste gloeilampenfabriek staat in deze stad, hoewel dat nu dienst doet als museum. De invloed van Philips in het ontwikkelen van technologieën is nog altijd voelbaar op de High Tech Campus van de stad. Het aantal parken, musea, kunstobjecten en historische bezienswaardigheden zorgen voor een levendige en gezellige stad waar veel te doen en te beleven is. Zo vind iedere zomer hier Park Hilaria plaats. Dit tijdelijke pretpark inclusief discotheek en biergarten biedt plezier voor jong en oud. Naast de vele kermisattracties en eettentjes zijn er regelmatig live optredens van uiteenlopende artiesten te bewonderen. Voor circusliefhebbers is er zelfs het Circo Circolo met unieke voorstellingen.

 

Strijp S

Het meest hippe en creatieve deel van Eindhoven is gelegen op het voormalige Philips terrein net buiten het centrum. Daar waar je voor 2004 alleen met een daarvoor bedoeld pasje binnenkwam, is de voormalige ‘verboden stad’ nu voor iedereen toegankelijk. Oude fabrieken en kantoren doen tegenwoordig dienst als wooncomplex met hippe lofts, als restaurant, als winkel, als hotel, als BMX park of als ontdekfabriek. Daarnaast worden de pleinen en straten gebruikt voor evenementen als de Dutch Design Week, de Feelgood Market en nog heel veel meer. Lekker eten doe je vervolgens in restaurants als Radio Royal of in het Ketelhuis waar ze nog ouderwets vinyl platen draaien.

www.strijp-s.nl 

www.steden.net/nederland/eindhoven/strijp-s

             

PreHistorisch Dorp

Reis 15.000 jaar terug in de tijd. Beleef zes tijdperken van prehistorie tot aan de late middeleeuwen in preHistorisch Dorp. Ontdek hoe de Romeinen leefden, ontmoet krijgshaftige Batavieren, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen.

http://www.prehistorischdorp.nl/

Van Abbemuseum

In dit museum voor hedendaagse kunst zijn uiteenlopende werken te zien van onder andere Picasso, Chagall, McCarthy en Lissitzky. Door de diversiteit en uitwisseling van kennis vind je hier veel inspiratie en prikkelingen om over verschillende onderwerpen na te denken. 

www.vanabbemuseum.nl

             

Sint-Catharinakerk

Waarschijnlijk is dit het mooiste rijksmonument van Eindhoven. De rooms-katholieke kerk werd gebouwd in 1861. Het ontwerp kwam van de hand van de architect Pierre Cuypers, die tevens verantwoordelijk is voor onder andere het ontwerp van het Rijksmuseum en Centraal Station van Amsterdam. Zeer bijzonder aan de Sint-Catharinakerk zijn de twee 73 meter tellende torens. Hoewel de kerk de Tweede Wereldoorlog redelijk heeft weten te doorstaan, moesten er toch wel een aantal restauraties plaatsvinden. Het klokkenspel, wat officieel carillon heet, werd in 1966 geschonken door het personeel van het bedrijf Philips.

www.binnenstadsparochie.nl

 

De Markt

Al tijdens de nederzetting is dit marktplein een belangrijke plaats geweest voor Eindhoven. Regelmatig werden hier markten gehouden om handel te drijven. Nog altijd heeft de Markt een belangrijke functie. Met name voor het gezellig samenkomen op één van de vele gezellige terrassen en/of restaurants. In de winter wordt er een ijsbaan gecreeerd. Naast de markt vind je het grote overdekte winkelcentrum ‘de Heuvel Galerie’ en het muziekcentrum Frits Philips. Andere belangrijke pleinen zijn het Stationsplein waar zich hoofdzakelijk het uitgaansleven en de bioscoop zich bevindt. En het Wilhelminaplein ligt meer bij het winkelgebied en de ‘bruine’ kroegen.

             

Philips Museum

Aan de Emmasingel ligt het Philips Museum. Iedere Nederlander weet waarschijnlijk wel dat deze fabrikant voornamelijk bekend is geworden om zijn gloeilampen. Later werd het bedrijf uitgebreid en tegenwoordig zijn zij een belangrijke speler als het gaat om ontwikkelingen in de technologie en het produceren van consumenten-elektronica, medische- en communicatie apparatuur. Tijdens uw bezoek aan dit museum wordt alles helder en duidelijk uitgelegd. Heel bijzonder is het om te zien hoe snel alle ontwikkelingen elkaar hebben opgevolgd en nog steeds doen.

www.philipsmuseumeindhoven.nl

Heuvel Galerie

Naast de Markt in Eindhoven vind je een groot winkelcentrum met zeker honderd winkels. Naast al het shop plezier is er nog een mogelijkheid om er geld achter te laten. In het winkelcentrum zit namelijk ook een vestiging van het Holland Casino. Deze heeft wel een eigen entre aan de buitenzijde. Tevens is er ook nog eens het Muziekcentrum Frits Philips te vinden. Hier zijn regelmatig concerten te beluisteren van uiteenlopende artiesten en/of orkesten.

www.heuvel-galerie.nl

             

Ton Smits Huis

Een onderdeel van de Genneper Parken is het Ton Smit Park. Ton Smit was Nederlands eerste cartoonist met internationale bekendheid. Daarnaast heeft hij zijn creativiteit gebruikt voor het maken van schilderijen. De prestigieuze ‘Gouden Palm’ prijs werd door hem gewonnen in 1964 met zijn creatie ‘het kuikentje’. Na zijn overlijden heeft hij een deel van zijn schilderkunsten nagelaten aan de gemeenschap die hiervoor de Ton Smits Stichting oprichten. Zijn atelierswoning doet nu dienst als museum voor zijn schitterende werken.

www.tonsmitshuis.nl

 

Stadswandelpark

In het zuiden van Eindhoven ligt het stadsdeel Stratum. Hier bevindt zich dit mooie park waar men heerlijk kan wandelen en genieten van de fraaie beeldende kunst die verspreid over het park te vinden zijn. Ook is hier bijvoorbeeld het Radiomonument te vinden uit 1936 wat de totstandkoming van de eerste radiografische verbinding in 1927 met Nederlands-Indië symboliseert. Een ander groot park is het Philips de Jong Wandelpark. 

Regelmatig kun je hier leden van de PSV-selectie voorbij zien komen tijdens hun bosloop. Je vindt dit park in het stadsdeel Strijp nabij het landgoed De Wielewaal en de Herdgang.

             

Genneper Watermolen

In het stadsdeel Gestel staat een watermolen waarvan de basis hoogstwaarschijnlijk nog dateert van voor 1249. Tijdens de Tachtigjarige oorlog is hij vrijwel volledig verwoest en vervolgens in 1587 herbouwd. In 1963 werd de molen grotendeels gerestaureerd en is daarmee opnieuw deels herbouwd. De korenmolen werd aangedreven door een waterrad. Hoewel de molen op zondag opengesteld is voor publiek, is deze niet in bedrijf. Wel is er een winkel gevestigd. Op verschillende werken van Vincent van Gogh is de molen terug te vinden.

Vrienden van VanBastisch